« Hem | En kort tillbakablick – med bonusmaterial! » | Layouten är tillbaka » | Jag raderade bloggen... Av misstag! »

May the force be with you


Första återskapade artikeln

Okej, så vi har konstaterat att om man jämför gravitation med magnetism, så är magnetismen 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 gånger starkare. Gravitation är ju inte speciellt mycket att slåss emot – det vet vi ju egentligen alla – om gravitationen håller en fotboll mot gräsmattan kan vilket barn som helt slita loss den från gravitationens "järngrepp" och bli matchens hjälte!

Om vi då för över denna insikt till World Trade Center den 11 september 2001. Ska vi följa alla kloka och normala människors tänkande, så finns det bara två krafter i arbete vid ögonblicket ovan -- gravitationen kontra motståndet. Motståndet består av 500.000 ton betong och stål, byggt enligt extrema normer för att motstå orkaner, flygplanskollisioner, jordbävningar, bränder och liknande.

Byggnaderna, för kom alltid ihåg att det var TVÅ identiska ras inom loppet av en halvtimme, var byggda efter en mycket hållbar princip – ytterväggarna bestod av en tjock stålram runt betong och kärnan av huset utgjordes av 47 extremt kraftiga stålpelare.

Om vi ska föreställa oss dessa två krafter i arbete, kan vi kanske använda oss av bilden att du försöker trycka ned byggnaden med din hand. Din hand är då alltså gravitationen. Föreställ dig vilken kraft som skulle behövas, om vi så bara talade om en modell i skala 1:1000, där byggnaden bara var 4 decimeter hög, men gjord av betong och stål.

Nu får du, om vi ska tro på den officiella förklaringen, lite hjälp på traven. Byggnaderna tappar sin bärkraft på ett par våningsplan nära toppen. Någon centimeter blir alltså först fritt fall, sedan gäller det bara för dig att använda dig av denna inledande "tjuvstart" för att försöka hålla igång fallet... Knappast möjligt ens för Starke Adolf på Kiviks marknad, eller hur?

Men nu räcker det inte med det. Du ska dessutom pulvrisera både betongen och stålet till mikroskopiskt damm! Nu måste vi börja tänka i explosiva termer, som en väldig slägga eller något liknande. (Och eftersom 80 procent av bägge byggnaderna pulvriserades, så pratar vi om en maffig slägga...)

Men det återstår två viktiga komponenter. Byggnaderna föll i fritt fall... Bägge två. Det var alltså inte fråga om en våldsam kraft ovanifrån, som släggan, som pulvriserade dem på ett ögonblick. Det var fråga om en kraft som både kunde pulvrisera och vidmakthålla raset utan att motståndet manifesterades på något enda sätt...

Och inte nog med det... Huvuddelen av pulvret, alltså det som var kvar av massan, rasar ju utanför byggnaden. Som en vulkan. Det är svårt nog att föreställa sig att pulver kunde skapa en sådan kraft att en massiv byggnad av stål och betong kunde rasa på grund av det, men det fanns ju inte ens något pulver! Det flyger ju i fria luften, utanför...

Låter det som något enbart gravitation skulle kunna åstadkomma, tycker du? Du måste bestämma dig, för det finns inga mellanting, Antingen bara gravitation eller också något som sprängde. Någon som sprängde...

May the force be with you.

Andra bloggar om: , , , , ,

Nu får jag ju möjligheten att lägga in min kommentar igen, fast bättre formulerad! Se där, ett gott resultat av din radering.

I den gamla kommentaren var jag riktigt arg och använde svärord. Ska försöka vara lite mer sofistikerad nu...

På den mängd bildbevis som finns från 11 september ser vi ju alla med fasansfull tydlighet att det INTE var kollapser med hjälp av gravitation som tornen utsattes för! Det som gjorde mig så arg var att jag tyckte detta var så ENORMT uppenbart. Sen la jag in ett filmklipp från en nyhetssändning. Det kommer HÄR

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil