« Hem | May the force be with you » | En kort tillbakablick – med bonusmaterial! » | Layouten är tillbaka » | Jag raderade bloggen... Av misstag! »

"För att rädda USA behövs ett nytt 9/11"

Stu Bykofsky, kolumnist vid Philadelphia Daily News, fick verkligen upp livsglädjen (dödsglädjen?) hos neokonservativa medier i slutet på veckan, när han skrev en artikel med ovanstående rubrik.
"America's fabric is pulling apart like a cheap sweater.
What would sew us back together?
Another 9/11 attack."

"Amerikas samhällsväv brister i sömmarna som en billig tröja.
Vad skulle kunna sy ihop oss igen?
En ny 11 septemberattack."
Genast kastade sig Fox News, högerbloggare och konservativa radiopratare sig över Bykovsky i uppenbar entusiasm över denna uppriktighet. (Länkar via Think Progress. Känsliga läsare varnas...)
I en intervju på Fox News försöker han hävda att han aldrig i texten använt uttrycket "behövs", det var rubriksättarens idé, men som du kan läsa i mitt citat är det verkligen hårklyveri.

Jag kan förstå att republikaner och konservativa, som ser hur motståndet mot presidenten, partiet och krigen i Irak och Afghanistan når historiska nivåer, längtar tillbaka till en tid då USA – och hela världen – förenades i fasa och hat för en utpekat, mystisk fiende.
Men det är inte detsamma som att det fanns politisk enighet i övrigt. I gryningen den 11 september, när George Bush gav sig ut på sin joggingtur nere i Florida, hade han redan börjat avfärdas som den kanske mest inkompetente presidenten på länge. Ointresserad av sitt jobb, ständigt på semester, idé- och initiativlös.
På några timmar förändrades visserligen detta, men i en samling utåt, inte inåt. Att söka enighet genom att ropa på en yttre fiende, att mer eller mindre direkt önska att 3.000 ytterligare amerikaner ska dö för att folk återigen ska förstå hur rädda de borde vara, är bottenlös cynism.


Andra bloggar om: , , ,

Hejsan Mikael,

Din uttryckta mening: "Att söka enighet genom att ropa på en yttre fiende, att mer eller mindre direkt önska att 3.000 ytterligare amerikaner ska dö för att folk återigen ska förstå hur rädda de borde vara, är bottenlös cynism." - slut citat.

Det förbryllar mig inte så lite ifall detta är vad Du själv ifrån Ditt hjärta uttrycker. Måhända har Du i så fall missat att som Princip alla länder i världen har styrts så här sedan tusentals år tillbaka av svaga MaktElitare = MaktElitare befriade ifrån EGNA visioner om en annorlunda framtid för sitt land - och att så sker i än högre grad i dags dato - i mitt perspektiv sett.

Ha det...
vännen Josef

Hej Josef!
Jag ber att få uttrycka en delvis avvikande åsikt. Det är en sak att hävda att man har en dödsfiende, att man är hotad eller kanske till och med anfallen.
Men det är en helt annan att önska sig att bli anfallen, att önska att landsmän kommer att mördas, bara för att det var så "mysigt" efter det förra anfallet.
MW

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil