« Hem | USA:s kongress röstar för att Iran kanske måste an... » | Cheney ska hålla tal för superhemlig grupp i Utah.... » | Destruktiv ekonomi på fallrepet ? » | Kvällens samtliga löp: Madeleine i Marocko? » | Temat för idag: Det pressen faktiskt skriver om » | 11 september: Blodsbröderna » | Fabeln om Herden och fårskocken » | Tysklands utrikesminister: "USA och Frankrike hyck... » | Prickskyttar använder lockbeten mot civila irakier... » | 5 saker som borde göra dig förbannad »

Galenskapen accellererar
Ett axplock från Mike Malloy

Några har kanske noterat att jag och Peter har berömt radioprataren Mike Malloy, på Nova M Radio. Jag har lyssnat på Mike i natt och under eftermiddagen och han är utan konkurrens den friskaste fläkten bland alla röster i media idag. Alla. "Det primalskrik du själv håller tillbaka," som en av hans slogans lyder.

Låt mig gå igenom något av det han pratade om igår.

På demokraternas presidentkandidatdebatt i går, fick samtliga kandidtaer frågan om de kunde lova att alla amerikanska trupper skulle vara hemförlovade vid slutet på deras första presidentperiod, år 2013? Hillary Clinton, Barack Obama och John Edwards ville inte ge något sådant löfte, medan min favorit, Dennis Kucinich svarade: “Vi kan vara därifrån tre månader efter att jag svurits in.”

Barack Obama angav till och med som skäl för att ha kvar trupper i Irak under obegränsad tid, att det behövdes för att försvara USA:s militärbaser i landet. (Du vet, de där permanenta baserna man inte skulle bygga...)

Detta säger egentligen allt om vilka lojaliteter de ledande demokratiska kandidaterna egentligen har...

För alla som tror att världens värsta övergrepp just nu pågår i Myanmar/Burma, så har även Malloy noterat att det är olja och gas som finansierar generalerna i den asiatiska diktaturen. I går försökte presidentens nya pressekreterare, Dana Perrino, förklara att det var kinesiska pengar som sponsrade landet. Att det är amerikanska oljebolag, som Chevron/Texaco, som utvinner oljan och säljer den till kineserna var hon tydligen helt ovetande om.
Chevron har mutat in sin plats i den amerikanska storpolitiken genom att bland annat ha varit arbetsgivare åt Condoleezza Rice. De döpte till och med en oljetanker efter henne, men bytte sedan namn på den för att det inte skulle genera den amerikanska utrikespolitiken...
På tal om alla röda tröjor i Stockholm just nu, till stöd för de buddistiska munkarna, är det någon som hört talas om en bojkott av Texaco?

Efter senatens krigsförklaring mot Iran med röstsiffrorna 76-22, påminde Mike oss om att USA vill stämpla delar av Irans militär som en terroristorganisation. Definitionen ska vara att Iran hjälper irakiska upprorsmakare att döda amerikanska soldater. "Utifrån de kriterier man använder, vad är då vår militär?!" vrålade han i mikrofonen. "På order av president Bush dödar våra soldater civila!"

En federal domare i Oregon beslutade igår att två delar av the Patriot Act stred mot grundlagen. Dels att man kan göra husrannsakningar utan att kunna visa på rimlig misstanke. Dels den senaste versionen av FISA, lagen om utländsk underrättelseövervakning, som nu tillåter att även amerikaner kan övervakas utan att man behöver visa på några misstankar.
Detta är åtminstone andra gången som en federal domare slagit fast att Vita Huset bryter mot grundlagen.
Men demokraterna tycker ändå inte att det finns någon anledning att kräva riksrätt mot Bush ens för detta. Trots att republikanerna tyckte att det räckte för riksrätt mot Clinton att han kanske hade ljugit om sin affär med Monica Lewinsky...
"Det skulle inte förvåna mig det minsta om de där pissmyrorna har varit inne i vårt hem," kommenterade Malloy.

Medan svenska medier skriver om att Bush trodde att han kunde köpa Saddam Hussein med en miljard dollar, så tar Mike Malloy upp den betydligt svartare historien från George Bushs möte med Spaniens premiärminister Aznar, en månad innan krigsutbrottet i Irak, 2003.
(Detta var fortfarande under den period då USA lovade att man inte skulle invadera Irak om inte FN:s säkerhetsråd gav sitt klartecken.)
Bush förklarar för Aznar att de tillfälliga nationerna i säkerhetsrådet, Mexico, Angola, Kamerun och Chile får räkna med att USA kommer att ge dem problem om de inte röstar för krigsresolutionen. Ja, han hotade till och med att göra livet surt för Ryssland, om de inte ställde upp.
Då, i slutet av februari, säger Bush att USA kommer att ha intagit Bagdad innan mars månads utgång, oavsett vad FN tyckte i saken.
Noterbart är också att ingenting av avskrifterna som jag läst har innehållit orden "massförstörelsevapen". Ja, hela samtalet är så avslöjande om Bushs lögner, att det verkligen måste läsas.

Den ärkereaktionäre radioprataren Rush Limbaugh får sig en skopa, bland annat av den svenske lyssnaren som kallar sig Anthony. Limbaugh hade i ett program kallat amerikanska soldater som protesterade mot kriget för "phony", "falska". Och detta utan att någon politiker eller sponsor reagerat. (Kom ihåg hur Don Imus fick sparken för att han kallade ett ungt kvinnligt basketbollag, som huvudsakligen bestod av svarta, för "krullhåriga horor".) Den progressiva organisationen MoveOn.org hade i förra veckan en annons där man frågade om USA:s befälhavare i Irak hette Petraeus eller Betrayus... Det fick den amerikanska senaten att rösta om ett avståndstagande mot alla som ifrågasatte militärers lojalitet.
Men Limbaugh kommer undan med det...

Ryssland hotar USA med krig om de placerar vapen i rymden, citerar Malloy från den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. "Om en nation placerar vapen i rymden säger krigslagarna att motmedel måste dyka upp," säger chefen för de ryska rymdstyrkorna (Russian Space Forces - vad det nu är). "Det skulle kunna leda till ett omfattande krig."

Minnesgoda läsare kommer säkert ihåg att USA för ett dryg år sedan deklarerade att inga länder fick genomföra vapenutplaceringar i rymden utan USA:s godkännande...

Detta är bara några av programpunkterna under ett avsnitt av Mike Malloys radioprogram, det den 27/7 2007. Håll med om att det låter som något man borde lyssna på? Tyvärr kostar det, 65 kronor i månaden eller 650 kronor om året, i dagens dollarkurs. Men det är det värt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Du skriver att "Bush trodde han kunde köpa Saddamm Hussein för en miljard dollar"...

Så här står det på David Icke´s hemsida:
"
Saddam asked Bush for $1bn to go into exile

Saddam Hussein offered to step down and go into exile one month before the invasion of Iraq, it was claimed last night. Fearing defeat, Saddam was prepared to go peacefully in return for £500million ($1billion). The extraordinary offer was revealed yesterday in a transcript of talks in February 2003 between George Bush and the then Spanish Prime Minister Jose Maria Aznar at the President's Texas ranch.

The White House refused to comment on the report last night. But, if verified, it is certain to raise questions in Washington and London over whether the costly four-year war could have been averted. Only yesterday, the Bush administration asked Congress for another £100billion to finance the conflicts in Iraq and Afghanistan. "

Man inser att kriget i sig var viktigare än att "bara störta Saddamm" och "införa demokrati".

Du skrev att "det är amerikanska oljebolag, som Chevron/Texaco, som utvinner oljan och säljer den till kineserna".

Efter den pågående stadskuppen kommer troligtvis BP och Shell att att svara för utvinningen!

Läste artikeln om Mike Malloy, och det är ju inte ofta som man kan läsa om honom i svenska artiklar. Sitter själv uppe varje natt och lyssnar på hans program tillsammans med polarna på chatrummet DemocracyInteractive.

Kan också tilläggas att det var jag som ringde in till programmet för att kommentera kring Rush "The Pig Man" Limbaughs kommentarer om "phony soldiers". Frågade ju bl a om Rush hade vågat säga det till Kevin Tillman, bror till Pat Tillman som ju omkom i Afghanistan.

Du är varmt välkommen att komma och hälsa på på DemocracyInteractive, brukar vara där runt 22:00-06:00. Borde nästan få betalt... Ha det bra, och "keep it lit"!

Anthony i Malmö (Malmö_Blue)
www.democracyinteractive.com

Kul att höra ifrån dig Anthony! I Malmö, dessutom...

Jag lyssnade intensivt på Mike när han var på AAR och skrev till och med en blogg om att jag tänkte bojkotta AAR när de sparkade honom.

Men det höll inte speciellt länge, tyvärr. Jag klarade mig inte utan Randi och Sam Seder... Och nu får vi klara oss en dryg vecka utan Mike, men Sam skulle visst ta några av dagarna, så vi blir ju väl kopenserade...

Jag har precis anmält mig till Democracyinteractive. Så vi ses väl där! Eller i Malmö.

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil