« Hem | Cheney ska hålla tal för superhemlig grupp i Utah.... » | Destruktiv ekonomi på fallrepet ? » | Kvällens samtliga löp: Madeleine i Marocko? » | Temat för idag: Det pressen faktiskt skriver om » | 11 september: Blodsbröderna » | Fabeln om Herden och fårskocken » | Tysklands utrikesminister: "USA och Frankrike hyck... » | Prickskyttar använder lockbeten mot civila irakier... » | 5 saker som borde göra dig förbannad » | Isabella Lund ger upp... Journalist hotar att outa... »

USA:s kongress röstar för att Iran kanske måste angripas militärt

Med röstsiffrorna 76-22 röstade den amerikanska senaten i går igenom det så kallade Lieberman-Kyl-tillägget, som stöder kravet på att stoppa Iran, med militära medel om så krävs.

Detta är så nära en krigsförklaring man kan komma...

Enligt amerikansk grundlag är det kongressen som beslutar om landet ska gå ut i krig, inte presidenten. Eftersom den nuvarande kongressen har en demokratisk majoritet, efter valet i november, och alla tolkade detta som en folkomröstning för att sluta kriga i Mellanöstern, har cynikerna vunnit ännu en seger – det är samma intressen på bägge sidor.

Det var 19 demokrater, tre republikaner och en oberoende, Bernie Sanders, som röstade emot.

Andra bloggar om: , , ,

Skulle man börja utreda utfallet och varför senatorerna röstade för propositionen skulle man troligen som motiv hitta ekonomiska påtryckningar eller hot Israel lobbyn AIPAC.

Alternativt ekonomiska band till försvarsindustrin.

Tror de flesta som röstade JA borde ha jävat sig. Om den egna valfinansieringen för en enskild senator hotas av ett omröstningsbeslut så är det klart att jäv borde åberopas.

;-)

Jag blir så arg på att man tycks kunna ta några lögner och driva dem hur långt som helst. Okej, Ahmadinejad är inte någon vidare demokrat, men han sade faktiskt inte att Israel borde utplånas eller att Förintelsen inte ägde rum. Ändå skrivs det om och om igen, också i våra tidningar, att så är fallet. Tycker också att det är lite småironiskt detdär med att USAs republikaner svärmar för de homosexuellas rättigheter i Iran...

Idag är det ju så att de flesta lagförslagen skrivs direkt utav lobbyisterna. "Ekonomiskt jäv" är ett synnerligen diplomatiskt sätt att uttrycka det på...

Pia:
Det är helt rätt, beskrivningen av Ahmadinejads uttalanden om Israel och Förintelsen är grovt missvisande. Men man måste ju också komma ihåg att han faktiskt inte är speciellt mäktig eller ens populär i Iran – det enda garanterade sättet att höja hans popularitet är ju att anfalla dem.

Och din poäng om homosexuella är mycket observant.. ;-)

MW

Pia

Så herr Ahmadinejad är ingen vidare demokrat...?

Men han har ändå valts vid ett demokratiskt val med utländska obseratörer närvarande. Det är mer än man kan säga om Bush.

Och om vi nu en gång jämför med Bush så tror jag nog jag skulle välja Ahmadinejad framom Bush i precis alla lägen.

Minns några fakta om Iran: USA/CIA störtade premiärminister Mossadegh 1953, inrättade Shahens skräckvälde, installerade Saddamm Hussein i Irak, ordnade med olagliga vapen åt Saddamm, bussade Saddamm på Iran, hjälpte Irak med satellitinformation om Irans truppers lägen och förflyttningar,
ingrep i det 8 år långa Irak-Irankrigets slutskede och tvingade iranierna att retirera till den tidigare gränsen, ljugit om det mesta efter 2001, angripit Irans grannar, villkorslöst finansierat det agressiva Israels vapenskrammel, röstat emot alla FN-resolutioner som fördömt Israel, missbrukat sitt veto i säkerhetsrådet hundratals gånger, bombat Irak & Kuwait med DU-bomber under gulfkriget - och slutligen nu 2003-2007 slaktat over en miljon irakier plus spiridit avsiktligt tonsvis med DU i trakten jordmån, vattendrag och luft.

Då man granskar USA:s alla övergrepp undrar man att Ahnadinejad ens kunde bete sig artigt mot de arroganta ignoranta hemblinda amerikanerna som stöder Bush o kriget.

Lars Österman,

Jag kan gärna tro på att Ahmadinejad har långt större legitimitet än Bush har. Innebörden i mitt inlägg var främst att kritisera den helnegativa bilden som ges av honom i medierna. Mannen ska göras till en djävul, och propagandamaskinen är i full gång.
Pia

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil