« Hem | Galenskapen accellererar trots detta... » | En respit för Iran? Och för världen... » | Galenskapen accellererar Ett axplock från Mike Mal... » | USA:s kongress röstar för att Iran kanske måste an... » | Cheney ska hålla tal för superhemlig grupp i Utah.... » | Destruktiv ekonomi på fallrepet ? » | Kvällens samtliga löp: Madeleine i Marocko? » | Temat för idag: Det pressen faktiskt skriver om » | 11 september: Blodsbröderna » | Fabeln om Herden och fårskocken »

11 september: Hjältinna ifrågasätts

Tania Head var en av bara 19 personer som kom levande ut ifrån World Trade Center efter att ha arbetat på eller över de våningsplan där flygplanen flög in den 11 september 2001. Historien har upprepats i otaliga sammanhang och har vackra romantiska övertoner. Hon påstår att hon överlevde enbart genom att tänka på det kommande äktenskapet med sin fästman Dave, som också arbetade i WTC och tillhörde de omkomna, och den vigselring hon blivit anförtrodd att rädda från en annan person som sedemera omkom.
Tania har de senaste åren arbetat som en mycket uppskattat guide vid Ground Zero och var ordförande i den ideella organisationen World Trade Center Survivors’ Network. (BoB Måns.)

Men när äntligen en tidning börjar göra sitt jobb och undersöka hennes påståenden, så visar det sig att de är ihåliga som den klassiska schweizerosten. New York Times har skrivit en lång artikel om hennes allt mindre trovärdighet. Det visar sig till exempel att varken hennes påstådda arbetsgivare eller hennes fästmans familj vill kännas vid henne...

Detta skulle kunna sopas åt sidan som bara en tragisk personlig historia om ännu en mytoman, men historien har vidare betydelse. Dels för att det äntligen kommer lite undersökande journalistik runt 9/11, efter sex års väntan, dels för att, när det väl kommer lite undersökande journalistik, så handlar den inte om riktigt intressanta öden, som fastighetsskötaren William Rodriguez eller terroristexperten från FBI, John O'Neill, eller poliserna som såg "fel" flygplan flyga mot Pentagon eller räddningsarbetaren som hörde hur man räknade ner inför sprängningen av WTC 7.
Varför väljer NYT att skriva om Ms. Head, när det finns så mycket viktigare historier som förtigits genom åren?
Som Leif Erlingsson numera avslutar alla sina mail: Den som ser får leva...


Andra bloggar om: , , , , , , , ,Jag tror att Times vet sanningen i stora drag. De vågar bara inte gå ut med det allt för stort. Det kan vara en bra strategi, skicka ut små bitar av komprometterande uppgifter så att inte folk mentalt målar in sig i det där berömda hörnet.

Tänk på vad som skulle hända om de drog på med storsläggan. De skulle antagligen ruinera allt förtroendekapital de har, oavsett hur sant det än må vara. Framförallt amerikaner är inte beredda att kunna ta emot det. Vänjas, lite grann i taget, på samma sätt som de vant sig vid politiker som styr med hjälp av terrorhot. Problemet är att det tar tid.

//steelneck

She has told people that she is the daughter of a diplomat, and is described on the Survivors’ Network Web site as “a senior vice president for strategic alliances for an investment think tank.”

Låter väldigt bekant.

//steelneck

Mikael

Förutom Leifs uttryck - ”Wi som ser får leva...” - så finns ju Dave Icke´s - ”Sanningen skall göra Er Fria” - som han i och för sig har lånat ifrån MaktElitens minst sagt humanDementa bibelbok.

Du vet den där inte så lite omtalade boken med halvsanningarna + en hel del direkta lögner också. Men visst - av någon anledning har Makteliten låtit en del guldkorn finnas med där också. Men det är ju logiskt i och för sig - enär som Princip all MaktElit är mer eller mindre förryckt - och oavsett vad dom gör - eller inte gör - men som dom rätteligen borde göra - ifall dom vore konsekvent förryckta.

Själv har jag favorituttrycket - ”Wi som fortfar att andas får se, kanske... :-)

Ja Du Mikael - säga vad Du vill - men visst lever Wi in verkligt spännande tidsera i människosläktets ebarmeligt barbariska historia - eller snarare sagt MaktElitens ebarmeligt barbariska styrelsesätt av oss av vanligt folk.

Att leva i wår nutid i kött - är väl hart när ett optimalt sätt att ständigt och jämt vara i tillståndet skräckblandad förtjusning - i fallet att Wi inte ser på oss själva som enbart en fysisk Lekamen i kött. För då är det nog mera av karaktären ”Ett Rent Helvete” - kan jag tänka mig.

Igår och idag skrev jag om ”Jakt visavi Slakt” under rubrik nr F4:1:1 i mellandelen på min boklångrandiga hemsida. Du vet den där kokosidan där det inte finns ett enda spår av klicklänkar. Dit kommer Du på två klick genom att först klicka på mitt namn här - och sedan vidare därifrån.

När jag Nu har skrivit ned vad som skrivits ned under rubriken ”Jakt visavi Slakt” - så tycker jag att det ser riktigt riktigt ”mörkLjust” ut för människosläktet framtid - som fortvarigt LevAnde ras på den bolliga jorden Terras ytteryta, kanske... :-)

Ha det...
vännen Josef

Steelneck:
Det kan också vara så att de försöke lugna en kritisk allmänhet genom att börja lyfta på matthörnen, så att de kan säga att de trots allt gör något...

Var kommer det där citatet ifrån?

Josef:
Det är lika enkelt att gå till mina länkar i högerspalten och klicka direkt på Josef Boberg, följt av den korta beskrivningen "orginell tänkare"...

Ta nu den här koden, Josef, byt ut parenteserna med hakar och klistra in den i Textredigeraren.

(a href="http-adressen här mellan cittattecknen") skriv texten som ska vara klickbar här(/a).

Ex (med hakar istf parenteser):

(a href="http://www.boberg.nl") klicka här för att komma till min hemsida(/a).

Klart

Jag ska också försöka hinna läsa din text senare idag.

MW


Klart!

Andra sidan av artikeln du själv länkade till. (den består av tre sidor).

//steelneck

GooodAfton Mikael,

Taaack för att Du har återskapat klicklänken till min hemsida på Din blogg. Tack också för Dina tips igen - om hur att göra klicklänkarna på min hemsida, men...

Som jag sagt tidigare så är min hemsida inte i första hand - eller snarare sagt - inte alls avsedd för dom intellektuellt upptagna = dom som söker stöd för sina egna förut fattade intellektuella meningar = mer eller mindre Principiellt sett enbart teoretiska teorier - genom att kolla både här och där på nätet. Som jag ser det finns det överhuvudtaget ingen plats i deras hjärnDatorer - för det jag försöker inspirera till = självständigt tänkande. Ett tänkande som då NaturLiktVist skall vara dominerat baserat på helt egna gjorda erfarenheter under nuvarande liv i kött. Du kan säkert nu räkna ut konsekvensen av detta avseende klicklänkarna på min hemsida, kanske... :-)

När min hemsida blir färdig - så kommer jag kanske att fixa ”klicken” - alternativt kommer jag att då själv en vacker dag - eller varför inte en mulen dag - eller kanske en becksvart mulen natt - att med berått mod klicka bort hela skiten. Ifall jag inte gör det så kommer säkert någon IT-snillig intellektuell biologiska MASKIN = en dominerat intellektuell MEDmänniska att göra det åt mig istället - i ett sådant läge. Du har ju själv upplevt hur det kan blir när Wi är färdiga med det Wi är färdiga med. Fel - fast egentligen inte - utan ”rätt” knapptryckning - och på ett ögonblick är den historiska skiten puts väck. Sen är det ju upp till vederbörande att se det som ”faen också” - eller ”skönt” - nu slapp jag jobbet att själv göra det arbetet mentalt och fysiskt. Varför tror Du att hus brinner upp - eller kanske brinner ned - eller kanske brinner både upp och ned - för vissa människor - men inte för andra ?

Jag publicerade min hemsida i slutet på februari i år - tror jag - och har så här långt haft ca 5 500 Visits = besökare enligt statistiken på sidan. Dom är fördelade på för närvarande ca 35 länder. Ca 60 % av besökarna är på Sverige, ca 30 % på USA och ca 10 % på övriga länder. Antalet Hits på sidan är lite knappt det dubbla mot var antalet besökare = Visits är. Lite märkligt det här med utomlandsbesöken - enär sidan är på svenska. Men vaddå - jag tror det är omkring ca 300 000 svenskar som bor utomrikes.

Ifall EN enda av dessa besökare har snappat att: ”Min ord på min hemsida är i grunden ointressanta för Dig. Men vad mina ord eventuellt väcker i Dig - det är intressant. Inte för mig eller någon enda annan - men för Dig själv. Med andra ord - så är just frånvaron av ord i en kommunikation - det enda betydelsefulla egentligen, kanske... ;-)” - så kan jag inte annat än vara helt nöjd med det.

Ifall ingen enda snappat detta - så är det helt OK för mig också. Detta därför att det allt överskuggande viktiga är överhuvudtaget inte ÄR att någon enda snappar det jag har skrivit - skriver - eller kommer att skriva på min hemsida - på ”rätt” eller ”fel” sätt. Det absolut enda i grunden viktiga är att jag själv någotsånär snappar det jag själv ordbajsar om på min hemsida - ingenting annat.

Jag har ca 500 inkarnationer i kött bakom mig. I alla dessa har jag varit en MaktElitare. Av hög rang inte så sällan - och av lite mindre hög rang också - men alltid en MaktElitare. Det har i sig inneburit att jag ca 500 gånger fått börja om på ruta GÅ. Så tala om envisa typer av mig själv på den här sidan - såväl som på den andra sidan - som har envisats med att locka mig att återfödas i kött ca 500 gånger - inom tidsspannet ca 450 000 år.

Det finns ingen nu levande av ca 500 MaktElitare av allra värsta sort - som jag inte själv har levt som i någon form ett antal gånger - under dessa mina ca 500 historiska inkarnationer. George Bush & Co är snällingar relativt hur jag har varit i tidigare inkarnationer. Hur faen vet jag det ? Ja - skitenkelt som alltid ifall det är åt hållet Intelligent. När jag ser på vad som sker i världen i dags dato - och spontant reagera med hela mitt väsen EMOT det - då kan jag vara bergis på att jag har varit lika dan själv - fast än värre. Så - så enkelt var det.

Men å andra sidan är Bush & Co fega på ett sätt som jag nog inte var i så hög grad. Fega stackare därför att dom sitter i sina säkra bunkrar och låter andra göra skitjobbet i att mentalt och fysiskt slakta sina MEDmänniskor. Ett undantag härvid är ju Idi Amin - för han var så ärlig i sin MaktUtövning att han själv öga mot öga avrättade inte så få av sina antagonister = sådana som i grunden mest var avundsjuka på honom - och ville ha bort honom - för att själva kunna sätta sig på samma stol. Så - så enkelt var det.

När jag med barnets vidöppna ögon SER vad som sker i världen i dags dato - och inte reagerar med annat än: ”Tja - dom intellektuella biologiska MASKINERNA = MaktElitarna som står för det här - dom kan helt enkelt inte förstå vad det är dom håller på med = dom gör i alla lägen så gott dom kan göra - ingenting annat. Först då är jag själv FRI att lägga all min egen ENERGI på att vara FÖR något annat. Hur ? Ja inte faen genom att vara vägledare (B38:3) - tyrann - utan genom att vara vägvisare = att i alla mina tankar, alla mina ord, alla mina handlingar och dagligdags själv LEVA så - som jag önskar att andra också skall leva. Och detta alldeles oavsett ifall jag får något gehör för det eller inte av någon enda annan. Skitenkelt - eller ?

Vad jag nu har kommit på är att den envise Jag i kött har tagit reson - för att inte säga lärdom av sina ca 500 liv i kött - och NU inriktar sig på att i vart fall hamna på rutan EFTER rutan GÅ i nästa inkarnation. Så min hemsida är helt enkelt mitt eget testamente - av mina gjorda erfarenheter då och nu - och till mig själv. Det testamentet har fortfarande en funktion - men kommer som sagt inte att ha det i all tid framöver. I så fall måste det bli en inkarnation till på ruta GÅ - och måtte jag väl nu kunna hjälpa mig själv ifrån att slippa !

Till sist. Ifall Ditt intellekt reagerar på det här som en vägledning för Dig ifrån min sida - så ber jag i så fall om ursäkt för det på förhand. För det var och är inte alls min grundavsikt med det här. Vägledning för mig själv ? Javisst - men det är ju min ensak - inte Din eller någon enda annans. Såvitt jag vet är det än så länge inte förbjudet i någon av Svea Rikes många lagar och förordningar att vara sin egen vägledare - ifall jag inte har missat något i den humanDement tjocka boken.

GooodNatt...
vännen Josef


PS. Ifall Du tycker det här är stötande på Din blogg - så är mitt stående tips till Dig att Du klickar bort det. Jag har placerat det här i inledningen på min boklångrandiga hemsida - så Du kan ändå inte sudda ut det helt och hållet på nätet som sådant ha ha ha... Som Du nu såg prov på så har jag inte så lite av min egen MaktElitSkitGubbe att fortvarigt brottas med, kanske... :-) DS.

Josef säger: "Jag har ca 500 inkarnationer i kött bakom mig. I alla dessa har jag varit en MaktElitare. Av hög rang inte så sällan - och av lite mindre hög rang också - men alltid en MaktElitare."

OK, så din blog handlar om din bitterhet för korkade nollor som Bush och dylikt är födda som MaktElitare och den store supersmarte Josef är bara en vanlig knegare?

;-)

Ingenjören

Din uttryckta mening: "OK, så din blog handlar om din bitterhet för korkade nollor som Bush och dylikt är födda som MaktElitare och den store supersmarte Josef är bara en vanlig knegare?" - slut citat.

Javisst - ifall jag är vägledare är det så. Ifall jag är vägvisare är det inte så. Vilketdera Du väljer att se mig som - det är Ditt bord - inte mitt.

Ha det... :-)
vännen Josef

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil