« Hem | Är Craigs toalettbesök något annat än bara en skan... » | Kan inte låta bli USA:s nunnor kräver riksrätt » | Bush erkänner Vet inte själv vad som hände i Irak » | Terror, terrorism, terrorisera och terrorister » | Fler goda nyheter: Scientologikyrkan åtalas i Belg... » | Goda nyheter: Inget RFID-tvång i Kalifornien » | Så tillbaka igen till mardrömmarna » | Watergate-spion erkänner medhjälp vid mordet på Jo... » | Tragikomiskt x 2 » | Och så ytterligare en varning Nu från Ron Paul »

Dags för en ny, bredare kommunikation
Nya vaken.seI veckan var Mikael Cromsjö, "Micro" på vaken.se, här nere hos mig på Kivik i ett par dagar för att diskutera det nya upplägg han planerat för webbsidan. Vaken.se har fram tills nu fungerat som ett diskussionsforum utan något redaktionellt innehåll, men nu tycker Mikael C. att det är dags att ta ett nytt steg.

Vaken.se har för många kritiker av den rådande mediesituationen blivit en samlingsplats för allehanda konspiratoriska debatter, om 9/11, om New World Order, Illuminati, bankväsendet och en massa annat. Även en och annan försvarare av de officiella sanningarna har vågat sig dit, med heta debatter som följd.

Men det som har saknats är mer genomarbetade, övergripande artiklar, podcasts och videofilmer, som på ett grundläggande sätt kan bli en kunskapsbas för alla som inte hinner, vill eller orkar sätta sig in i alla de olika frågorna. Artiklar som kanske inte alltid tar ställning för eller emot vissa teorier, utan mer presenterar dem som "food for thought", som utgångspunkter för eget sanningssökande.

Grundtanken är alltså att gå tillbaka till grunden, att bjuda in även måttligt intresserade till detta som för oss är så viktiga frågor. Och där kommer det att behövas en massa intresserade idealister för att det ska bli meningsfullt. Alla behöver inte bidra redaktionellt, det kan räcka med att komma med bra research, viktiga kontakter och användbara uppslag. Men om du känner för att lägga ned någon dag på att presentera ditt specialområde för en normalt allmänbildad läsekrets, så är du alltså hjärtligt välkommen.

Vi spelade in några videoavsnitt av våra samtal. Det här första delen.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

En alldeles förträffligt bra idé!! Har tidigare eftersökt denna typ av hemsida dit man kan hänvisa andra för att själva skapa sig en uppfattning.
Håller tummar och tår att detta blir riktigt bra.
Det jag i nuläget kan bidra med, är mina lyckönskningar, och ett stort tack till er båda...
Sen hoppas jag kunna bidra till att ni får besökare...
/Hans

Det är en alldeles utmärkt början, Hans. Men jag känner på mig att du kommer att bli värdefullare än så ;-)

MW

Mikael i kvadrat,

Kan ju nu undra över om min idé om att medvetet försöka särskilja = inse och förstå skillnaden på intellektual-Ism och Intelligens kan rymmas här...

Ha det...
vännen Josef

Josef:
Jag anar en viktig kritik, som jag inte riktigt förstår. Utveckla gärna vad du menar.

Vännen
Mikael

Kul att ni två har hittat varandra !!


De jag förväntat mig skall hända har nu börjat hända.

Ett litet fortsatt steg på vägen kan bli någåt stort!! ??


Jag kommer att stötta så gott jag kan och fortsätter mitt infospridande på mitt sätt.

All små strån till stacken är viktiga.


mvh s i " Götet "

Gott att höra din stämma igen, den är så lugnande... tummen upp :D

Självklart hoppas jag kunna bidra mer värdefullt, Mikael. Törs man fråga hur? Kanske bara är för trött nu för att förstå själv..:)

/Hans

.
Och i mitten finns det även plats för ett V :-)

.

Det var ju en lugn och trevlig presentation ,men i längden så behöver detta ämnet ha en direkt ,skarp och rakt på sak utstrålning.

Frågan är om man måste ses som ett "hot" för att verkligen tas på allvar och skapa en allmän reaktion hos andra.

Det finns så många exempel som avslöjar hur Eliten ser ner på oss som ett mer passivt "hot" ,som de kan styra hur de vill.

Vi kanske nu behöver vara ett aktivt "hot" istället för ett passivt.

Dags för Vaken v.2.0 ?

Godt initiativ! Jeg ønsker lykke til.

PS: Øk gjerne volumet på dette videoklippet, det kan bli litt vel "lugnande" når man knapt nok hører det som sies... :-)

PPS: Gi beskjed dersom JEG kan bidra med noe, OK?

No offence!

Men vaken.se behöver ny design. Den nuvarande är för vass och burdus.

Mer stilrenhet och harmoni krävs för att sidan ska vara behaglig att vistas på och återkomma till.

Annars ett jättebra initiativ! Hoppas det blir till något bra. Härligt!

VARG, VARG! Hör ni att jag ropar varg? I konspirationsteorins värld är ensam stark. Vänd på alla etablerade begrepp. Enade vi falla, söndrade vi stå. En stor kraftfull organisation som ifrågasätter de etablerade strukturerna och normerna i samhället blir snabbt infiltrerad av falska ja-sägare. I det här fallet kommer det att handla om personer som inledningsvis bejakar tanken på att konspirationer faktiskt förekommer, senare slätar de ut sina ståndpunkter och intar en mer neutral attityd. Till sist skapas motsättningar inom rörelsen och den upplöses. VARG, VARG!

Den låga volymen beror på att den spelades in på proffsutrustning (naturligtvis) men redigerades i Mikael C:s lilla hemmastudio.

Vakens design har jag ingenting med att göra, men skicka gärna synpunkter till micro[at]vaken.se

Det behövs konfrontation också, V, men inte överallt. Jag tror inte att du övertygar en normal skeptiker genom att vara hotfull. Det är tillräckligt hotfullt som det är.

Sa du VARG, sa du?.. Jo, Joakim, vi pratade faktiskt om just det. Om risken för, eller snarare det oundvikliga i att bli infiltrerade och polariserade.

Vi förespråkar faktiskt en redaktionsmodell, där bidrag även kan redigeras. Forumet kommer att finnas kvar men den redaktionella delen kommer att skötas som en tidning. Där det är läsarna som avgör om det är läsvärt eller inte och de bidragande skribenterna och producenterna om deras alster behandlas rättvist.

Jag tror att den största risken är att många av oss är väldigt misstänksamma, det hör liksom till ämnet. Om Vaken uppfattas hålla på att diktera vad som ska stå, eller censurera, då kommer det att ropas en hel massa andra saker än VARG... Men en del ropande kommer att bli oundviklgt, även som rena provokationer.

Här i Kivik beslutade vi oss i alla fall att göra "oskyldig tills motsatsen bevisats" till grundprincip. Och att inte allt måste gå att bevisa – det måste få ges utrymme för spekulationer och teorier också.

Men en plattform håller på att skapas. Återkommer.

MW

PS:
Jag har lite feber idag, så det går långsamt och stryks en massa... Missade den lilla tankevurpan i näst sista stycket ovan. I första meningen pratar jag om en form av "bevis" och i den andra om en annan. Hoppas det framgår.[*rodnar*]
MW

Krya på Dig Mikael,

Det är viktigt för det behövs många av Din kaliber !

Jag har svarat på Din tidigare frågeställning i enkel = rå form per email till kivikbabbel idag. Därtill har jag "blivit havande med" en ny rubrik idag på min hemsida.

Förlossningen gick relativt smärtfritt och barnet heter "OM VÄGVISARE" med rubriknr B38:3 = i slutet på hemsidan http://www.boberg.nl

Det är helt enkelt en utveckling - eller snarare sagt - inte så lite mera intellektuellt invecklad form av mitt enkla email till Dig inatt.

Nu kan jag ju bara undra över hur Du kommer att ta det här svaret...

Igen - Krya på Dig, annars...

Ha det...
vännen Josef

Hoppas verkligen inte att vi får se maskerade stenkastande vänsteraktivister på Sergels Torg!

Krya på dig Mikael....

Ska bli riktigt, riktigt intressant att se vad ni hittar på med vaken.se!!

Jag kommer att som sagt se till att det blir besök...

Kör med mitt mer vanliga namn i fortsättningen. Hans stämmer oxå, men de flesta känner mig som Conny..:):)

Angenämt Conny!
Ser fram emot fortsatt samarbete. Ju färre ano- eller pseudonyma, desto lyckligare blir jag.

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil