« Hem | Nya bin Laden-videon: Han har färgat håret! » | 11 september: Vad gjorde detta plan över Vita Huse... » | Dags för en ny, bredare kommunikation Nya vaken.se... » | Är Craigs toalettbesök något annat än bara en skan... » | Kan inte låta bli USA:s nunnor kräver riksrätt » | Bush erkänner Vet inte själv vad som hände i Irak » | Terror, terrorism, terrorisera och terrorister » | Fler goda nyheter: Scientologikyrkan åtalas i Belg... » | Goda nyheter: Inget RFID-tvång i Kalifornien » | Så tillbaka igen till mardrömmarna »

90 minuter terror på CNN – men även ett par minuter av sanning


För ett år sedan gjorde CNN en över 90 minuter lång dokumentär om Usama bin Laden. Man intervjuar hans barndomskamrater, hans lärare, hans vänner och flera journalister som mött honom. Det är en alldeles sagolik grundkurs i mediamanipulation.

Med hjälp av den vackra och mycket trovärdiga journalisten Christiane Anampour, suggestiva bilder och effektfulla klipp, får vi följa hur den skygge och hängivne muslimen förvandlas från en troende miljardär till en fanatiskt asket. Ett ytterst elegant och journalistiskt extremt ohederligt jobb. För att vi ska förstå hur farlig denne man egentligen är, måste Christiane verkligen ta i med sin mest apokalyptiska röst...

Inte en enda gång under reportaget lägger man fram något konkret bevis för att Usama skulle vara ledaren bakom 9/11, bara indicier och efterhandskonstruktioner. Varje svepande hot mot USA som han uttalade innan 9/11 får en skrämmande bekräftelse i det som sedan hände. Nu förstår alla äntligen vad han menade.

I "aldrig tidigare publicerade bilder" får vi se de första "stadgarna" för al-Qaida. Det påminner om ett bolag, där terroristerna till och med kan söka om semester. Vi får höra en muslimsk kvinna som förlorat sin man i en självmordsattack närmast erotiskt framföra sin kärlek till Usama. Man har verkligen ansträngt sig oerhört för att komma fram till ingenting...

Men det finns ögonblick då vi kommer sanningen på spåren. Som när man visar en kort video med Ali Mohammed, den egyptiske elitsoldaten och terroristexperten som började arbeta för USA och som även blev al-Qaida-instruktör.
Mohammed var till exempel personligen inblandad i bombningen av World Trade Center 1993. Han har arbetat för CIA, FBI och den saudiska säkerhetstjänsten, men också för al-Qaida och Islamska jihad i Egypten. Han jobbade på Fort Bragg, där man bland annat utbildar kommandosoldater. Ja, listan över allt han varit inblandad i är mycket lång...
Enligt bland annat Wikipedia ska Ali ha erkänt att han var medskyldig till ambassadbombningarna i Etiopien och Tanzania, men att det inte finns några spår efter att han ska ha blivit dömd för detta. Däremot finns det indicier på att han släppts fri efter ett personligt ingripande från den skandaliserade justitieministern, Alberto Gonzales.

Om det är någon som betvivlar att Usama är en CIA-resurs, läs om Ali Mohammed.

UPPDATERAT: Anledningen till att Ali Mohammed kunde lyckas med detta dubbelliv, förklaras i officiella sammanhang med att CIA och FBI inte hade kompetensen att koppla samman de motstridiga uppgifterna. Han hade helt enkelt en oerhörd tur i över ett decenium... Låter det bekant?
Det påminner om en tysk 9/11-dokumentär jag spelade in för några år sedan, där man konstaterar att några av kaparna bodde på samma adress som en FBI-agent som arbetade med terroristbekämpning, men att det bara var ett makabert sammanträffande.
Listan över sammanträfanden före, under och efter 11 september 2001, är närmast oändlig.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

"NEXT FF ATTACK REVEALED -- NO SHIT -- TAKE CAUTION"

http://godlikeproductions.com/bbs/message.php?messageid=434793&mpage=1&showdate=9/8/07&forum=1

http://www.cnn.com/2007/US/09/05/loose.nukes/index.html

http://www.wesh.com/news/13949580/detail.html

http://onlinejournal.com/artman/publish/article_2336.shtml

Precis som framgår av den första länken i tråden ovan, så är Makthavarna mycket känsliga för att deras nidingsdåd läcker ut innan de sätts i verket. Förutsägelser av attacker som publiceras i bloggar, i artiklar och i mindre nyhetsmedier är därför mycket gynnsamt; det kan förhindra att attacken utförs som planerat!

Det är naturligtvis jätteviktigt att vi är vakna och aktiva när det gäller olika varningar, men samtidigt minskar ju trovärdigheten för varje gång ingenting händer. Även om det just är för att vi varnat som ingenting händer...

Men den här varningen känns extra viktig på grund av den 14:e... Som någon skrev till mig – sen när går USA ut och annonserar att de kommer att sakna flygvapen under en dag?
MW

alla som vill veta vad som igentligen hände......

http://www.informationliberation.com/?multimedia

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil