« Hem | 11 september: Vad gjorde detta plan över Vita Huse... » | Dags för en ny, bredare kommunikation Nya vaken.se... » | Är Craigs toalettbesök något annat än bara en skan... » | Kan inte låta bli USA:s nunnor kräver riksrätt » | Bush erkänner Vet inte själv vad som hände i Irak » | Terror, terrorism, terrorisera och terrorister » | Fler goda nyheter: Scientologikyrkan åtalas i Belg... » | Goda nyheter: Inget RFID-tvång i Kalifornien » | Så tillbaka igen till mardrömmarna » | Watergate-spion erkänner medhjälp vid mordet på Jo... »

Nya bin Laden-videon: Han har färgat håret!


I vår anddäktiga väntan på vad Usama bin Laden kommer att säga i det TV-tal han ska hålla inför 6-årsminnet, har en stillbild släpps på terroristledaren, anno 2007. (Här kommenteras bilden på Prisonplanet.com)

Den åldrande, svårt njursjuke saudiern har uppenbarligen en fåfäng ådra, eftersom han nu har färgat både hår och skägg. För det kan väl inte vara så att det är någon som driver med oss? Hade jag bara fått lyda min intuition, hade jag sagt att det till och med är ett lösskägg.

UPPDATERAT 070908:
Chertoff nästan säker på att det är bin Laden

Vad är mest pinsamt? Att det är en nysminkad, hårfärgad och skäggtrimmad bin Laden eller att det är en dubbelgångare? Michael Chertoff, minister för Homeland Security, påstod igår att det mesta tyder på att det faktiskt var Usama själv vi såg.

Men vad var det George Bush sa ett drygt år efter 11 september, i Nashville - här kan du se ett kort videoklipp:
"There's an old saying in Tennessee — I know it's in Texas, probably in Tennessee — that says, fool me once, shame on — shame on you. Fool me — you can't get fooled again."
"Det finns ett gammalt talesätt i Tennessee – jag vet att det finns i Texas, förmodligen även i Tennessee – som lyder, lurar du mig en gång, då bör du skämmas. Lurar du mig – du kan inte bli lurad en gång till."
Talesättet avslutas alltså, som du säkert redan anar med: "Lurar du mig två gånger, då bör JAG skämmas."

Hur många gånger har vi låtit lura oss nu?
Al-Qaida var ursprungligen ett CIA-projekt, en databas – vilket är vad al-Qaida betyder – över militanta muslimer som var tillgängliga i striderna mot Sovjetunionen i Afghanistan och på Balkan.
Redan på sommaren 2001 låg Usama, enligt den franska tidningen Le Figaro, på ett amerikanskt sjukhus i Dubai och fick besök av den lokale CIA-chefen. Trots att han redan då var utpekad som världens främste terroristledare, med ambassadbombningarna i Afrika och missilen mot USS Cole på sitt samvete.
En av Usamas halvbröder dog i en flygolycka medan han var affärskompanjon med George W. Bush – en annan befann sig i Washington D.C. på morgonen den 11 september på ett affärsmöte med George Bush Sr. Under flygförbudet efter attentatet flögs alla Usamas släktingar som råkade befinn sig i USA ut ur landet, utan att förhöras – och på Usamas bekostnad! Det var han som chartrade planet!

Sedan dess har han varit efterlyst, död eller levande, eller hur? Men inte av FBI! FBI har till och med sagt offentligt, att man inte anser att bevisen som skulle binda Usama med 9/11 är tillräckligt starka.
Sedan har vi den rundhylte, plattnäste, högerhänte och ringförsedde bin Laden som dyker upp på "bekännelsevideon", vilken alltså även FBI avfärdar. (Muckraker Report, som även låg bakom FBI-avslöjandet ovan, anser efter omfattade forskning att videon är äkta, men att bin Laden bara tror att det var hans plan som genomfördes, när den i realiteten hade tagits ur hans händer långt dessförinnan.)
Vi kan i alla fall konstatera att det är ett mycket märkligt beteende av en terroristledare att veckorna efter attentaten, i den pakistanska tidningen Ummat, frånsäga sig delaktighet och till och med kritisera det omfattande dödandet av oskyldiga.
"I have already said that I am not involved in the 11 September attacks in the United States. As a Muslim, I try my best to avoid telling a lie. I had no knowledge of these attacks, nor do I consider the killing of innocent women, children and other humans as an appreciable act."
"Jag har redan sagt att jag inte var inblandad i 11 septemberattackerna mot USA. Som muslim försöker jag efter bästa förmåga undvika att ljuga. Jag kände inte till attackerna i förväg, inte heller anser jag att dödandet av oskyldiga kvinnor, barn och andra människor som en handling att uppskatta."
Senaste gången det dök upp en bin Laden-video var inför presidentvalet 2004 – alltså en ytterst strategisk tidpunkt för att hjälpa Bush att vinna valet. Nu kommer nästa inför 6-årsdagen och den med bäven emotsedda Bush-rapporten om hur eskaleringen, "the Surge", i Irak har lyckats. (Den kallades länge för Petraeus-rapporten, eftersom det var sagt att befälhavaren i Irak, general Petraeus skulle komma med den, men sedan några veckor har det nu beslutats att den ska skrivas direkt av Vita Huset.) Bush har begärt ytterligare 50 miljarder dollar av kongressen för fortsatt krigande i Irak, och många kommentatorer tror att de pengarna också är helt avgörande för om USA kommer att kunna anfalla Iran...

En ny video från "översteterroristen" i egen hög person var alltså viktig för att skrämma oss alla lite mer. Men han fick inte se ut som en grånad patriark, eftersom han ju även i övrigt har ett stillsamt och milt sätt – han måste göras svartmuskig och arabisk! Kom ihåg att det handlar om skrämselpropaganda.

Allt bin Laden har gjort under de senaste åren har spelat krigshetsarna i USA i händerna – och allt krigshetsarna har gjort sedan 11 september har spelat bin Laden och militanta muslimer i händerna. En win-win, med andra ord...

Andra bloggar om: , , ,

Ska man skratta eller gråta? Men det lär vara så att videon är textad på engelska. Vet någon var man kan se den (och inte bara höra massa Tv-gubbar prata OM den)? Vad som sägs på videon kan ge en fingervisning om vad som rör sig i Bushregimens förvirrade huvuden just nu.

En kommentar från Vita husets rådgivare för inrikes säkerhet Frances Townsend i AB:
– Jag tycker helt enkelt att folk måste få klart för sig att vi manipuleras varje gång de släpper ett uttalande, eftersom de använder medierna som ett sätt att terrorisera oss.

Så här skulle hon sagt för att vara sanningsenlig:
– Jag tycker helt enkelt att folk måste få klart för sig att vi manipulerar varje gång vi släpper ett uttalande, eftersom vi använder medierna som ett sätt att terrorisera er.

/Hans

Joakim:

Här kan du se videon http://www.liveleak.com/view?i=f54_1189196761

Bra framgrävt, Ingenjören! Tyvärr fick vi bara se tre minuter, så det finns inte så mycket material till att kunna "läsa mellan raderna" med.

Det här är inget annat än amerikansk inrikespolitik. Kom ihåg att den ursprungliga mannen man kallat Usama, lika gärna kan vara en CIA-anställd arab som varit det sedan kalla kriget. Vad var det Bush sa, "Either you are with us, or you are with the terrorist", håll det i minnet. Sedan har tiden gått, lagar har stiftats och saker har hänt. USA skulle kunna förvandlas till en diktatur precis när som helst, Bush o co har skaffat sig den makten genom ett antal förändringar och direktiv som antagits - Det räcker med en "nationell katastrof" så är saken ett faktum. Nu har amerikaner så smått börjat vakna, det börjar mumlas "impeachment" lite här o där, även från rätt tunga namn (radiointervju med Paul Craig Roberts, senior rådgivare från Reagan-administrationen).

Vad är det då Usama påstås säga, jo, supprise; att USA är på väg att bli precis det som USA påstår sig bekämpa. Så, i skenet av detta, så blir videon till ett plumpt försök att klistra en aura av terrorist-sympatier på kritik och opposition.

//steelneck

Joakim:

Visste inte att det var en förkortad version. Såg nu att det finns en 27 minuter lång version också på www.liveleak.com för den som har tid och ork över ;-)

Minirecension av Usamavideon: "Bin Laden" säger att attentaten i Irak skall fortsätta och uttrycker bekymmer över de amerikanska soldaternas framtid. Han gör en sammanfattning av USA's förbrytelser genom historien och fördömer det kapitalistiska systemet. Vidare varnar han för faran av den globala uppvärmningen!? (Det var ju omtänksamt) Till sist uppmanar han alla att omvända sig till Islam.

Från CNN:
http://www.cnn.com/video/#/video/world/2007/09/08/todd.bin.laden.psy.cnn

Tror dom att man ska gå på att detta är Usama? Att skägget dessutom är både kortare och numera helsvart stämmer inte enligt deras "lagar".
Se
http://vaken.se/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=7391&forum=1
där Dan lagt in två inlägg om detta.
/Conny

Nu jämförs Bin Ladin med Chomsky, Jan Myrdal, Åsa Linderborg, Ali Esbati för första gången i svensk press!! Det är bara tidsfråga när de blir terrorstemplade, får sina tillgångar frysta och i värsta fall hamna i koncentrationsläger.

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_17062150.asp

den senaste bilden på bin laden ser ju ut som ett fängelsefoto. en uppgiven man i fångenskap. klart USA har koll på honom tänker jag

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil