« Hem | Jag är Gud! » | Irak köper nu sina vapen i Kina... » | Reform av penningpolitiken. Vad kan vi göra. » | Israel bombar Syrien och världen tiger Vad hände e... » | Ezra Pound 1885-1972 » | Älska fostret – hata barnen » | När Blackwater behöver PR som mest... Gissa vad s... » | Boston Legal i politisk samhällsdebatt » | Bushs kompis, shejken som al-Qaida mördade, var en... » | Ibland måste vi skjuta för att döda, säger chefen ... »

10-åring straffas för att ha läst Alex JonesEn femteklassare i Austin, Texas, angavs av en klasskamrat, fick en reprimand av sin lärarinna och skickades till rektorn för att han tittade på Alex Jones'"terroristsajter" på skolans dator. (BoB Steelneck.)

Detta är en illavarslande berättelse av flera skäl:
Att läsa kritiska hemsidor om 11 september uppfattar till och med amerikanska barn idag som ett "tankebrott". Det är okej att ange kamrater som gör detta och detta belönas av läraren med att den angivna eleven blir tillrättavisad inför klassen och skickad till rektorn, som i sin tur sanktionerar detta angiveri med att skälla ut barnet.

Så djup är den demokratiska fernissan... Knappt 450 personer har sett den här videon på tre månader. Ingen verkar tycka att det är speciellt anmärkningsvärt.

Andra bloggar om: , , ,

Baserat på egna erfarenheter av skolelever på datorer så misstänker jag nog att den här grejen kan vara litet av en anka.

Troligen hade läraren givit klara direktiv om vad man skulle göra på datatimmen - och eleven tog sig friheten att surfa omkring i stället för att göra uppgiften eller nåt annat han borde ha gjort ?

Det är ju så att så fort man vänder ryggen till surfar ungarna på alla tänkbara sidor. ;-)

Alex J kan ha varit lite väl snabb att tolka det som om det att killen surfat på just en 911-sida var det skandalösa som måste rapporteras till rektorn.

Men klart att ertappas surfa på en 911-sida kan därtill ha uppfattats som att vara trotsig och kritiskt inställd till USA:s patriotiska president och hans stabs officiella version av vad som skedde.

Det är naturligtvis fullt möjligt att hela historien var en anka, Lars. Barn kan hitta på de mest trovärdiga saker, inklusive sexualövergrepp, slavhandel och ritualmord.

Men om vi tittar på vad som händer i USA idag, är denna historia orimlig? Om vi hör en liknande berättelse från en 30-årig östtysk om hur det gick till under hans skoltid skulle vi betvivla det?

Man genomför idag terroristövningar i skolor med beväpnade och fullt utrustade paramilitärer. Man uppmuntrar barn att ange sina föräldrar. Man bygger koncentrationsläger där barn och föräldrar ska hållas åtskilda... För att bara nämna något.

MW

Den blockering av sidorna som följde är nog lite svår att förklara med en anka.

Jag fick lära mig i skolan att USA och friheten vann det kalla kriget.

Sovjetunionen måste ha vunnit kriget efter kalla kriget.

Nu har jag också sett den. Tuff liten kille. Det visar också hur hukandets horder kommer att sortera all grundläggande kritik av den nya religionen 'kriget mot terrorismen' såsom vardande 'terrorism', för att slippa ta i det. Allt otäckt - även budbärarna - är terrorister... Alla som låtsas vara snälla, är goda...

Mikael. Pojken går på en "Steiner-school". Det är motsvarigheten till waldorfskola.

Själv har jag gått tolv år på waldorfskolan Rudolf Steiner-skolan i Göteborg, 3 terminer på waldorflärarutbildning, bott i det antroposofiska Ytterjärna utanför Södertälje och arbetat på ett waldorffritids samt varit medlem i Antroposofiska Sällskapet. Jag är inte längre antroposof. Men jag hann läsa runt 2000 sidor antropsofisk litteratur, många av Steiners böcker och föredrag etc.

Det är komiskt att pojkens lärare och rektor varnar honom för Alex Jones. Själva tror många av de amerikanska antroposoferna att den onde demonen Ahriman har inkarnerat i en människa i Texas under 1960-talet och även har inkarnerat i datorers ljus och förgiftar människors själar, gör dem mer materilaitiska etc.

Läs exempelvis detta:
http://www.anthroposophie.net
/Ahriman/ahriman.htm

Och dessa människor anser sig alltså skydda barn från konspirationsteorier? Hi! Hi!

Även till synes små banala historier kan vara viktiga för att få en bild av vår samtid. Elevernas, lärarens och rektorns reaktioner uppfattar jag som ganska okontroversiella idag... Det är politisk korrekthet i sin prydno.

Intressant med Steiner-kopplingen Tobias! Man glömmer så lätt bort alla dogmatiska religioner och trosuppfattningar som kontrollerar så många hjärnor...

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil