« Hem | Bushs kompis, shejken som al-Qaida mördade, var en... » | Ibland måste vi skjuta för att döda, säger chefen ... » | 2-meters transvestit hittad död efter sexparty med... » | Ny nordisk webbsida om det utomjordiska » | Lika som bär » | Rachel Maddow fick flytta Irandebatt... för Britne... » | En stunds ödmjukhet Vår avslöjande okunnighet » | Världens ondaste diplomat: Vi måste anfalla Iran » | Ahmadinejad och vad han egentligen har sagt om Isr... » | Några av mina artiklar om pengar återskapade -- de... »

Boston Legal i politisk samhällsdebatt

Av Lars Österman

Synnerligen intressant avsnitt på Boston Legal. Bakgrund: Melissa Hughes vägrade betala sina skatter till IRS (Internal Revenue Service, den amerikanska skattemyndigheten). Alan Shore drar en sällsynt vågad politisk slutplädering där han kritiserar etablissemaneget för situationen i USA.

Boston Legal Stick It

Add to My Profile | More Videos

Slutpläderingen väcker många frågor om hur man - om alls - kan demonstrera och få fram sin åsikt om regimens maktmissbruk.

Det blev en spontan blixtgrej dethär, eftersom svsnittet sändes just nu i kväll här i Finland. Hoppas man inte bryter mot copyright då man postar den. Men tja - den finns ju trots allt på nätet.

Tack Mikael för redigeringen. Alla känner inte ju IRS.

;-)

Hur många "spontana blixtgrejer" har inte publicerats på UUAA... Mer sånt!
Pläderingen är verkligen en oerhört tung anklagelse mot alla som fortsätter att betrakta USA och hennes lydstater, däribland Sverige, som demokratier... Där ingen i den politiska ledningen har civilkurage nog att protestera emot dessa övergrepp.

Jag skäms.

MW

Här är ytterligare ett mycket aktuellt avsnitt av Boston Legal

Hej..
Flikar in med ett filmtips.
Se på filmen Shooter med Mark Wahlberg. Det finns flera saker som man som ny- eller gammalvaken direkt förstår meningen med.
Exempel:
I början av filmen sätter sig huvudkaraktären (Mark) ner framför sin laptop. Bredvid honom på bordet ser man tydligt "911 Comission Report". Han slår på burken och säger "Let´s see what lies they are serving us today". (osäker på exakta frasen, men innebörden är densamma).
Hela filmen handlar om att han blir en syndabock. Många tydliga referenser till JFK, som en karaktär som var med och begravde skyttarna pfrån gräskullen...:)

Klart sevärd, rekommenderas varmt..

Kan det vara så att vissa regissörer och aktörer använder sina möjligheter (film/serier)för att meddela sina ståndpunkter?
På tiden i så fall...

/Conny

Strålande bra filmsnutt, så skall en slipsten dras, lite synd med det osynkade ljudet bara.

Jag börjar ana en svängning i media nu, jag tror att de åter har börjat inse sin så oerhört viktiga roll i ett folkstyre, det är dock en stor och tung båt som skall ändra riktning. Uppdrag granskning igår kändes också som en frisk fläkt, jag skall genast skriva ett stycke beröm till dem. Somliga går i taket och tycker det är obehagligt, visst, men granskning drar trollen ut i ljuset och då spricker de. Ibland kan inte granskningen dra ut trollen hela vägen, men det är inget argument för att inte granska. Det blir i alla fall tydligt vilka det är som är rädda för ljuset när media börjar vända på stenarna och ta sig en titt därunder. Bildt körde i tidigare bloggning med ad hominem och försöker klistra kommunistspöken på folk istället för att argumentera. I sin senaste bloggning säger han att han inte såg programmet, men kommenterar ändå dess innehåll och säger ironiskt: Man tackar för klarheten.. Man kan ju stilla undra vem han tackar?

//steelneck

George Galloway, lika stark och rakt på sak som alltid:

http://www.liveleak.com/view?i=eba_1191399788

Alla tjatar på mig att jag måste se Uppdrag granskning, och så får det väl bli då... Men jag har inte längre någon TV, så jag får ta det här på nätet.

Det där klippet med Galloway, Ingenjören, det är väl från sommaren 2006, när Israel invaderade Libanon, eller hur?

MW

MW:

Ja, det verkar som att klippet är från förra året även om den är publicerad på liveleak igår.

På Uppdrag gransknings webbplats finns också en längre intervju med Ola Tunander som är sevärd. Det är en man jag tycker verkar ha en sund grundinställning som inte är så lättlurad.

//steelneck

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil