« Hem | Världens ondaste diplomat: Vi måste anfalla Iran » | Ahmadinejad och vad han egentligen har sagt om Isr... » | Några av mina artiklar om pengar återskapade -- de... » | Några av mina artiklar om pengar återskapade -- de... » | Några av mina artiklar om pengar återskapade -- de... » | 11 september: Hjältinna ifrågasätts » | Galenskapen accellererar trots detta... » | En respit för Iran? Och för världen... » | Galenskapen accellererar Ett axplock från Mike Mal... » | USA:s kongress röstar för att Iran kanske måste an... »

En stunds ödmjukhet
Vår avslöjande okunnighet

Jag satt med några vänner igår och pratade om ditten och datten. Efter ett tag ursäktade jag mig för att gå hem "och skriva lite om familjen Rothschild", som jag uttryckte det.
Mina tre vänner, som definitivt inte är några dumbommar, tvärtom, misslyckades samtliga med att ens placera namnet.

Jag försöker ofta påminna mig att 35 procent av amerikanerna inte vet vad deras egen vicepresident heter, eller att 50 procent inte kan hitta USA på en jordglob. Om det är så illa ställt i USA kan man förmoda att det inte ser så enormt mycket bättre ut här i Sverige. Inte för att jag därmed anser mig förmer än en normal läsare, eller att detta är anledning att se ner på någon, det är bara ett faktum som beskriver hur olika vi prioriterar vilken kunskap som vi anser vara väsentlig. Och att mina vänner inte kunde placera namnet Rothschild beskriver väl först och främst med vilken framgång Rothschilds önskan att inte synas (i bägge betydelserna: beses och undersökas) har åtlytts av media och akademia.

Desto större anledning att beskriva denna världens främsta härskarfamilj än en gång. Kanske blir det dagens pensum...Men här kommer ett filmtips från Lars Ö, One Nation Under Siege, En nation under belägring, som jag inte hade sett tidigare. (Om någon har tipsat om den tidigare, så ber jag om ursäkt – jag hinner inte med alla fina tips jag får...)
Filmen sammanfattar mycket av det vi diskuterat på senare tid – och den handlar inte om ekonomi, utan om diktaturen som håller på att skapas runt omkring oss – och hur just okunnighet är förutsättningen för att denna diktatur ska kunna förverkligas.
Men den är lång, nästan 1 1/2 timme, så börja inte titta förrän du har tid. För om du börjar kan du inte sluta...

Andra bloggar om: , , , ,

Mikael,

Just här kommer det upp en stor grå fyrkant som döljer halva bilden och del av texten för mig. Det händer också på en del av texterna Du har återskapat efter "haveriet". Vaför ?

Ha det...
vännen Josef

Det verkar vara ett fel i Firefox för Mac.
Antingen läser du i Safari, där syns inte detta, eller också klickar du på Permalink underst i artikeln, så försvinner plattan.
Tyvärr inte något jag kan göra något åt.

MW

Efter uppräckandet av några av skuggornas härskare, Astor, Bundy, Russel, Van Duyn, Merovingian, Disney, LI, Kennedy, Collins, Rothschilds, Onassi, Li, Rockefeller, brukar adressaten i vanliga fall, om inte en konspirations teoretiker råkar befinna sig i adressatens roll och ser ett tillfälle att över ösa en med dolda spetskunskaper, känna igen subben som ritade tecknade figurer. Knappast underligt. De har passerat obemärkt förbi belysningsljusen. De har, i historisk bemärkelse, också justerat belysningsljusen.
En fråga som jag ställt är…
Rothschilds finansiella imperium blev så mäktigt att det upphörde att existera. Vilken tror du är orsaken till deras plötsliga försvinnande?
Svaren blir dessvärre innehållsfattiga då de svarande (för de mesta) aldrig hört talats om Rothschilds. Möjligen är någon av den åsikten att Rothschilds klingar fint, att det måste vara från om en polsk adelsfamilj eller något.
Det är lite som att fantisera om möjliga världen, tillstånd som kanske men egentligen inte verkar finnas, när man hanterar skuggans härskare som ämne.
Apropå annat, har aldrig uppfattat U.S.A som ett icke upplyst land (alltså inte i den mening man skämtar om mellanvästern som dumbfuckistan). Jag har snarare uppfattat landet som så, att det finns fler upplysta till antalet i relation till befolkningen än i Europa… en kanske mer lämplig förklaring är att andan för ifrågasättande av absoluter inte är lika orubbligt. Personligen skulle jag, om jag inte hört varningsropen från andra sidan atlanten, varit någon eco-kommunist, d v s så gott som såld på skräpet från NWO.

Jepp - det funkade med Safari ! Tack för tipset !

GooodNatt...
vännen Josef

Hos Bildt "Dessa möten är en del av strävanden att göra Stockholm till mötesplatsen för idéer och analyser om hur den nya världen skall formas."

//steelneck

En man med mycket ödmjukhet: Sylvester Stallone aka Rambo.

I Aftonbladet kan man läsa en artikel hörande till deras kampanj för intervention i Burma. Nu är det så att Sylvester Stallone spelade en sin senasre Rambo film strax innan oroligheterna började. Han berättar om att situationen i Burma är värre än i Vietnam. Vad han syftar på är inte helt klart av artikeln.

Hans senaste filma, Rambo 4, handlar om en grupp legosoldater som ska hitta och rädda en grupp "hjälparbetare" som försvunnit i Burma.

Hur fick han iden till filmen? Han ringde tidningen Soldier of Fortune, som skriver om legosoldater, och de sa att Burma bryter mest av alla på hela planeten mot de mänskliga rättigheterna.

lol

Skicka Blackwater för att rädda de!

lol

Tydligt är att Hollywod börjar ändra rikting och börjar göra hyllningsfilmer om legosoldaterna. Man kanske tor att man kommer ha användning av mera kanonkött i nära framtid...


Aftonblaskan om Stallone: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article910018.ab

Soldier of fortune: http://www.sofmag.com/news/index.html

Mikael nämner omgående Rothschilds i inledningen.
Och visst hittar man mycket intressant om dem och deras förehavanden med hjälp av olika sökmaskiner på internet.

En av de mera intressanta är kanske denna sida:

The History of the
House of Rothschild

http://www.iamthewitness.com/DarylBradfordSmith_Rothschild.htm

(tips: ett sammandrag av innehållet vore värt en egen artikel)

Jag håller på, Lars.

MW

Johann:
Under mitt skolår i USA bodde jag i Princeton N.J. och gick på privatskola, så jag kan inte heller auktoritativt uttala mig om hur allmänbildningen ser ut i stort.
Och eftersom jag inte skulle kunna peka ut de nya staterna på Balkan, om mitt liv så hängde på på det, så kan jag inte sätta mig på några höga hästar.
Men jag gillar din formulering:
De har passerat obemärkt förbi belysningsljusen. De har, i historisk bemärkelse, också justerat belysningsljusen.

Detta ska jag skriva mera om, var så säker!

Ingenjören:
Blackwater är säkert redan där, om inte annat för att skydda gasledningen och Chevrons personal...

MW

Steelneck
Får du, eller någon ö.h.t., något svar från Blidterberg då ni ställer en fråga?
MW

Lars Osterman: En liten varning bara, Daryl Bradford Smith är inte vem som helst. Han tror väl att allt är en judisk konspiration. Om du skulle lyssna på hans radioprogram så kommer du spy efter ett tag, för allt hat och rasism. Han är mer eller mindre bannad på olika konspirationsforum.

Den där filmen One Nation Under Siege, jag funderar om den är rent ut sagt kontraproduktiv på samma underförstådda sätt som din artikel "Blodsbröderna", att den istället tystar kritik. Den säger i stora drag att; om du inte är lydig, så hamnar du här: (bild på något koncentrations-läger-liknande). Det är inget bra sätt att opinionsbilda. Min uppfattning är att filmen går Leo-Straussisternas ärenden och påverkar folk på precis samma sätt som false flag operations gör. I biten som handlade om FN så anade jag dessutom en logisk tankevurpa när de å ena sidan förordar vad vi normalt kallar folkstyre, men å andra sidan förkastar varje försök till det på det globala planet som "one world government". Jag fick också en viss känsla av högerkristen när jag lyssnade till en av de där kvinnorna. Skulle vara kul att läsa en recension av en amerikansk grundskole-lärarare kring vad hon hade att säga.. Näe, den där filmen tycker jag inte gör sig ett dugg bättre än de den försöker bekämpa. Framförallt uppmuntrar den inte folk till att varken protestera eller tänka kreativt, den bara skräms på samma sätt som administrationen gör. Kolla bara vilken typ av människor den visar upp som de som protesterar, lodisar som ligger på gräsmattor, halvalkisar, skräninga ungdomar osv.. Jag börjar tom. fundera vilka det egentligen är som ligger bakom filmen och vilka syften de har.

Det finns då betydligt bättre sätt att dra ned brallorna på de neokonservativa. BBCs dokumentärer är en väg. Humor och satir är en annan mycket bra väg som även når de som inte pallar med en tung dokumentär, men då menar jag inte simpel slapstick och lyteskomik även om detta kan användas så länge ett allvarligt budskap finns med, detta eftersom humorn gör precis det motsatta, avdramatiserar istället för att skrämmas. Bra underhållning kopplar bort försvarsmekanismer och gör att folk inte målar in sig i det där berömda hörnet och låter sig påverkas.

//steelneck

Häpp, ett lätt syftningsfel i mitt förra inlägg. Jag menar givetvis inte att din artikel "Blodsbröderna" skulle vara kritiktystande, utan att den pekade på hur kritik tystas.

//steelneck

MW ang. Bildt: Näe, han verkar ytterst sällan svara på kommentarer, men det betyder å andra sidan inte att han läser, eller att de som kommenterar också läser andras kommentarer.

Vissa politiker, och även journalister av Bildts generation brukar ju inte ens tillåta kommentarer.. och därmed inte ens förstått nätets dynamik av horisontell kommunikation istället för gammelmedias vertikala, dvs. att en källa talar till massorna, uppifrån makten och ned till folket.

//steelneck

Steelneck:
Värdefull input, jag brukar vara känslig för sådant, men uppfattade det inte när jag såg den.
Men vid närmare eftertanke så ser jag vad du menar.

Jag förstår inte riktigt vari tankevurpan består när det gäller One World Government, men jag har å andra sidan inte mycket förtroende kvar för det "folkstyre" vi just nu lever under. Kanske är det det minst onda av det som finns att hoppas på idag...

Men det centrala i filmen, som jag uppfattade den, är att vi långsamt och metodiskt fördummas så till den grad att vi inte längre ser hur makten konsolideras runt omkring oss, hur vi förslavas mer och mer och hur de globala koncentrationslägret håller på att genomföras.

Jag förstår att du inte förespråkar att vi ska banalisera hotet, med humorn som redskap, men jag kan inte heller se hur man skulle kunna "portionera ut" de mindre skrämmande bitarna, för att på så sätt undvika att oroa.

Men det är en svår balansgång och vår motpart, massmedia, gör ju allt för att använda humor och ytlighet till att fördumma oss. Så det fungerar åt bägge hållen. "Underhållning", som den ser ut idag, passiviserar ju bara.

Det är en viktig diskussion och jag har inget riktigt bra och heltäckande svar ännu, ens för mig själv. Det enda jag vet är att jag, personligen, inte är tillräckligt rolig för att använda humor som vapen...

MW

rapidact: Tack för tipset. Mitt sponana svar kunde bli "if it looks like a duck, quacks like a duck then it most likely IS a duck"

Det är alltid bra att ta del av alla olika versioner innan man bestämmer sig för vilken version av närhistorien som verkar troligast.

Det är inte utan att man börjar misstänka att mången "sanningsökare" trots allt a priori
utesluter vissa historiska fakta som omöjliga och som "att-de-måste-vara-baserade-på-lögner-och-dold-rasism" eftersom dom sedan 1945 varit politiskt inkorrekta att ens ta upp i debatt.

Jag är f.ö. bara nyfiken av mig. Tar inte ställning varken för eller emot någon viss etnisk grupp. Men tar däremot ställning för det som verkar vara sant och verkligt.

Att kritisera den sicilianska maffian tolkas aldrig som att vara emot italienare. Däremot att kritisera "ränta och rotschild" för ekonomisk parasitism kopplas lätt till en viss ism.

Men jag är synnerligen medveten om att man i sanningssammanhang bör undvika vissa ord och uttryck eftersom folk tycks vara allergiska mot dem.

Ja - jag säger då det, kanske... :-)

Ha det...
vännen Josef

Lars Osterman: Skulle din nyfikenhet få dig att provlyssna på hans radio "the french connection", (vilket jag ändå rekommenderar) så kommer du efter ett tag förstå va jag menade. Min gräns är ändå rätt hög (dvs min allergi är inte så känslig), men man inser rätt snart att det blir tillslut ett enda faktalöst ältande i sionism och judar som står bakom all ondska i världen. Det är svårt att hitta motsvarigheter Daryl Bradford Smith i modern tid...

Rapidact: Tänk om de allierade samt axelmakterna kommit överens om att placera problemet på Madagaskar eller i Uganda istället för Palestina. Sådana planer fanns.

Hur skulle världen då se ut idag ?

Eller tänk om kongressen i USA hade röstat EMOT lagförslaget då den 23.12 1913 då Federal Reserve System Act presenterades ?

Hur skulle världen se ut idag ?


I bägge fallen var det Rothschilds och den finansiella maktelitens intressen som stod på spel - ingalunda de beskedliga sefardjudarnas i diasporan.

Som sagt att avslöja maffiafamiljerna Gambino´s och Genovese´s förehavanden är inte att mobba eller ogilla italienare.

http://gangstersinc.tripod.com/US.html

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil