« Hem | Ezra Pound 1885-1972 » | Älska fostret – hata barnen » | När Blackwater behöver PR som mest... Gissa vad s... » | Boston Legal i politisk samhällsdebatt » | Bushs kompis, shejken som al-Qaida mördade, var en... » | Ibland måste vi skjuta för att döda, säger chefen ... » | 2-meters transvestit hittad död efter sexparty med... » | Ny nordisk webbsida om det utomjordiska » | Lika som bär » | Rachel Maddow fick flytta Irandebatt... för Britne... »

Israel bombar Syrien och världen tiger
Vad hände egentligen 6 september?

Enligt de mycket knapphändiga uppgifter som läckt ut bombade israeliskt flyg en kärnanläggning i Syrien den 6 september i år. Anfallet var uppenbarligen så kritiskt, att Syrien inte ens protesterat... Och fortfarande, en månad efteråt, vet vi egentligen inte vad det var som inträffade. (BoB Roger.)

För ett par dagar sedan bekräftade visserligen Israel att man hade bombat inne i Syrien, men inte vad det handlade om. TT har mycket kort sammanfattat det officiella informationsläget. Här kan du se ett ganska läbbigt nyhetsinslag ifrån BBC.

Men i det brittiska magasinet The Spectator spekulerar man betydligt längre.
"We came so close to World War Three that day", Vi var så nära ett tredje världskrig den dagen, är deras mardrömslika underrubrik... (Den ene av artikelförfattarna, Douglas Davis, var tidigare redaktör på Jerusalem Post.)

Och man stöder rubriken på följande uttalande från en hög källa i den brittiska regeringen:
‘If people had known how close we came to world war three that day there’d have been mass panic. Never mind the floods or foot-and-mouth — Gordon really would have been dealing with the bloody Book of Revelation and Armageddon.’
"Om människor hade vetat hur nära vi kom ett tredje världskrig den dagen hade det utbrutit en enorm panik. Glöm översvämningar och mul och klövsjuka – Gordon [Brown] hade fått ägna sig åt den blodiga Uppenbarelseboken och Harmagedon."
Utgångspunkten för artikeln är att det är märkligt att detta anfall har kunnat förtigas på det sätt som ägt rum. Det är i sig ett tydligt indicium på att något mycket allvarligt inträffade. The Spectator beskriver, mycket nedbantat av mig, händelseförloppet så här:
Ett nordkoreanskt fartyg lastat med någon typ av kärnmaterial la till i Syrien den 3 september. Lasten transporterades till den lilla staden Dayr as Zawr, nära den turkiska gränsen. Israeliska kommandosoldater tog sig in i Syrien och kom fram till att det handlade om någon form av kärnmaterial. Den 6:e anföll israeliskt bombflyg staden och jagades sedan tillbaka av syriskt luftvärn.

Artikelförfattarna behandlar det säkerhetspolitiska läget när det gäller Syrien mycket djupare än jag har tid att göra här. Men det fatum att Syrien inte protesterat mot det inträffade tyder onekligen på att man höll på med något som man inte ville rikta världens uppmärksamhet på. Det behöver i och för sig inte vara kärnvapen eller kärnvapenmaterial; det kan även handla om att man ställt upp på att gömma kärnmaterial undan de pågående inspektionerna och avstängningarna av kärnkraften i Nordkorea. Men eftersom Nordkorea hävdar att man har kärnvapen, så finns det all anledning att misstänka att det pågår en riktigt otrevlig upptrappning av krigshotet i Mellanöstern.

Vi ser alltså tydliga tecken på ett scenario där stora delar av Mellanöstern hotas av kärnvapenkrig. Visserligen kan detta leda till någon form av terrorbalans i regionen, men då måste vi lita på ett antal mycket labila politiska ledare, inte minst George Bush och hans rådgivare. Steget till att Ryssland och Kina dras in är inte heller speciellt stort, och att i alla fall Ryssland mobiliserar råder det ingen tvekan om.

Eftersom Kina betalar USA:s militär med sina lån och kredituppköp, och eftersom Kina ska vara värd för OS 2008 – en oerhört viktig symbolisk manifestation för världens nya ekonomiska stormakt, har de möjlighet att sätta stopp för det här. Det kommer att kosta dem enorma summor i ett ras för dollarn, men Kina har så god ekonomi idag, att de till och med har råd med det.

Men så har vi de globala antikinesiska stämningarna på grund av det som händer i Burma... Där amerikanska och franska olje- och gaspengar är minst lika stor skuld i det som händer.

Läget är onekligen oroväckande.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Det man först associerar ursprungsartikeln till är proisraelisk propaganda.
Har själv läst någonstans denna vecka att man inte kunnat mäta nägra förhöjda strålningsvärden i Syrien.
Misstänker att originalartikeln är ett ytterligare led i att "undervisa" världsopinionen om att kärnvapen i händerna på USA & Israel är en god sak, medan samma vapen i alla andra händer betyder ett harmageddon.
Samtidigt vet vi att just USA & Israel är de enda stater som helt nonchalerat internationella avtal och avsiktligt använt sig av U 235 från är 1991 framåt. (Källa Leuren Moret)

Absolut, Lars, men varför... tiger... även... Syrien??? Är det, som jag har antytt tidigare, att Syriens och Nordkoreas ledning är inblandade i detta propagandaspel, eller är det så att det faktiskt pågår en upptrappning?

Jag tycker inte att man av detta automatiskt måste dra slutsatsen att det är okej med några kärnvapen, inklusive amerikanska, israeliska eller brittiska...

Vilka är det som dragit igång detta vapenskrammel? Vilka länders politiker ropar efter att man ska använda kärnvapen mot Iran?

Personligen tycker jag att läget just nu är så inflammerat och sinnessjukt, att jag inte orkar hålla på att spekulera i vilka som är i konspiration med vilka.

Det enda vi med säkerhet vet, bland annat med stöd av Smedley Butlers "War is a Racket", Krig är ett geschäft, är att NWO gnuggar händerna...

MW

Samma video, "läbbigt nyhetsinslag ifrån BBC", visas i ett helt annat sammanhang. Artikeln kom från Surfing The Apocalypse och handlar om oidentifierade flygande föremål omkring israeliskt flygvapen. Hemliga amerikanska farkoster eller verkliga Ufo?

Jo, Joakim, det var i det sammanhanget jag fick länken också. Det vore ju synnerligen ironiskt om BBC passade på att smyga in UFO-bilder i ett reportage som detta...

Men, nej, jag har själv varit med och filmat Gripen... Inte en chans att de skulle ha släppt igenom pressmaterial som innehöll så tydliga föremål, om de inte var absolut oförargliga.

Och om inte Saab och det svenska flygvapnet skulle göra det kan jag inte tro att Israels flygvapen skulle göra det. För det där är inte bilder som kommer ifrån BBC.

MW

Mikael

Din uttryckta mening: "Läget är onekligen oroväckande." - slut citat.

Vad tror Du dom som håller på med det här är - om det inte just ÄR att SKAPA oro = stress - för inte så få av världens MEDmänniskor ?

Ha det... :-)
vännen Josef

Josef:
Du har alldeles rätt. Men frågan är komplicerad.
Om vi inte belyser vad som håller på att ske, så startar kriget och kristna kommer att sluta sig på sin kant och muslimer på sin. Ett sinnessjukt religionskrig som helt saknar förankring i verkligheten.

Eller också visar vi att detta är ett spel med våra hjärnor, där det enda syftet är att skrämma oss till att acceptera en global, fascistisk diktatur. Kriget kanske ändå kommer, men vi vet i alla fall att inte lita på de uppdiktade motsättningarna.

Visst är det fortfarande stressande, men åtminstone vet vi sanningen och det gör att vi inte låter oss stressas av den falska NWO-propagandan.

Blev det där någorlunda begripligt?

MW

Mikael

Kristna mot muslimer konstaterar du.

Men var placerar du då judarna i Israel ?
Jag menar, ingen är ju mera fientlig till kristendomen än just de talmudtrogna judarna i Israel ! Där lär det bli 5-års fängelse om man viftar med Nya Testamentet eller försöker omvända en israel till kristendom.

Muslimerna däremot uppfattar inte de kristna per se som sina fiender utan accepterar ju snällt även Jesus som en av Allahs tidigare profeter. Allahs Stora Profet Muhammed uppenbarade sig ju på 600-talet.

Muslimerna och de toratroga judarna
har dessutom både Abraham/Ibrahim Moses/Mushu som gemensamma auktoriteter.
Bägge semitfalangerna anser Moses / Mushu vara sin äkta stamfader.
Den ena härstammar från Moses + Sara och den andra Moses + Rakel.

Suck. Begrip nu sej sedan på vad konflikten de fakto handlar om ?

Det är inte utan att man känner för att börja bläddra i Macciavellis Fursten.

Detta är en intressant händelse ur fler vinklar, jag har bara inte haft tid att fördjupa mig i den.

Denna attack blev sanktionerad av Washington efter att Israels elitstyrkor Sayeret Matkal skaffat (fejkat?) bevis på plats (samma militära styrkor som var aktiva i USA runt 11 september?).

De inblandade kan ha en 11 september koppling. Värt att titta närmare på :) Väldigt tyst är det från syriens håll?

Mikael:

Håller med Lars Östermans inlägg. Och Syrien har faktiskt protesterat och hävdat att man förbehåller sig rätten att svara på Israels attack.

Vad jag tror det handlar om är att det finns olika falanger bland de styrande i USA. Vissa tycker inte om avtalet man har med Nordkorea och försöker på alla sätt punktera denna. Israel vill gärna dra in USA i militär konflikt med Iran och Syrien. Det är bara ytterligare ett exempel på nära samarbete mellan Israel och hökarna i USA.

Flera mera seriösa källor uppger att man bombade nyinköpta No-Dong missiler (NKoreas vidareutveckling av den välkända sovjetiska Scud, räckvid över 1.000 km och kan bära 750 kg) som just blivit levererade från Nordkorea. Helt laglig affär, inga kärnvapen inblandade.

När man bestämmer sig för att göra slut på Iran och Syrien vill man försäkra sig om de inte kan svara tillbaka tydligen. Sen att man förnedrar Syrien på det här sättet är ytterligare en spin off effekt.

ingenjören: Tack!

Det verkar falla i linje med tidigare politiska planer som t ex "A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm", en korsbefruktning av de neokonservativa och israeliska thinktanksen, gemensama intressen och mål i regionen.

Läs t ex detta citat: "Israel can shape its strategic environment, in cooperation with Turkey and Jordan, by weakening, containing, and even rolling back Syria. This effort can focus on removing Saddam Hussein from power in Iraq — an important Israeli strategic objective in its own right — as a means of foiling Syria’s regional ambitions."

Är det en upprepning/fortsättning vi ser med Iran? Mönstret är detsamma och Israel använde turkiskt luftrum i attacken och inte också Jordanskt? Intressant att se att varje händelse föregås av ett politiskt strategiskt förarbete av thinktanksen.

Mikael

Din uttryckta mening: "Ett sinnessjukt religionskrig som helt saknar förankring i verkligheten." - slut citat.

Javisst - och för vilken gång i ordningen ? 1:a, 10:onde, 100-adrade osv ?

Varför ?

Ja - skitenkelt egentligen. När MaktEliten stressat vanligt folk tillräckligt = så dom förlorar förmågan att tänka självständigt - så blir kriget helt enkelt självklart för en stor majoritet - när det väl planerat utlöses av MaktkElitSkitarna - eller ?

Dock - tillåt dom = förlåt dom i förväg - för dom VET inte vad dom gör, faktiskt...

Ha det... :-)
vännen Josef

Mycket bra lästips, Lars! Det är tänkvärt vad de visste om att manipulera massorna redan på den tiden...

Detta handlar just nu, tror jag, främst om att tussa kristna och muslimer mot varandra. Att skapa en motsättning som egentligen inte existerar -- eftersom kristendomen också kommer ur den mosaiska tron.

Judarna har pragmatiskt som alltid positionerat sig som hotade från bägge sidor -- fysiskt från sina semitiska grannar och andligt från de kristna. (Jag läste häromdagen en israelisk debattartikel som försökte tona ned det "allvarliga" hotet från kristna missionärer i Israel...) I Israel tillhör det ju normaltillståndet att betrakta omvärlden som mordisk, efter 60 år av ständig krigsberedskap.

Vi västerländska kristna har istället trott att det är vi som kontrollerar världen, att vi är herrarna och härskarna. Så här handlar det om att krossa vår självgodhet och trygghet. Helt enkelt att ingjuta Terror.

Jag skrev att jag inte orkar spekulera, eftersom detta är en så osedvanligt osmaklig svartsoppa. Men jag har naturligtvis mina misstankar:

Det som händer just nu är inte ett paradigmskifte, det är ett polskifte. Alla våra stabila referenser håller på att lösas upp: politisk ledning, kyrka, massmedier, ekonomi, familj, privatliv, boende, anställningstrygghet, rättssäkerhet... Vart vi än försöker vända oss i vår gamla begreppsvärld för att få något pålitligt och friskt, möter vi bara lögner, dubbelmoral och cynism. Ja, rent utsagt vansinne.

Världen håller på att bli så absurd, så galen, att det enda vi tycker oss kunna lita på är det allra närmaste; familjen, våra käraste ägodelar och våra enklaste fritidsintressen.

Detta är inte en naturlig utveckling, den är konstruerad. Det är en mycket medveten manipulation av vår begreppsvärld, för att göra oss rotlösa och trygghetstörstande. Vi blir allt mer beroende av de allt färre trygga punkterna i vår vardag. Och snart finns det inga kvar...

Detta är den perfekta grogrunden för starka ledare och fanatiska ideologier. Men inte ens det erbjuds vi! Våra ledare är korkade och anemiska... För bara sextio år sedan fängslades vi av Churchill, Roosevelt, Hitler, Mussolini och Stalin – idag försöker vi hitta några vitala plasmaceller hos Reinfeldt, Brown, Bush och Putin...

En fånge i en isoleringscell blir inte friskare av att försöka förstå de kriminalpolitiska fördelarna med att spärra in honom. En fångvaktare blir inte humanare av att varje dag komma till en arbetsplats som består av grå murar, låsta dörrar och iskalla regler.
En soldat blir inte mer motiverad för att allt fler av offren blir kvinnor och barn. En officer blir inte en bättre ledare för att fienden är den egna politiska ledningen...

Det finns bara ett sätt att övervinna denna globala hjärntvätt: att skrika ut sin vrede och sitt motstånd mot den verkliga fienden, så snart det ges en möjlighet.

Men inte ens det vågar vi göra, eftersom vi då riskerar att bli utblottade.

För fienden är en och en enda: De som kontrollerar pengarna. Om de sedan kallar sig judar, muslimer, kristna, ateister, humanister eller satanister är bara deras sista lilla ploj för att vi ska tro att de agerar efter spelregler vi inbillar oss att vi förstår...

MW

Josef:
Jag är inte så där jätteförtjust i att du plockar ut något litet citat ur det jag skriver för att därmed bevisa någon av dina teser. Det är en "snuttifiering" av mitt resonemang, som faktiskt inte handlar om enstaka axiom, utan om en ganska komplex världsbild.

Jag säger det igen: i det stora penseldraget har du rätt. Mekanismerna är igenkännbara sedan historiens begynnelse. Men det man nu håller på med är att skapa en global kontrollstat, vars like vi aldrig ens kunnat föreställa oss tidigare.

För en statare på 1800-talet gjorde det förmodligen inte någon skillnad, om patron, häradshövdingen, landsfiskalen eller kronofogden ingick i en global konspiration. Vad man gjorde på depraverade fester i storstadens societet var helt främmande redan för löneslavarna i medelklasskvarteren... Men idag ser vi detta spelas ut i dagstidningar och TV-nyheter varje kväll.

I en traditionell verklighetsuppfattning finns det inga mer upphöjda och stillsamma observatörer av den materiella världen än buddister – men det var buddistiska munkar som brände sig själva till döds i Vietnam och som nu marscherar i Burma... Att vara flegmatisk och avkopplad från världsliga galenskaper är faktiskt inte ett automatiskt tecken på vishet och insikt -- det kan också vara ett tecken på lättja.

Jag vill, som din uppriktige vän, att du funderar på detta.
Mikael W

Bäste Mikael

Jag behövde inte ens fundera - för svaret infann sig blixtsnabbt.

1. Missförstånd oss emellan, tyvärr...

2. Det jag försöker säga är att i förväg mentalt tillåta = i förväg mentalt förlåta dom som inte vet vad dom gör = dom dominerat intellektuella biologiska Maskinerna - är INTE att tillåta det som dom planerat att passivt åse att det sker - UTAN PRECIS TVÄRTOM.

Men vad som händer när Wi i förväg mentalt tillåter det värsta att ske - är helt enkelt att Wi bokstavligt talat frigör mängder av wår egen ENERGI - för att bokstavligt talat kunna orka djävlas med dom - så att det som dom har planerat INTE kan ske, kanske...

GooodNatt...
vännen Josef

Mikael Wälivaara, tack för kommentaren lite längre upp med "Det som händer just nu är inte ett paradigmskifte, det är ett polskifte."

DEN KOMMENTAREN var i sig själv en viktig artikel. Har du börjat göra som jag, skriva artiklar i kommentarerna? :)

Iallafall har jag i dag länkat till denna tråd, och därvid skrivit bl.a. att den som värdesätter frihet, kan inte ignorera dem som genom sin - och vår - patologi ligger bakom alla krig och elände. De som är mycket sjuka måste få hjälp, men inte hjälp att styra världen...

72% av Israelerna stöder tydligen användadet av kärnvapen.

Nu sa ar det hogsasong for alla spekulanter i Mellanostern. Ni kan blogga dag o natt men anda sa vet ni inte vad som hande i Syrien. Israel har sagt att dom bombat i Syrien o da borde alla Mellanosternvetarna veta att Israel maste ha haft mycket mycket goda skal for att bomba en Syrisk bas.

Anonym skrev:

"Nu sa ar det hogsasong for alla spekulanter i Mellanostern. Ni kan blogga dag o natt men anda sa vet ni inte vad som hande i Syrien. Israel har sagt att dom bombat i Syrien o da borde alla Mellanosternvetarna veta att Israel maste ha haft mycket mycket goda skal for att bomba en Syrisk bas."


Vad är "Mellanösternvetarna", med ett stort M? Goda skäl för Israel att bomba Syrien finns det nog ganska många :-)

Samma kan sägas om Syrien också, eller hur? ;-) Israel har massförstärelsevapen, okuperar sina granländer, bombar lite på måfå...

Lätt för dig att sita i fred där du sitter ;-) och tycka det är helt i sin ordning att bomba andra länder. Tänk om det var tvärtom, att du satt i Syrien och hade en elak, välbeväpnad maffiaboss till granne.

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil