« Hem | Undermålig damm i Irak hotar dränka Mosul och dela... » | Bloggandets akilleshäl -- idealiteten » | 11 september: Flight 93 blev nedskjutet visar heml... » | NASA döms att offentliggöra uppgifter om UFO-krasc... » | Australiensisk professor sågar forskningen bakom d... » | Ny videoblogg mer form än innehåll... » | Naiv optimism: Två tecken på att USA inte kommer ... » | The Gnooze – G:et är stumt » | Bränderna i Kalifornien: Fejkad presskonferens » | Putin: USA:s politik mot Iran är som en galning me... »

USA spionerar för $40 miljarder
i USA!

Under många år har USA:s kostnader för underrättelseverksamhet varit hemligstämplade. På begäran av 11 september-kommissionen och något kongressen nu lagstiftat om, ska dessa siffror nu vara offentliga. I alla fall när det gäller spionaget innanför USA:s gränser. Och vi börjar förstå vad de velat dölja...

Enligt läckor till Washington Post är budgeten för nationell underrättelseverksamhet i år 40 miljarder dollar, eller drygt 250 miljarder kronor. Och då räknar man dessutom bara in civila program, som FBI, NSA och CIA -- inte de cirka dussinet militära underrättelsetjänsterna. (Som en intressant sidoinformation avslöjade den tidigare CIA-chefen, George Tenet, att CIA 1997 hade en budget på 26,6 miljarder dollar. Men då är CIA först och främst till för internationella verksamheter.)

För att bara sätta det här i ett enda sammanhang:
Under ett år innan 11 september, 2001, befann sig de flesta -- huvudsakligen saudiaraber -- som utpekas för att ha kapat passagerarplanen den 11 september i USA. Alla fanns med på de nationella listorna för terroristövervakning. Ändå kunde de resa in och ut ur landet, åka fast för trafikförseelser, missa domstolsförhandlingar, utbilda sig i flygsimulatorer för stora passagerarplan (men bara i planflykt, inte i start och landning!) och på militära flygskolor, ansöka om tillstånd att få köpa specialbyggda besprutningsplan, ta emot en massa pengar på bankkonton i sina riktiga namn -- ja, två av de fick till och med sina uppehållstillstånd förnyade sex månader efter 11 september!

USA mottog massor av varningar från andra länders underrättelsetjänster om att det var ett stort angrepp på gång, signerat Osama bin Laden.
I augusti 2001, en månad innan, överlämnades en nationell underrättelserapport till Condoleezza Rice och president Bush med titeln: "Bin Laden fast besluten att slå till i USA". I Pentagon och hos diverse myndigheter genomförde man övningar med personalen enligt scenariet att kapade plan störtade in i deras kontorsbyggnader, trots att man efteråt hävdade att man aldrig hade kunnat föreställa sig att något liknande skulle kunna inträffa.
Den fruktansvärda dagen genomförde man både militära och civila övningar i Nordamerika och specifikt i New York, som bland annat omfattade försvar emot terroistangrepp med kapade plan, till exempel mot World Trade Center... Ändå kunde "kaparna" irra runt över nordöstra USA i nästan två timmar, utan att ett enda jaktflygplan ska ha hunnit ikapp något av dem. (Om vi inte ska tro på Wayne Madsen, förstås.)

Man skulle kunna tycka att efter ett sådant underrättelsefiasko, till sådana svindlande kostnader, borde huvuden ha rullat. Men det enda som inträffade var att George Bush gav CIA-chefen, Tenet, fick en medalj...

Men allt det här är naturligtvis bara konspirationsteorier.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Du är för bra du Mikael :)
Bra skrivet, och det konstiga är att detta bara är toppen på isberget antagligen... man undrar vad som finns under ytan?

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Klockrent, Mikael, och instämmer med föregående.

Vad jag har förstått så är det här den offentliga budgeten också, inte den "svarta budgeten", vilken jag skulle tippa på innefattar lite större siffror (lägg på ett par nollor till).

Vad som finns under ytan? Underjordiska "boot camps" min vän.

/ En annan Henrik

Vi får hoppas att det avslöjas mer godbitar om alla underrättelserverksamheter. Amerikaniseringen av europa blir tydligare. Ideér som skönmålats anammas blint, senast var det väl ett förslag om inrätta ett svenskt CIA? Man måste komma ihåg att det finns många hundar begravna i alla organisationer med underrättelsetjänster.

Jag undrar om det överhuvudtaget är rätt att prata om "amerikanisering" av Europa. Bushregimens närmast fascistiska USA av idag verkar ju styras av Israellobbyn AIPAC plus andra internationella krigshetsande globalister med säte i Londons finanscenter.

Det Amerika jag till en del känner (folket) har alls ingen del i detta.

Vi ska inte blanda in det amerikanska folket i detta, bäste Lars. Inte de europeiska folken heller, även om nästan samtliga begår underlåtelsesynden att inte ta sitt demokratiska ansvar och kärva ett slut på galenskapen.

Men jag håller med Belton, och motiveringen är mycket enkel:
Vilka europeiska länder är idag öppet kritiska mot USA:s krigspolitik? Vilka europeiska länder har ställt sig upp och krävt att de demokratiska rättigheterna inte får tryckas ned på grund av ett mer eller mindre uppdiktat terroristhot?

Vilka länder är representerade i Bilderberggruppen?

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil