« Hem | Putin: USA:s politik mot Iran är som en galning me... » | Vem äger ditt ansikte på Facebook? » | Kan jag haft fel? Förhoppningsvis! » | Bill Maher och 9/11 – NOT » | Bränderna i Kalifornien, Blackwater och diktator B... » | Outad CIA-agent arbetade för att förhindra iranska... » | The Matrix - A poem by Paradox » | Favoriterna skämmer ut sig, den ena efter den andr... » | Guds avbild... » | Kul och sentimentalt »

Bränderna i Kalifornien: Fejkad presskonferens

TT har faktiskt skrivit om det här, men det är definitivt värt att kommentera.

I tisdags höll den amerikanska katastrofmyndigheten, FEMA, en presskonferens för att meddela hur läget såg ut för flyktingarna i södra Kalifornien. Det har nu avslöjats att inga journalister deltog vid presskonferensen, utan bara FEMA-personal som låtsades vara reportrar.

Inbjudan till media gick bara ut 15 minuter i förväg, så pressen inbjöds i stället att lyssna på konferensen via telefon, men kunde inte ställa frågor. (Lite längre artikel på engelska.)

Vita husets pressekreterare, Dana Perino, sa att agerandet viasde på bristande omdöme och att Vita huset aldrig skulle göra något liknande. Hon kan kanske skylla på att hon är ny på jobbet, men det har väl aldrig förekommit att presidenten till exempel hållit offentliga möten där kritiker varit välkomna? Man har till och med skrivit en speciell handbok i hur man ska hålla demonstranter i schack.
Många minns väl TV-utfrågningar av soldater i Irak, där de tränats i timmar i förväg på vilka frågor de skulle ställa, och kan ana den delikata självcensur som äger rum i Vita husets pressgrupp – för att inte tala om den homosexuelle prostituerade, Jeff Gannon, som ackrediterades för att finns tillgänglig för snälla frågor och andra tjänster...

En kvinnlig prostituerad har berättat att Bush var en mycket öm och erfaren älskare
både mot henne och den andra mannen i trekanten...Andra bloggar om: , , ,

Och folk vågar fortfarande kalla det för en demokrati och lyssnar fortfarande på vad dom säger... det är så... jag finner inte ens ord för allt detta.

Nej nu ska jag göra något som gör mig glad istället...

Gott inlägg som alltid Mikael :)

Såg igår på BBC World ett inslag om FEMAs fejkade presskonferens. USA håller på att förvandlas till en bananarepublik. Propagandan är grövre och grövre. Man vekar inte störas värst mycket av att man blir enkelt avlöjad heller. Kanske har man ljugit så mycket att man har drabbats av fartblindhet?

Taktiken är enkel och har tillämpats i flera år: Om alla ljuger, alltid, så kommer motståndarsidan att ha så fullt upp med att kommentera lögnerna att de inte hinner agera mot det som händer i praktiken...

Jag skrev följande exempel i en kommentar till en mycket intressant artikel på Intelligentians blockering, "Våldets monolog" av Khaled Alnasser:

"We don't do torture!" (Dick Cheney) "We're careful not to torture. We're not in the business of torturing people." (Dick Cheney) "As I've said before, the US does not torture. It is against our laws and against our values." (George Bush)

MW

Du har rätt Mikael.I längden fungerar det nog inte dock - som i Sovjet t ex.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil