« Hem | Guds avbild... » | Kul och sentimentalt » | Bush: Kan Iran bygga kärnvapen riskerar vi tredje ... » | Att verka som man inte syns » | Därför tänker jag göra allt för att UUAA inte ska ... » | Sanning eller konsekvens, i trovärdighetens namn? » | Åtala Bush och de avblåser valet 2008 och inför un... » | Du kloka, rationella värld » | Vem kunde ana, att freden var så temperaturberoend... » | Att vara eller Wälivaara? 11 oktober 2007 »

Favoriterna skämmer ut sig, den ena efter den andra

Jag hade tänkt att skriva om Hillary Clintons stora fadäs under uppsegling, men ju mer jag forskar i ämnet desto tydligare inser jag att det aldrig kommer att dyka upp i media. När till och med Fox News försvarar henne, då vet vi att hon har fått beskydd från högsta ort. Så jag ska forska vidare innan jag skriver om det.

Istället tar jag en lite mindre fadäs utav Hillary som har bjudit in representanter från USA:s landsbygd till en lunch för att presentera sitt djupa engagemang i landsbygdsfrågor. För att verkligen markera detta i symboliska termer äger mötet rum i Washington D.C. och i lokaler som ägs av företaget som driver lobbyfrågor för Monsanto. Snygg hjärnblödning, Hillary! (Källa: Rachel Maddow och Daily Kos)

Mitt favvohatobjekt, transvestiten och maffioson Rudy Giuliani, har basunerat ut att han minsann har fått officiellt stöd av Jeb Bush! Men inte The Jeb Bush, presidentens bror och nyligen avgången guvernör i Florida, utan Jeb Bush Jr., presidentens brorson, han som åkt fast några gånger genom åren för sina spritproblem. Men det kanske hade varit värre om det varit Noelle Bush, Juniors syster, som åkt dit för narkotikamissbruk och receptförfalskning... (Källa: ABC, Wonkette och CBS.)

Men det mest ledsamma är ändå omröstningen om S-CHIP, det nya förslaget att ge allmän sjukförsäkring även till barn i lägre medelklassen. Förslaget har enligt opinionsundersökningar stöd bland 70 procent av USA:s befolkning och ett brett stöd inom båda husen i kongressen. Men eftersom president Bush la in sitt veto mot programmet, för att det var alldeles för socialistiskt, krävdes det 2/3 majoritet i kongressen för att gå igenom. Två av de politiker som röstade emot förslaget, så att det föll trots en majoritet, var många av mina läsares favorit, barnläkaren(!) och libertarianen Ron Paul, och min favorit, Dennis Kucinich... (Källa: Mike Malloy och Health Care BS (BS=Bull Shit -- stödjer presidenten.))

Älska fostret -- hata barnen.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Ja, var står egentligen Ron Paul? Han har sagt många bra saker men frågan är om någon kan avancera så pass högt upp och fortfarande ha rent mjöl i påsen. Måste erkänna att jag trodde mycket gott om Bill Clinton på den tiden, (han fick till och med vara med som "karaktär" i några av mina dataspel). Sedan fick jag lära mig hur verkligheten ser ut bakom det politiska skuggspelet.

Misstänker att det politiska systemet inte kan räddas av någon inifrån detsamma. Någon övergripande förändring måste till men vad? I varje fall inte revolution, som ju bara slår över vågskålen åt andra hållet.

Märkligt att hänga upp sig på denna lilla grej och misstänkliggöra Ron Paul och hans motiv och person. Klart att systemet där är åt fanders som det är. Men det kan inte göras bättre utan en 100% totalreform.

Ron Paul har flera ggr sagt i diverse intervjuer på googlevideo och YouTube
att han inte tänker stöda ett "social health care program" under de premisser som förts fram.

Enligt nuvarande och föreslaget praxis skulle sjukhusen fortsätta att ta högsta tänkbara taxor av dem som visar sig ha försäkring medan de tar lägre taxor av alla andra.
Dessutom är alla sjukhustaxor i USA på tok för höga som det nu är.
Storkapitalismen har ju som vi alla vet bitit sig fast även i detta område - det är nu närmast hälsovårdsbusiness med höga krav på return on investment.

Han har pratat om detta tiotals ggr och berättat hur han jobbade som läkare på 1970-talet i Texas. Aldrig avvisades någon utan alla blev omskötta.
Hela det amerikanska hälsovårdssystemet måste byggas upp på nytt och alla parasiter som kräver ränta på vårdkapital måste bort.

När nu läget är som det är i USA (totally f-d up) så vore det väl snarare märkligt om man INTE hade misstankar mot en presumtiv presidentkandidat. Jag önskar inget hellre än att Ron Paul är den han ger sig ut för att vara. Men om han är en "reko kis" och det går ännu bättre i kommande kampanjer så fruktar jag uppriktigt talat för hans liv.

Jag tycker inte att detta är en liten grej, Lars. Tvärtom, är det en både humanistisk och politisk vattendelare.

Dels ger det möjlighet till miljontals barn att få en sjukförsäkring som de idag saknar (ca. 20 miljoner amerikanska barn saknar sjukförsäkring idag) dels var det en chans att bryta ett veto från presidenten, i en fråga som 70 % av USA:s befolkning stödjer. Samtidigt som presidenten bränner ca. 2 miljarder dollar i veckan i Irak och Afghanistan, kunde man här markera att miljontals barn kunde få nytta av pengarna istället, motsvarande en årlig kostnad av ungefär en månads krig...

Att förvägra dem denna möjlighet bara för att det inte innebär en samlad reform utav sjukvården, innebär att ett inhumant system får finnas kvar på den politiska principens altare. Hundratusentals barn kommer att missa viktig preventiv vård och förmodligen kommer lika många att dö en för tidig död på grund av detta.

Att Kucinich också stödde detta är faktiskt bedrövligt.

Jag håller tyvärr med Joakim om att igen når en plats i senaten eller representanthuset utan att ha kapitulerat för det politiska spelet och sålt sig på ett eller annat sätt.

Trots detta ser jag hellre att Ron Paul vinner än till exempel Obama eller Clinton.

MW

Hej igen!

Att libertarianen Ron Paul röstar emot är inget konstigt. Det är en kärna i hans ideologi att staten ska inte bussa på not alls - utan det är det provata alternativet som gäller. Statens roll inskränker sig till att avskaffa sig själv - eller har jag fel?

Det är mera förvånande att Kucinić har röstat emot. Undrar vad hans motivering kan ha varit.

På tal om att skämma ut sig - se vem som får hålla tal i Riksdagen: den Israeliske historikern Benny Morris.

Morris förespråkar etnisk rensning och "förebyggande" kärnvapenattacker mot Iran. Inga protester har man hört mot hans besök. Skandal att han får tala i Riksdagen.


http://jinge.se/index.php/allmant/israeliske-historikern-benny-morris-talar-i-riksdagen.htm

bjussa ska det vara istället för bussa

Att Ron Paul är emot Universal Health Care är ingen nyhet direkt - en av hans många brister. Mer överraskande då att Kucinich röstade nej. Då han är den kanske vettigaste av de etablerade partiernas kandidater, och för UHC, så är jag 100% säker på att han hade en bra anledning. Men det skulle ju inte skada att få vet vilken denna anledning är.

Ska förresten över till det "förlorade landet" igen i februari, kan bli intressant o känna pulsen ett halvår före valet.

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil