« Hem | Att verka som man inte syns » | Därför tänker jag göra allt för att UUAA inte ska ... » | Sanning eller konsekvens, i trovärdighetens namn? » | Åtala Bush och de avblåser valet 2008 och inför un... » | Du kloka, rationella värld » | Vem kunde ana, att freden var så temperaturberoend... » | Att vara eller Wälivaara? 11 oktober 2007 » | Tysk meteorolog polisanmäler chemtrails » | Senator McCain tror att ett anfall mot Iran är när... » | Star Wars har tagits i bruk men är det det faktisk... »

Bush: Kan Iran bygga kärnvapen
riskerar vi tredje världskriget

UPPDATERAT nedan:

Har vi blivit så totalt hjärntvättade att det är viktigare att läsa om den franske presidentens skilsmässa än om en maktgalen amerikansk presidents hot om globalt kärnvapenkrig?
Ja, att döma av vad media skriver om idag, så är det här inte ens värt en notis:

"But this -- we got a leader in Iran who has announced that he wants to destroy Israel. So I've told people that if you're interested in avoiding World War III, it seems like you ought to be interested in preventing them from have the knowledge necessary to make a nuclear weapon. I take the threat of Iran with a nuclear weapon very seriously."

"Men det här -- vi har en ledare i Iran som har uttalat att han vill krossa Israel. Så jag säger till människor att om ni är intresserade av att undvika tredje världskriget, då förefaller det som om ni borde vara intresserade av att hindra att de har kunskaperna som krävs [MW:s förstärkning] för att bygga kärnvapen. Jag tar hotet om Iran med kärnvapen på stort allvar." (Säger Bush hånfullt småskrattande... Källa: Vita Huset)
Inte bara förekomsten av kärnvapen, utan kunskapen om hur man tillverkar dem, är alltså tillräckligt för att USA ska anfalla. Och detta är definitivt ingenting som bara den amerikanske överbefälhavaren säger, utan hela det neokonservativa politiska etablissemanget i Washington, inklusive flera demokratiska presidentkandidater.

Vad Ahmadinejad faktiskt sa om Israel
Skulle det i alla fall inte vara intellektuellt hederligt om någon tidning kunde redogöra för vad Ahmadinejad faktiskt har sagt om staten Israel? Att han citerade Khomeini och talade om "regimen som ockuperar Jerusalem".

"Imamen har sagt att regimen som ockuperar Jerusalem måste försvinna från tidens boksidor."
Brott mot freden
Och att man sedan såg till att jaga politiker med blåslampa, som hotar världsfreden genom att propagera för kärnvapenkrig baserat på en lögn... I internationell rätt finns det inte bara krigsförbrytelser, utan även fredsförbrytelser.
1950, efter Nürnbergrättegångarna, definierade FN fredsförbrytelser på detta sätt:

(i) Planning, preparation, initiation or waging of a war of aggression or a war in violation of international treaties, agreements or assurances;
(ii) Participation in a common plan or conspiracy for the accomplishment of any of the acts mentioned under (i).
(i) Planläggningen av, förberedelsen för, inledningen eller utropandet av aggressionskrig eller krig som bryter mot internationella avtal, överenskommelser eller utfästelser;
(ii) Medverkan i en gemensam plan eller konspiration för att genomföra några av de handlingar som nämns under (i)

Som internationella fördrag gäller dessa regler över de nationella lagarna, om jag förstår saken rätt. Det är en stadfästelse i själva fördragen. Om ett land som undertecknat FN:s stadgar bara skulle deklarera att de inte längre anser sig bundna till dem, som princip, så är det ett brott mot internationell rätt.
Detta var en av lärdomarna vi skulle ha fått oss till livs efter Nürnbergrättegångarna. En annan var att ingen soldat kan frånsäga sig ansvar för krigsförbrytelser enbart därför att man lydde en order.

Vi lär ju också ha hundratals misstänkta krigsförbrytare som legala invandrare i Sverige. Men sådana brott säljer ju inte lika bra som försvunna småflickor i Portugal eller kanadensiska pedofiler...

UPPDATERAT 071020: Jag föreslår att alla som tror sig ha lite fantasi föreställer sig vad våra politiker här i Sverige, i Europa och i USA hade sagt, om presidenten i Iran, Ahmadinejad, hade sagt något som skulle kunna låta som ett hot om ett tredje världskrig... (Se bara på hur vi har indoktrinerats bara för att han sa något som kunde tolkas som ett hot mot Israel!)

USA låtsas inte ens tveka inför bruket av kärnvapen. Man hotar med det helt öppet!
Och vad gjorde Putin i veckan? Han åkte till Iran och uttalade sitt stöd för landet. Vad tror du att den lilla gesten var tänkt att skicka för budskap till Washington? Och när gjorde Bush uttalandet som jag citerar ovan? Jo, efter Putins besök i Teheran...


Andra bloggar om: , , , , , , ,

GooodKväll Alla,

Ja ja - 3-e världsKriget har ju pågått sedan sisådär ca 1991 = mentalt. Så om dom globala MaktElitarna nu "fyller på" med lite fysiskt krig också - så är det väl inte hela världen, kanske...

Ha det... :-)
vännen Josef

En äkta straussist i sitt esse.

//steelneck

En vän från Gambia påminner mig ibland om ett rätt förfärande faktum: USA's ekonomi är en krigsekonomi, den bygger på att landet ständigt måste ha aktiva konflikter runt om i världen. Om inga konflikter existerar så skapar landet grogrunder till oroshärdar. En liknelse är elden, som först måste hetta upp det begärliga materialet innan det kan förtäras.

helt otroligt. saknar ord... killen hotar med tredje världskrig och kan fortfarande inte uttala nuclear... helt otroligt

De verkar vilja återskapa kalla kriget. Jim Fetzer skrev såhär om Bush efter att ha sett klippet ovan:

"That he holds this office is profoundly embarrassing"

Onekligen

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil