« Hem | Outad CIA-agent arbetade för att förhindra iranska... » | The Matrix - A poem by Paradox » | Favoriterna skämmer ut sig, den ena efter den andr... » | Guds avbild... » | Kul och sentimentalt » | Bush: Kan Iran bygga kärnvapen riskerar vi tredje ... » | Att verka som man inte syns » | Därför tänker jag göra allt för att UUAA inte ska ... » | Sanning eller konsekvens, i trovärdighetens namn? » | Åtala Bush och de avblåser valet 2008 och inför un... »

Bränderna i Kalifornien, Blackwater och diktator Bush

UPPDATERAT nedan:

Jess Solstrimma ringde mig just med en skrämmande men synnerligen plausibel tanke: Är de stora bränderna i Kalifornien just nu det nya 9/11 som så många har varnat för? (Jag har givit Jess status som gästskribent, så om hon får lite tid över hoppas jag att hon kan dela med sig av de länkar hon hittat. I länken ovan har hon ännu inte heller skrivit om detta. Jag är tyvärr upptagen med annat ikväll.)

Kopplingarna är många. En av de orter som drabbats värst är det lilla samhället Potrero, utanför San Diego. Det är här som företaget Blackwater vill bygga en träningsanläggning för sina legosoldater, men som ännu väntar på en lokal folkomröstning i frågan i mitten av december. I dagarna ska röstsedlarna komma till Potrero, men ett av husen som brunnit ned till grunden är det lokala postkontoret, och de Blackwaterkritiska invånarna har evakuerats från sina hem. (Blackwater-knektar anlitas också inom USA, till exempel för att "hålla ordning" i New Orleans efter Katrina-katastrofen.)
I söndags utlyste nazistkramaren, guvernör Schwartzenegger undantagstillstånd (fel av mig) katastroftillstånd i södra Kalifornien. President Bush har meddelat Arnold att han är redo att ställa upp med hjälp.
Eftersom så stor del av det amerikanska nationalgardet har satts in i Irak och Afghanistan finns det inte tillräckligt med lokala trupper att mobilisera. Brandbekämpningen kan därmed bli en federal fråga, om inte delstaten själv kan klara av katastrofhanteringen.
Enligt en ny lag har USA:s president idag rätt att införa nationellt undantagstillstånd, om till exempel en stor epidemi eller en naturkatastrof kan anses hota nationens säkerhet. Lagen innebär i praktiken att presidenten får diktatorisk makt och kan använda militär mot den egna befolkningen.

USA:s federala katastrofberedskapsmyndighet, FEMA, har i stor hemlighet förberett sig för ett nationellt undantagstillstånd, genom att bland annat bygga väldiga koncentrationsläger runt om i USA. Man har också engagerat tusentals lokala präster för att predika för sina församlingar om hur trygga de kan känna sig, även om Bush skulle bli diktator...

Det är många trådar som hänger ihop, med andra ord. Och det är alldeles uppenbart att Bush och Cheney drömmer om en sådan här möjlighet. Nu får de till och med Hollywoodkändisar i Malibu att berätta om hur desperat det behövs mer hjälp till området.

Det ska bli mycket intressant att följa utvecklingen.

UPPDATERAT 071024:
TV-bolaget FOX News är också tveksamt till att detta enbart är naturens verk. Men de riktar istället misstankarna mot al-Qaida, efter ett PM från FBI, 2003, som varnade för att terrorister kunde starta bränder i västra USA.
George Bush har utlyst undantagstillstånd katastroftillstånd i södra Kalifornien och kommer själv att besöka området i morgon. Det är inte något anmärkningsvärt i sig, det hade varit otänkbart att inte göra det, men besöket kommer att bli dyrbart, eftersom den redan utarbetade och hårt ansträngda lokala polisen måste släppa det de håller på med för att skydda presidentens liv...


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Mikael
Jag undrade när dessa bränder startade om undantagslagarna nu sätts i kraft.
Regeringen kanske inte behöver utföra ett nytt nine eleven.
Men jag tror inte att detta är ett attentat, kanske Guds hämnd ?Eller Allahs ? Givetvis beror bränderna på torkan och ovarsam hantering av eld vid något tillfälle och starka vindar och underlåtenhet att skriva på kyotoavtalet.
På något sätt känner jag viss tillfredsställelse men elden drabbar ju också de fattiga, de som ingen hjälp kommer att få av myndigheterna.Jag önskar bara att herr Arnolds hus snart ska stå i lågor,

Verkligheten mer skrämmande än "konspirationsteorierna".

Se reprisen av dokumentären Putins system den 28/10(-07)på SvT.

Dokumentären avslöjar maktspelets intriger -- som t.ex. när Jeltsin var under utredning av riksåklagaren och bad Putin om hjälp.
Putin lät arrangera två prostituerade som lurade honom med i en situation som filmades med dold kamera och visades för allmänheten i TV.
Riksåklagaren tvingades därpå avgå.

Speakern talade om att KGB troligen låg bakom sprängningarna av två stora hyreshus i Moskva.
Det tredje försöket misslyckades men journalister avslöjade att det var KGB som låg bakom för att Putin skulle kunna skylla på tjetjenerna och få anledning att föra krig för inrikespolitiska syften.

Jag har varit skeptisk mot konspirationsteorierna kring World Trade Center.
Men denna dokumentär som SvT visar om maktens övervåld får nog många svenskar att tänka att mycket är mycket möjligt.

De stora bränderna startade som jag förstår först i söndags, och en i lördags. Och det är riktigt att torka, vindar och andra "normala" omständigheter spelar in.

En lokal reporter beskrev i går, måndag, detta som de värsta bränderna i Kalifornien sedan 2003, vilka var de värsta som någonsin registrerats.

Men flera aspekter i det som nu utspelar sig passar alldeles för väl in i ett önskescenario för Washington. Och att en av de sex huvudbränderna startade i Blackwater territory, Protrero, gör det inte mindre suspekt. De kanske inte skapade förutsättningarna, även om jag tror att det också är fullt möjligt, men det är långt ifrån långsökt att de ser till att hjälpa bränderna på traven...

Detta är fullt tillräckliga förutsättningar för Bush att använda sig av det federala undantagstillståndet.
Är det någon som litar på att han kommer att förvalta detta ansvarsfullt och demokratiskt?

MW

Ingvar:
Det finns en tydlig dimension av etnocentricitet i det här. Ryssar, araber och asiater kan syssla med statsterrorism, men inte vita västerlänningar.
Så vi stänger inte bara av vårt kritiska tänkande utan hela vår logik. Vi är ju så upplysta och demokratiserade, att vi inte ens av misstag kan rösta fram en galning till makten. Sånt hände kanske för sjuttio år sedan, men det kan väl inte hända idag?
Och om det, mot all förmodan, skulle inträffa, så är de politiska skyddsnäten så förträffliga och alla andra i systemet så godhjärtade, att det aldrig skulle kunna fortsätta...

Vi är så godtrogna att det är tragiskt.

MW

Mikael skrev:

"Ingvar:
Det finns en tydlig dimension av etnocentricitet i det här. Ryssar, araber och asiater kan syssla med statsterrorism, men inte vita västerlänningar.
Så vi stänger inte bara av vårt kritiska tänkande utan hela vår logik. Vi är ju så upplysta och demokratiserade, att vi inte ens av misstag kan rösta fram en galning till makten. Sånt hände kanske för sjuttio år sedan, men det kan väl inte hända idag?
Och om det, mot all förmodan, skulle inträffa, så är de politiska skyddsnäten så förträffliga och alla andra i systemet så godhjärtade, att det aldrig skulle kunna fortsätta...

Vi är så godtrogna att det är tragiskt"

Det är Svensk media i ett nötskal. Fullträff MW.

Mycket gripande morgonläsning. Har också tänkt tanken att bränderna har mer än naturliga förklaringar. Och kanske är det så att man nuförtiden använder "naturkatastrofer" för att dölja sina agendor. Man behöver ju bara blåsa lite i brasan när ingen ser...

Det här med koncentrationsläger låter ju rätt vansinnigt. Finns det någonstans man kan läsa mer om detta?

Åke, kolla in dessa länkar:
http://www.geocities.com/northstarzone/CAMPS
http://www.whatreallyhappened.com/concentration.html
http://www.rense.com/general17/statebystate.htm
http://www.prisonplanet.com/articles/march2006/010306gulagsforamericans.htm

Sökning på "Concentration Camps in America" ger 17 700 träffar på Google, så du finner säkert fler.
Söker man på "Koncentrationsläger i USA" så blir det 459 träffar,med denna svenska sida som exempel:
http://www.miljomagasinet.se/artiklar/070926_resurserna2.html
Sök gärna vidare själv...
/HCA

En sökning på "FEMA camps" ger också en mängd träffar.

MW

Och Astrid själv, förmodar jag att det är, har skrivit om dem här. På svenska.

MW

Enligt svt lyckades USA mindre bra med att hantera de katastrofala föjlderna efter stormen Katrina. Nu ska de visa att de klarar av sådant arbete. Medborgarna ska inte lämnas i sticket. Som Schwarzeneger uttryckte det: Medborgarna skulle bli förvånade av all den hjälp som de skulle bli varse om.
Oj vad passande att visa denna goda vilja då det gäller kändisar och andra bättre bemedlade, funderar jag bittert..

För det första, så var Katrina-katastrofen inte resultatet av en orkan, utan av att fördämningar brast. Fördämningar som man sedan länge visste inte var dimensionerade för en kategori 5-orkan.
Men Bush och alla andra svor naturligtvis på att man inte hade en aaaaaning om att något sådant kunde hända.

Sedan, som du så diskret antyder Mihra, var 60 procent av befolkningen i New Orleans svarta, medan nästan 70 procent av befolkningen i San Diego är vita. Jag vill inte missunna dem all hjälp som bara går att skaka fram, men ser ändå med stor cynism hur olika man hanterar dessa två katastrofer.
New Orleans är fortfarande, två år senare, ett katastrofområde, där mängder av flyktingar tvingas bo i undermåliga, giftiga husvagnar.

"Mindre bra", när det gäller New Orleans är bara förnamnet. Det var en riktigt cynisk utrensning av icke önskvärda svarta.

MW

FOX pratar om en kille på en Harley Davidson som ska har startat bränder, men även lite al-qaida såklart...

http://www.liveleak.com/view?i=506_1193272738

Man har till och med skjutit ihjäl en misstänkt mordbrännare.

Men det där med al-Qaida var ju mer ett skämt för att visa att jag inte är den ende konspirationisten i den här historien. FOX påstod att FBI rapporten var daterad i juni utifrån förhör med en ledande AQ-medlem (och hur sådana förhör går till vet vi ju idag med all önskvärd tydlighet). De glömde bara att säga att det var för fyra år sedan...

Nej, det mest intressanta är fortfarande att en av de första bränderna startade i Potrero. Det är lite för mycket av ett sammanträffande.

MW

Leif:
Beck är en ganska patetisk figur, som alltid försöker släta över sina klavertramp med att det är humor, som vänstermänniskor inte begriper.

Klassisk är hans fråga till USA:s förste muslimske kongressledamot för ett knappt år sedan: "Kan du bevisa för mig att du inte tillhör fienden?"

Tyvärr för mig är han också en av de få kritikerna av AGW i amerikansk TV... Men det är en annan historia.

MW

Åke Kråkbär: Jag har skrivit om Amerikanska koncentrationsläger på min blogg och i mitt life.lege.net forum sedan augusti 2005. Där hittar du också en del länkar.
Den första länken ovan går till kategorin "Amerikanska koncentrationsläger" på min blogg. Det finns inte så många artiklar på ämnet i min blogg, för det är ju ett faktum, och ingen verkar särskilt intresserad...

Leif Erlingsson

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil