« Hem | The Gnooze – G:et är stumt » | Bränderna i Kalifornien: Fejkad presskonferens » | Putin: USA:s politik mot Iran är som en galning me... » | Vem äger ditt ansikte på Facebook? » | Kan jag haft fel? Förhoppningsvis! » | Bill Maher och 9/11 – NOT » | Bränderna i Kalifornien, Blackwater och diktator B... » | Outad CIA-agent arbetade för att förhindra iranska... » | The Matrix - A poem by Paradox » | Favoriterna skämmer ut sig, den ena efter den andr... »

Naiv optimism: Två tecken på att
USA inte kommer att anfalla Iran

Arkiverat under avdelningen självironi:
När man kopplar ihop ett par nyheter kan resultatet bli ännu intressantare. Think Progress hade i går två inlägg, som var läsvärda var för sig, men tillsammans blev ett mycket intressant exempel på det jag själv gjorde mig skyldig till nyligen: Naiv optimism.

Dels citerade man kolumnisten på New York Times, som utifrån president Bushs kroppsspråk(!) gjorde bedömningen att han inte tänkte anfalla Iran.

Dels jämförde TP skriverierna i Washington Post just nu och 2002, innan anfallet mot Irak. Då ansåg man att risken för ett krig var mindre än inför Kuwaitkriget 1991, att Bush verkligen ansträngde sig för att undvika ett anfall. Idag skriver man också att Vita husets politik syftar till att undvika krig, inte starta det.

För ett par dagar sedan höjde USA krigshotet till en nivå omedelbart under krigstillstånd, genom att utpeka bland annat Irans revolutionsgarde som en terroristorganisation. I krigsbudgeten har vi nu också fått reda på att närmare 100 miljoner dollar ska gå till så kallade MOB:s, Massive Ordnance Penetrators, eller Bunker Busters, bomber speciellt avsedda att slå ut anläggningar under jord.

Allt pekar på att USA inte vill starta krig mot Iran, eller hur? Vad tycker det nya, nya arbetarpartiet om det?

Andra bloggar om: , ,

Showdown with Iran

Bra information om läget just nu i området.

Filmen kan vara seg att "buffra" men den som väntar på nått gott....

"As the United States and Iran are locked in a battle for power and influence across the Middle East—with the fear of an Iranian nuclear weapon looming in the background—FRONTLINE gains unprecedented access to Iranian hard-liners shaping government policy, including parliament leader Hamid Reza Hajibabaei, National Security Council member Mohammad Jafari and state newspaper editor Hossein Shariatmadari. In this report, FRONTLINE examines how U.S. efforts to install democracy in Iraq have served to strengthen Iran's position as an emerging power in the Middle East."

Ett sätt att se på det är väl att OM Bushco krossar motståndet i Iran så kommer de inte ha några fiender kvar som de kan anfalla utan att riskera WW3. Om de inte drar sig ur nu så kan därmed en stor del av militärindustriella komplexet förlora sin bästa vän, den onde araben. Jag får en känsla av att nästa steg måste ske på en annan plan än i mellanöstern. Personligen tror jag att Bush avaktar tills han kan annonsera att planet x är på väg eller nåt och att hela världen måste sammarbeta inför en svår tid, naturligtvis med ett amerikanskt ledarskap och med nya eftergifter av frihet.

läkaren

Läkaren:
Visst, det är en teori. Men innan jag ens börjar kontemplera den, så vill jag att du ger mig en rimlig förklaring till varför USA är bästisar med Saudiarabien, UAE, Pakistan, Egypten, Kuwait osv? Och samtidigt i är de säng med Israel.
Hur kommer det sig att alla är nöjda med det här arrangemanget?

Iran är inte ett arabiskt land, de är perser. Irak var inte ett muslimskt land, det var sekulärt.

Av samtliga presidentkandidater från bägge sidor, är det bara 3 som är tydligt emot ett anfall. De flesta neokonservativa ideologer är för det. Mängder av TV-kommentatorer. De enda som verkar vara emot det är militären...

Planet X, ett nytt 9/11, en dramatisk utveckling av växthuseffekten... Det finns många tänkbara scenarier.
Men ett är i alla fall säkert: USA, Israel och förmodligen flera andra länder som vi just nu inte kkan peka ut med säkerhet, vill ha ökade oroligheter i Mellanöstern. Nej förresten, kräver det!

MW

Denhär artikeln kanske belyser situationen.

"Attack Iran and you attack Russia"

http://www.informationclearinghouse.info/article18617.htm

Putin torde inte vara indifferent - och Bush kan inte negligera ryssarna.

;-)

DjungelJim: Bush/Cheney vet att Iran inte håller på att utveckla kärnvapen, det vet detta lika väl som de visste att det inte fanns några "weapons of mass destruction" i Irak. IAEA har antagligen tom. mer insyn i Iran än vad Hans Blix & co hade i Irak. USAs problem består i att de inte kontrollerar Iran i detta så oerhört viktiga område för att skapa en unipolär värld enligt den roadmap som lades fram av PNAC år 2000. Alla tunga namn inom PNAC sitter idag på de tyngsta positionerna i USAs administration och genomför politiken de beställde.

Jag klipper in lite jag postade på en annan blogg som är relaterat till denna bloggpostning av MW, det ger också lite mer förståelse till det ovan:

Så över till ideologi. Vad man hittar är en läromästare till en lång namn inom nu sittande administration, vid namn Leo Strauss, som var professor i Chicago inom politisk filosofi.

Strauss var född 1899 i tyskland, och han såg hur weimar-republiken upplöstes till kaos, han såg också hur nationalsocialisterna återställde ordning - Host! Strauss studerade Machiavelli och Friedrich Nietzsche. Framförallt Machiavelli ansåg att målet helgar medlen så länge staten har fördel av det, därifrån härstammar antagligen straussismens "Noble lies and deadly truths" i kombination med Nietzsches ideer som mycket kortfattat kan ses som nazismens profet. En annan som stod Strauss nära var en professor i 30-talets tyskland vid namn Carl Schmitt, denne kan sägas vara en av ideologerna bakom nazismen, kanske den mest hängivne som höjdes till skyarna av Göring. Mycket av Schmitt känns igen hos Strauss och de nekonservativa, som t ex. att en regering måste ha vissa diktatoriska drag för att kunna vara beslutsam och att en beslutsfattare under konstitutionella lagar måste kunna bryta dem (allt detta kan ses i många av de executive orders som kommit under Bush, men även sådant som typ Patriot Act.). Vid krigsutbrottet ordnade Schmitt så att Rockefeller tog Strauss under sina armar.

I sin bok On Tyranny skrev Strauss om människors naturliga ojämlikhet och nödvändigheten att styras av vise män, eftersom massan inte kan hantera sanning och därigenom måste de styrande göra detta i hemlighet. Här upphöjdes alltså lögnen till religion, "noble lies" för att styra massan till vad eliten tycker är bäst för dem. De kanske viktigaste adepterna under Strauss var Paul Wolfowitz, Richard Perle och William Kristol. Dessa herrar men även andra Straussister strålade samman i tankesmedjan PNAC vars politik nu genomförs under Bush. Här en genomgång av både det industrimilitära komplexet och ideologin historiskt och hur det ser ut idag. Lyssna på nästan vilket tal som helst av Bush med detta i bagaget så blir saker o ting väldigt tydliga. BBC formulerade det väldigt tydligt i en dokumentär jag hoppas att svensk TV skall sända nån gång, den heter Power of nightmares - The rise of the politics of fear. (pirater hittar den säkert på nätet..):

In the past our politicians offered us dreams of a better world. Now they promise to protect us from nightmares. The most frightening of these is the threat of an international terror network. But just as the dreams were not true, neither are these nightmares.

Titta på citatet ovan, och tänk på hur straussissmen förespråkar mytbildning och nobla lögner för att styra massan (opinionsbildning), vilket då givetvis leder till "deadly truths". Betänk nu också vilka det är som är straussister, vilken makt de har med kärnvapen och allt. Dokumentären visar också varifrån den muslimska fundamentalismen härstammar i från. Jag lovar att ni blir lite förvånade när ni inser var Sayyid Qutb fick sin utbildning. Qutbs främsta lärjunge var Ayman Zawahiri som i sin tur var Usama bin Ladens läromästare när de slogs tillsammans för CIA-dollar mot ryssarna (den där pipelinen ni vet). Mycket kort (slip?) nämner dokumentären också var myten al Qaida skapades - det är inte på den sida av atlanten ni tror, eller rättare; vad papegojmedia normalt förmedlar.

Kolla in tankesmedjan PNAC, kolla noga, läs deras dokument, titta vilka de är som skrivit under både dokument och deras Statement of principles, kolla in dokumentet jag länkade till i första stycket som kom september år 2000, där de är ganska tydliga med sin unipolära vision genom vapenmakt - alltså world domination. En mycket anmärkningsvärd sak var att de närmast "beställde" 9/11-attackerna som kom precis ett år senare i det dokumentet, med orden:

Further, the process of transformation, even if it brings revolutionary change, is likely to be a long one, absent some catastrophic and catalyzing event - like a new Pearl Harbor.

Tänk på citatet ovan, vilka som undertecknat det och vilka som står bakom hela tankesmedjan - det är de som styr USA idag.

//steelneck

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil