« Hem | USA-valet och den politiska sportjournalistiken » | Stor svensk sida om vaccin och konsekvenserna för ... » | Mikael rekommenderar: » | Kan någon svara mig? Små och stora öron... » | Snöplig symbolik Nordic Battle Groups kastrerade l... » | Ett steg fram och två steg tillbaka Om vår självva... » | Om Michael Moore, 9/11 och valfusket USA:s legitim... » | Recension: Bilderberggruppen och maktens sanna ans... » | CIA förstörde tortyrfilmer Vita huset visste natur... » | Bush backar -- visste redan i augusti »

Herr Clinton: Pappa Bush vill hjälpa fru Clinton städa efter Bush Jr

Ja, så där skulle mycket väl historien kunna summeras om nio år, inför presidentvalet 2016, om favorittippade Hillary Clinton vinner presidentvalet nästa år. Nu bekräftas den nära vänskapen mellan familjerna Bush och Clinton ytterligare. Bill Clinton meddelar att det första Hillary kommer att göra som president är att skicka ut Bill och George Herbert Walker på en världsomspännande diplomatisk charmoffensiv, för att meddela världen att USA nu har "öppnat upp för affärer igen"...

UPPDATERAT 071219: Poppy Bush tar definitivt avstånd ifrån Clintons utspel.

År 1980 inleddes det första stora steget i monarkin USA. 1980 - 88, då pappa George Herbert Walker Bush, den före detta CIA-chefen och olje-, knark- och vapenmiljardären, utsågs till vicepresident under Ronald Reagan, anser allt fler historiker att den redan Altzheimersjuke Reagan bara var en tandlös frontfigur för den allt starkare neokonservativa falangen under Bushs ledning, som i dag har total kontroll över nästan allt i Washington.

Att den närmast föraktade GHW Bush inte var valbar var helt uppenbart, så man får väl närmast kalla det ett genidrag av neocons att lyfta fram Reagan, den lite löjeväckande men omtyckte Hollywood-skådisen och Kalifornienguvernören. För säkerhets skull, så att Reagan inte fick några idéer om att han verkligen hade något att säga till om, utsattes han tidigt under presidentskapet för ett mordförsök. Gärningsmannen, John Hinckley Jr, var son till en mycket nära vän till GHW och Barbara, John Hinckley Sr.
Syftet var naturligtvis att Reagan skulle dö -- kulan missade hans aorta med bara någon centimeter -- men tack vare hans enorma popularitet, sjukdom och obefintliga makt, lät man honom leva.

Den nära vänskapen mellan familjerna Bush och Clinton går också tillbaka långt i tiden. Åtminstone till då Bill var guvernör i Arkansas och pappa Bush, som CIA-chef, använde en liten flygplats där, i en ort som heter Mena, för omlastning av narkotika från Sydamerika.
I dag samarbetar de både expresidenterna regelbundet och visar varandra stor uppskattning. Bland annat har de länge försökt att vara de snälla farbröderna som engagerat sig för offren efter Katrina-katastrofen -- vilket de allt mer tonat ned, i takt med att ingenting görs.

Mamma Bush, Barbara, demonstrerade tidigt under katastrofen vilken syn familjen egentligen hade på offren. När hon hälsade på flyktingarna från New Orleans som kommit till idrottsarenan Astrodome i Houston konstaterade hon inför en kamera, att de nog fått det bättre än innan deras hem dränktes av de undermåliga fördämningarna:
"And so many of the people in the arena here, you know, were underprivileged anyway, so this--this (she chuckles slightly) is working very well for them."
"Och så många av människorna här i arenan, vet du, var underpriviligierade ändå, så det här -- det här (hon skrattar till lite) har ju löst sig ganska bra för dem."

Men nu kommer de tillbaka, Bill och George, hand i hand! Till stöd för Hillary, som i konservativa kretsar fortfarande betraktas som närmast en socialist. Men det beror nog mer på hennes informella, radikala stil som ung -- politiskt har hon aldrig varit särskilt radikal och äktenskapet med Bill betraktas allt mer som ett konvenansäktenskap mellan två extrema politiska strebrar.
För att bara ta ett exempel, så satsar den amerikanska militärindustrin sina största kampanjbidrag på fru Clinton. Det hade de knappast gjort om hon stod för fred och nedrustning...

Och bland citaten på Hillarys kampanjsajt hittar jag en annan pärla:
America is ready for a leader who will make fair and honest elections a priority.
USA är redo för en ledare som kommer att prioritera rättvisa och hederliga val.
Alla som fortfarande tvivlar på att de senaste valen varit riggade till Bushs fördel, alltså rent utsagt valfusk, borde kanske fråga sig varför Hillary överhuvudtaget behöver komma med ett sådant löfte?.. Och vad säger det om hennes -- och Bills med för den delen -- demokratiska hederlighet att hon inte ställt till med större väsen om detta, om hon nu varit medeten om det?

Till sist finns det anledning att väga Bills ordval lite noggrannare: "USA är öppet för affärer och samarbete igen." Vad säger det om USA:s nuvarande politik? För ett år sedan, ungefär, brast pappa Bush ut i storgråt under ett tal, när han jämförde sin välartade son Jeb, f.d. guvernör i Florida, med presidentsonen. Men det bevisar väl att de, precis som jag, bara hatar USA?..

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Ready.gov känns så "tryggt och ombesörjande" att mardömmarna kommer till en i vaket tillstånd. Såklart gör G H W Bush och B Clinton reklam för denna Homeland Security Site, i kölvattnet till Katrina, lite sådär i mjugg dessutom. Ladda ner denna Rense intervju med Alex Jones där man lyckades spela in denna radiospot. Scrolla till 30e minuten, men lyssna gärna på hela programet för all del! Bla säger Clinton, fritt; "... live with the effects of all kinds of emergency ...".

Osc

En annan Bush/Clinton artikel ...

Tror du verkligen att Hillary blir vald ?

Själv vill jag vara så naiv att jag inbillar mig att folkrörelsen skall lyckas sätta sig emot etablissemangets intriger.

Håller i varje fall tummarna åt det !

Jag tror Bush, usch blir diktator!
Kellerman

Förklarar Bush undantagstillstånd och skjuter upp valet så blir det demonstrationer, generalstrejk, kravaller, upplopp och slutligen inbördeskrig. Bergis !

http://www.conspiracypenpal.com/rants/revolution.htm

Det finns bara en chans att Hillary inte blir vald, som jag ser det -- om nu inte Bush använder sig av möjligheten att bli diktator förstås -- och det är ett extremt högt valdeltagande. Då blir möjligheterna att komma undan med fusk betydligt mindre.

Och chansen för det är mycket god som jag ser det. Speciellt bland yngre, men även tvärs över hela åldersspannet, verkar intresset för politik ha ökat tack vare bloggarna och risken för allmän värnplikt, om krigen fortsätter, gör nog också att fler vill se till att få ett slut på eländet.

Men ett viktigt PS
I går lämnade Poppy Bush ut en pressrelease där han bestämt tog avstånd ifrån Bill Clintons scenario.
Han ville inte underkänna Juniors utrikespolitik och ansåg att det fanns åtskilliga republikanska kandidater som han hellre ville stödja än Hillary.

Så, speciellt med hänvisning till Osc:s sista länk ovan, så kan vi nog se fram emot en mycket intressant spricka i "kärleksaffären" mellan Bush och Clinton. Och där tippar jag att det är Clinton som har det starkaste politiska stödet, medan Bush har det starkaste ekonomiska...

Vad det sedan kommer att betyda rent praktiskt, har alla förutsättningar att bli mycket dramatiskt.

MW

Jag önskar att det blir demonstrationer, generalstrejk,kravaller,upplopp och inbördeskrig i USA.Då får dom väl nog att göra hemma och omvärlden får en andhämtningspaus.
USA tillåter ju numera knarkodlingarna i Afghanistan.Tänk så elaka talibanerna var som tog ifrån maffioserna i vita huset deras inkomstkällor. Generalstrejk, varför inte här också ? Med krav på nyval innan vår inkompetenta regering förstör allt det tagit folket tre hundra år att bygga upp.Vi måste kräva vår demokrati och sociala trygghet tillbaka.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil