« Hem | Den 18:e har passerat och UFO-videon var fejk... » | Sången till soldaten av Bulat Okudjawa » | Präster utbildas för att dämpa oro vid undantagsti... » | 11 september: Vi hade ingen aning! 12 september: F... » | Tips till George Bush: "Gör som Julius Caesar!" » | Sången till ett liv av Bulat Okudjawa » | Och jag litar fortfarande inte på Ron Paul » | 11 september: Tuben som kunde flyga genom stål och... » | Kritik mot mina energispekulationer » | Vad ska hända den 18 augusti? »

Giuliani visar sitt rätta ansikte

Det finns egentligen bara en anledning att överhuvudtaget skriva om Rudy Giuliani och det är för att han är det levande beviset på hur vi blev lurade den 11 september, 2001. (Okej, han är medias favorit till att bli det republikanska partiets presidentkandidat, men det är så absurt, att jag vägrar att tro på det.)

Giuliani var borgmästare i New York den där ödesmättade dagen 2001. Han var också i London den 7 juli 2005 när några tunnelbanetåg och en buss sprängdes av påstådda islamistiska terrorister. Än idag är han respekterad och till och med älskad som hela "USA:s borgmästare"...

Giuliani, som är en mafioso, en transvestit och förmodligen ännu mer dum i huvudet än till och med George Bush, hävdar att han är expert på terrorism, eftersom han befann sig i New York den 11 september. När sanningen är att han bara befann sig därute på gatan eftersom hans krishögkvarter var sig i World Trade Center 7 och därför blev utrymt, innan det sprängdes... (Han hade till och med låtit bygga kriscentret där, på 23:dje våningen dessutom(!), efter att World Trade Center utsattes för ett terroristattentat 1993...)

Giuliani har nu kommit med sitt utrikespolitiska manifest, som ytterligare bevisar vilken skithög han verkligen är. Han hävdar till exempel, som Bush också gjorde för ett par dagar sedan, att USA skulle ha stannat kvar i Vietnam, Irak ska krossas så att de slutar exportera terror och att en reträtt skule vara ett tecken på svaghet som skulle uppmuntra terrorister, USA måste vara redo att slå ut Irans kärnkraftsindustri, FN har haft fel i nästan alla internationella konflikter under de senaste 50 åren, men mest skrämmande av allt: NATO ska ges mandat att agera globalt och i praktiken ta över FN:s roll...

I Giulianis standardtal hävdar han ständigt att "islamistiska terrorister" har förklarat krig mot USA. "De vill döda oss." "De hatar er." Och att ingen annan än han har den erfarenhet av terrorism som krävs för att kunna hantera detta. Nu vet vi hur han vill gå till väga. Gud signe oss!

Andra bloggar om: , , , ,

Hej igen...
Jag måste bara fråga dig, och andra som läser detta, om amerikanarna verkligen så "fördummade" jag har fördomar om? Mina fördomar lite snabbt..:)..: Dom kan knappt något om historia, möjligen sin egen. Geografi verkar dom inte behärska öht. Deras patriotism är närmast sjuk, påminner om Sovjet.
Jag menar, hur kan dom välja in Arnold? Reagan? å Bush en andra gång?? Varför verkar det som att dom inte är mottagliga för kritik mot sitt land eller sina ledare? Man pratar om att det är på väg mot diktatur, men det verkar som det varit så i flera år redan.....
Eller är det media som rapporterar det man SKA rapportera, inte det man bör?
Såg detta på PP, och jag är tyvärr inte förvånad...
http://www.prisonplanet.com/articles/ ... t2007/220807_b_manual.htm

Men hur kan det fortgå? Men, men....vem är jag att klaga egentligen. Såg inte allt i rätt ljus förrän i somras själv..

Att jämföra USA med Sovjet är faktiskt en förolämpning mot sovjeten. Ingenstans är okunnigheten om omvärlden lika extrem som i USA, liksom konformiteten och självgodheten.
Media spelar definitivt en stor roll, och det gäller även hur våra svenska medier rapporterar om USA.

Men jag tror att det skulle vara nästan lika avslöjande att fråga 1.000 svenskar om vem Rudy Giuliani är, eller Barak Obama? För att inte tala om vilka två städer som är säte för EU? Eller vem som är vår handelsminister?
Alla har en åsikt, men ytterst få tycker att det också kräver att vi lär oss saker.
Var det cyniskt?
MW

Jag såg en filmsnutt om en man i USA (tror jag det var iaf) som visade på att trots USA's regerings strävan att göra eleverna i skolan "smartare", så pekade kunskapskurvan nedåt. Men det görs inget åt det. Även att man serverar folket förströelse i form av idrott, film, spel mm så man håller dom i schack ungefär. Kan inte påminna mig namnet eller vart tusan jag såg den, men intressant var det. En energisk karl...
Att CIA inte bara har ett finger med i knarkhandeln (snarare bägge armarna) kan väl också tolkas som att man vill hålla en del av massan upptagen med annat än att se felen som begås så öppet och ogenerat, samt att man ger jobb åt den egna halvmilitanta polisen...

Att även "vi" är fördummade är ingen tvekan om. Det vi lär oss till vardags, är ju serverat av några enstaka medier. Medier som INTE tar upp ex 9/11 på ett seriöst sätt, och tar varje chans att blåsa upp "terroristhotet", hur små strån dom än famlar efter. Nu är ju inte 9/11 en nyhet i den bemärkelsen, men allt i kölvattnet av den händelsen läser vi ofta om.
Jag blir lika förvånad varje gång jag INTE läser om saker som kommer upp/fram gällande Bush & Co.
Då är det naturligt att inte många vet om det jag letat reda på. Faktiskt, så har jag flera gånger märkt att man inte vågar/vill lyssna på det lilla jag berättat. Inte för att jag anses vara smågalen eller så, utan mer att dom inte vill se sin bild av omgivningen förändras så fort och drastiskt. En form av skydd kanske?

Min liknelse med Sovjet är helt baserat på vad jag sett genom medias kameralinser och skrivelser. Stora, pompösa parader, en ledare med järngrepp och folket som masshyllar honom exempelvis.
Skulle kanske varit tydligare där...

Hur går det förresten med "projektet" du var inblandad i?

Det var en så bra sammanfattning, Hans, att det inte finns mycket att tillägga. Allmän skolutbildning är ett relativt nytt påfund, måste vi komma ihåg. Syftet var inte främst att höja bildningsnivån, utan att skaffa arbetskraft som kunde göra mer komplicerade saker, att förvara barnen ifrån föräldrarna så att de kunde indoktrineras med exakt samma lögner och att tidigt gallra fram bra och lydiga exemplar till samhällets tjänst.

Medias roll är i sammanhanget att upprätthålla progpagandan, hålla oss "lagom" informerade men utifrån maktens intressen, underhålla och passivisera oss samt göra oss till goda konsumenter.

Det är lätt att glömma att det bara är halvannat sekel sedan, ungefär, som Sverige var ett ytterst fattigt land där 1/4 av befolkningen emigrerade till USA när möjligheten gavs. Det är mindre än hundra år sedan vi fick kvinnlig rösträtt. Det är fyrtio år sedan studentexemen avskaffades. Osv. Makten över vår kunskap är den kanske viktigaste makt som
våra härskare förfogar över.

MW

"Makten över vår kunskap är den kanske viktigaste makt som
våra härskare förfogar över."

Se där...åter en sak som jag inte reflekterat över tidigare.
Man har ju varit en i den lydiga massan som gnällt över småsaker.
Sånt som inte egentligen har betydelse alls i det stora hela.

Jag har bett min 14-åriga dotter att ta hem historieboken. Sen ska jag se vad dom trycker i mitt barn idag. Kan ju börja med att ställa till ett rabalder där...:)
Kräva att dom tar med den RIKTIGA historien gällande ex. Pearl Harbour, Tonkin, Reichstag. Finns säkert mycket mer att påpeka.
/Hans

Jag tror inte ens att Tonkin-incidenten nämns i våra barns historieböcker. Förmodligen inte heller Reichstags-branden. Och definitivt inte USS Liberty under sexdagarskriget.
En liten anekdot som tål att upprepas, är från en god vän till mig, som satt och söp med ett gäng historiker en natt. När de hade nått stadiet då det var dags att lätta på frustrationerna, så var alla rörande eniga om att det var en speciell period i historien som var absolut tabu när det gäller självständig och kritisk forskning om man ville stanna kvar i gebitet – andra världskriget.

Men även första världskriget börjar fortfarande i alla historieböcker med Princips attentat mot Frans Ferdinand i Sarajevo, trots att det också började som ett oljekrig i Mesopotamien/Irak.
MW

Du har säkert rätt.
Andra världskriget upptog en mycket stor del av min "historietid" på högstadiet. Fick "nöjet" att skriva en uppsats om Hitler, hans bakgrund, mein kampf mm, mm. I efterhand känns det lite mysko kan jag säga.
(Tror banne mig den finns kvar...måste kolla sen)
Räcker med att det står något om Pearl Harbour så kan jag rätta åt henne. Undrar vad lärarna säger..:)
Jag har inte dykt ner i de godsaker som säkerligen finns gällande vår egen svenska historia.
Första världskriget är jag alldeles för dålig på tyvärr.

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil