« Hem | Präster utbildas för att dämpa oro vid undantagsti... » | 11 september: Vi hade ingen aning! 12 september: F... » | Tips till George Bush: "Gör som Julius Caesar!" » | Sången till ett liv av Bulat Okudjawa » | Och jag litar fortfarande inte på Ron Paul » | 11 september: Tuben som kunde flyga genom stål och... » | Kritik mot mina energispekulationer » | Vad ska hända den 18 augusti? » | Dagen efter... » | En hälsning till alla vänner »

Sången till soldaten
av Bulat OkudjawaÄnnu en sång av Bulat Okudjawa, förmodligen skriven på tidigt 1970-tal och som jag tolkade till svenska 1978. Sången tillägnar jag idag alla soldater, alla sanningskrigare och alla hundratusentals offer, i ett krig som startades med en lögn... 11 september är en lögn – från början till slut.
Tro inte på något...
Bildmaterialet i bakgrunden är lånat från Loose Change och 911 Mysteries

Sången till soldaten
av: Bulat Okudjawa
svensk text: Mikael Wälivaara

Vi är blott soldater
förlåt oss om vi inte alltid förstår
varför vi förflyttas
var gång som vår Jord börjar jubla till vår?
Vår marsch är försiktig
när skogarna glesna runt knähöga snår
och ensamma björkar
är systrar som vinkar adjö där vi går,
och ensamma björkar
är systrar som vinkar adjö där vi går.

Tro inte på vädret
när stormarna piskar din värkande rygg.
Tro ej på soldaten
om sången han sjunger är modig och trygg.
Tro inte på något
när lärkan hörs drilla i trädgårdens tak,
för livet med döden
har ännu ej klar sin räkenskap,
livet med döden
har ännu ej klar sin räkenskap.

Livet har lärt oss
lev alltid med ränselen packad och klar.
Ni vänner, kamrater,
er strävan får ej kunna hålla er kvar.
Nej, alltid på vandring,
fast nånstans i drömmen en fråga består,
varför vi förflyttas
var gång som vår Jord exploderar till vår?
Varför vi förflyttas
var gång som vår Jord exploderar till vår?
Andra bloggar om: , , ,

Underbart Mikael! Jag är mållös.

Skulle du kunna lägga ut låtarna i mp3 format också? Tack på förhand.


Hälsningar
Ingenjören

Stående ovationer till dig Mikael :)

Tack Mikael Wälivaara!!

Tack!!

Bakgrunds informationen gav verkligen djup och belyste innebörden i sången, som annars bara hade varit ännu en kampsång som fått pasera utan större uppmärksamhet, men din gåva och intution gör dig till den som lyckas gå bakom försvaren så det blir uppenbart och du väcker även en rätt tungt sovande.

Fortsätt att varava så din journalistik...genom att du sår avslappning som musiken gör i människosinnet så blir även ett jobbigt budskap något som man orkar ta in.

Tack!!

Hälsar IA ur sin sitt blödande hjärta.

Så förbannat bra.

GooodMorgon Mikael,

Auran klär Dig verkligen...

Den här sorten av budskap = kombinationen en engagerad god trubadur och bakgrundsbildspel - ser jag personligen som mycket mycket mera verkningsfulla - än ALLA samlade väl formulerade och faktaspäckade intellektuella skrifter tillsammans !

Varför ?

Ja - det är naivt = enkelt = Intelligent = Wi av vanligt folk får inspiration till att hjärnDatorRäkna = tänka själva bortom det vanliga Dogm-Istiska !

Tänk ifall wåra riksdagsmän och kvinnor skulle sjunga fram sina pläderingar om ditten, datten och dutten - med ett bakomliggande bildspel på en stor digital skärm ? Skulle då inte mest sannolikt besluten i wår riksdag bli väsentligen annorlunda, kanske...

Taaack Mikael !

Ha det...
vännen Josef

Jag gör en djup bugning och noterar att jag har den intelligentaste publik en trubadur kan önska sig!
MW

Hejsan Mikael,

Vid den första nyhetsrapporteringen om WCT-händelsen så sades det att tiotusentals människor kanske hade omkommit i denna traumatisk händelse - därför att så många uppehöll sig normalt i skraporna vid den här tidpunkten på dagen. Av det blev det ca 2 500 + ca 500 brandmän = ca 3 000 - eller ?

Många gånger därefter har jag funderat över varför det blev så få - samt att ännu INGEN taggat ordentlig på det här spåret överhuvudtaget - och inte ens Du - såvitt jag känner till.

Igår fanns artikeln - "Jaget" flyttat från kroppen - på webbadressen http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=684143 Jag fann den på Carl Bildt´s blogg http://carlbildt.wordpress.com igår. Apropå Carl Bildt´s blogg så får jag från och med igår - sent på kvällen - inte längre mina kommentarer att ”fastna” där längre. Mer om det finns på min hemsida http://www.boberg.nl under rubrik nr B38:1.

Naivt sett - så kan det måhända vara så att WCT-projektet inte bara var ett sätt att få till terroristlagar med - globalt sett - utan också ett projekt avsett för att kolla hur många av en större grupp människor - på en given plats vid en en given tidpunkt - som man kollektivt kunde styra till ett visst beteende = evakueringsbeteende i det här fallet - utan att dom själva hade en susning om att så skedde ?

Har det gjorts någon mera omfattande intervjuundersökning av dom som borde varit i skraporna vid den här tidpunkten - men som bevisligen ändå inte var där ?

Naivt = enkelt = Intelligent - i min ordbok.

Ha det...
vännen Josef

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil