« Hem | 90 minuter terror på CNN – men även ett par minute... » | Nya bin Laden-videon: Han har färgat håret! » | 11 september: Vad gjorde detta plan över Vita Huse... » | Dags för en ny, bredare kommunikation Nya vaken.se... » | Är Craigs toalettbesök något annat än bara en skan... » | Kan inte låta bli USA:s nunnor kräver riksrätt » | Bush erkänner Vet inte själv vad som hände i Irak » | Terror, terrorism, terrorisera och terrorister » | Fler goda nyheter: Scientologikyrkan åtalas i Belg... » | Goda nyheter: Inget RFID-tvång i Kalifornien »

Förmodligen en god nyhet
Terrorn har blivit ett sexskämt

Uttalandet om att Usama skulle vara "impotent" har fått Expressens nätversion att göra riktig tabloidjournalistik om den senaste videon. Inte nog med att journalisten Mattias Ek upprepar "impotent" åtskilliga gånger i artikeln, det betonas också att det kommer ifrån en "kvinnlig expert" – visserligen på säkerhetspolitik och inte mäns erektion, men det blir ju kul, liksom...

För det första, så avser inte uttrycket något sexuellt i det här sammanhanget. Det betyder att han saknar förmågan att påverka, att åstadkomma någonting, ungefär som Bush för ett par år sedan kallade Usama för "marginaliserad", vilket skulle vara Bushs huvudskäl för att inte längre jaga honom. Att Ek inte ens upplyser om detta fick mig först att misstänka att han inte insåg skillnaden själv, men det har jag svårt att tro.

För det andra, så är det en ganska grov taktisk blunder av Vita Huset. För om det nu är så att Usama är ofarlig, då finns det heller ingen anledning för oss att bli skrämda av honom. Och det har ju hela tiden varit huvudsyftet med alla dessa mer eller mindre förfalskade videosnuttar. Kanske är det så, att till och med regimen i Washington har insett att det inte längre är några som tar de här skrämskotten på allvar och att det var lite för patetiskt att sminka upp honom och färga skägget... Nu vill man att vi ska glömma bort det vi sett.

För det tredje, visar det än en gång på den totala absurditet som omger 11 september. Betänk, till exempel, hur man fortsatt att jaga krigsförbrytare från andra världskriget ända fram tills våra dagar, oavsett hur "marginaliserade" eller "impotenta" de är. Att den utpekade ledaren för den mest spektakulära terroristattacken i modern tid skulle få fri lejd på grund av att han är gammal och ofarlig, låter nästan för otroligt för att några ska falla för det. Men det verkar som om det håller på att lyckas. Nu börjar man till och med försöka göra honom till ett sexskämt...

För det fjärde. I morgon är det sex år sedan. Sex år sedan vår värld gick in i en terroristnoja som inte ens Baader-Meinhof, Röda Brigaderna eller Svarta September kunde åstadkomma med alla sina Gladiomiljoner. En större rädsla för vår säkerhet och våra liv än hela det ofantliga kärnvapenhotet under kalla kriget. En större otrygghet och oro för framtiden än någonsin tidigare, trots att vi påstås leva under skyddet av en enda, demokratisk supermakt... En enda global polismakt.

Hur kunde det bli så?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Hejsan Mikael,

Humor och Intelligens har ju alltid gått hand i hand - i mitt mer än 66-åriga perspektiv sett. Dock - jag menar då NaturLiktVist inte att galgHumor = dödsHumor skulle gå hand i hand - utan precis tvärtom. GalgHumor och Intelligens kan överhuvudtaget inte förekomma samtidigt.

Dock - sexHumor är inte alltid galgHumor = dödsHumor - utan inte så sällan precis tvärtom. Det här med Bin Ladins impotens kan måhända ses som ett försök till att sätta etiketten MEDmänniska på Bin Ladin också - vad vet jag. För impotens förekommer ju då och då hos vanligt folk också såväl som hos Maktelitare - såvitt jag har hört.

Så vem vet - kanske världen håller på att bli "pyttelite" Intelligent igen, kanske...

Ha det...
vännen Josef

Måste bara säga att din språkliga begåvning är en fröjd för ögat!

TACK!!

Sunnely

Jag hoppas du har rätt, Josef. Just i det här fallet tror jag bara att det handlar om grabbig infantilitet (vilket väl enligt dina definitioner skulle betyda mer intelligent) men även annars är jag nog av åsikten att galghumor är både roligare och mer intelligent än sexhumor.

Vilket gör hoppet till vackra Sunnely närmast avgrundsdjupt... (Ett försök till kombinerad sex- och galghumor!)

Tack bägge!
MW

Bra skrivet, och så skrämmande sant. Om bara folk insåg absurditeten i det hela... tack Mikael!

Inte "direkt" kopplat till detta lilla "skämt" men jag råkade snubbla över en myspace sida.

Men jag vill dela med mig iaf.

http://www.myspace.com/totalreality2012

värt att spana in.

alla som vill veta vad som igentligen hände......

http://www.informationliberation.com/?multimedia

alla som vill veta vad som igentligen hände......

http://www.informationliberation.com/?multimedia

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil