« Hem | Unik UFO-debatt på CNN » | Är jag bara ute och paddlar? Borde jag försköna ve... » | Whitney om Ron Paul » | "Kriget" mot semantiken » | Jon Stewart förklarar Mellanösternpolitiken » | CIA:s samarbete med "ondskans axelmakt", Syrien » | Ron Paul drar in rekordbelopp Kucinich kräver riks... » | 11 september: Ännu en CIA-veteran bryter leden » | Olycksfall i det journalistiska arbetet? » | 10 steg till fascism – var befinner vi oss? »

11 september: Filmtajm!
Loose Change Final Cut

Förväntningarna har varit enormt högt ställda på biografversionen av den film som säkert "omvänt" fler än någon annan när det gäller 11 september-attackerna. I söndags, den 11/11, var det DVD-premiär på "Loose Change Final Cut" och vi kan nu också se den på nätet, som till exempel här, hos Måns på den viktiga svenska sajten Investigate911.se. Resultatet är mycket proffsigt och sevärt, men jag kan inte säga att jag är nöjd.

UPPDATERAT: Länkarna är redan döda. (Tack HCA.) Av den officiella hemsidan att döma är det otillåtet för IP-adresser utanför USA att ladda hem filmen. [Slut på uppdateringen.]

Jag såg den i natt, två gånger, trots att den är över två timmar lång, eftersom jag vet att de bokstavligen arbetat i åratal för att göra denna sista version så invändningsfri det bara går. Detta skulle vara bevisen och indiciekedjan för att 9/11 var iscensatt och genomfört utav krafter inom den amerikanska regeringen. Trodde jag, i alla fall.

För när det gäller slutsatser så har filmen blivit ännu lite mer urvattnad än tidigare uppgraderingar. Idag är det bara ett stort, hotfullt frågetecken:
"Var 9/11 en överraskningsattack utav 19 islamistiska terrorister -- eller något helt annat?" som berättarrösten säger i filmens prolog.

Förmodligen, men det är nästan omöjligt att veta för en fackidiot som jag, är det fortfarande en utmärkt inkörsport för den som vill börja förstå vad det hela handlar om. Men redan för en hyggligt påläst "truther" finns det nästan ingenting nytt att hämta i faktaväg. Samtidigt som det är två timmar med en massa namn och fakta, som kan bli en rätt svårsmält supé, om man inte får hjälp att förstå sambanden. Speciellt för den som inte har engelska som modersmål och saknar goda inblickar i civil och militär byråkrati i USA.

Jag ska bjuda in några oskuldsfulla kompisar för att titta på den, och se hur de reagerar. Men se den -- här ligger den på Google Video! Det förtjänar den, definitivt!

Andra bloggar om: , , , , ,

Hej..
Tyvärr så är länkarna döda. LTW har tydligen stoppat filmen på Google & Youtube.... Synd, jag började kolla på den tidigare idag, men nu får jag vänta.
/HCA

och jag var för snabb som vanligt med att lägga upp länken till Google Video... Förlåt till alla besvikna besökare! Is i magen är inte riktigt min grej... En del torrents cirkulerar redan i divx mov och flv-format men undrar om LC Teamet kommer att försvåra spridningen av den? Talar på sätt och vis emot hela deras filosofi. Det var ju över Internet som Loose Change blev ett begrepp.

jaha fungerar inte linkarna...men jag hann ändå se den via Måns hemsida. Fungerade bra.

;-)

Jag håller med om att Loose Change blivit urvattnad. Inga nya uppgifter, inga nya bevis och den röda tråden är minst sagt knepig att följa.

Väldigt mycket fakta, men de misslyckas med att visa vad dessa fakta betyder, varför de är viktiga och varför man tvingas dra slutsatsen att det var ett insidesjobb.

Jag hade förväntat mig en mer provokativ Loose Change, men detta var raka motsatsen. Nu såg jag den iofs med dålig kvalitet, men "wow" upplevelsen uteblev. Den var lite tråkig. Inga dansande Israeler där inte ;-) Nä, de ville bli rumsrena.

Jag kan ha en förklaring till att den va uppbyggd som den var, de försökte få in den på bio.

Nu kom jag på det...

Grabbarna i Loose Change har kastrerat sig, för det va lite mindre stake i denna utgåva. Därav namnet "final cut".

Va tror ni? Blir det en hit som 2;an?

Tja, vad ska man säga... Inget nytt direkt men jag tycker ändå att denna kändes mer genomarbetad och lite mer försiktig på något sätt... Oavsett så ger jag dem all min heder för deras ansträgningar. Det är kanske fel av en själv att ha höga förväntningar om att nytt material skulle framträda. Trevligt att de dokumenterade engagemanget som har växt med tusentals människor som demonstrerade, ställer frågor och kräver svar... Inspirerande och kul att se... Lite nya animationer osv var trevligt...


LC gänget har inte haft det lätt med att sammanfatta tornen, 7:an, pentagon och hålet i shanksville (eller vad det heter)Det är ju trots allt en hel del information som ska in i en film, ur den synvinklen så tycker jag att resultatet är utmärkt, men det är klart, man kan alltid göra saker bättre..

De har även stått emot debunkers och andra anstormningar från alla håll och kanter, men det är förmodligen tack vare det enorma stödet genom åren och resultatet av de 2 första filmerna... Starkt...

Nu hoppas jag att gänget bakom triologin lämnar LC bakom sig och fokucerar på nya äventyr och dokumentärer. Jag är säker på att de har lämnat enormt mycket material utanför final cut som inte fick plats. Jag skulle tycka att det var både trevligt och nyttigt om de nu gjorde dokumentärer som enbart fokucera på en sak genom hela filmen. en som handlar om WTC, en anna om Pentagon osv... De är ju bra på att göra dokumentärer, och det är tack vore dem som många har vaknat...

All heder och credd till ungdomarna för ett väl genomfört arbete... Hoppas vi får se mer av samma gäng...

Det kommer inte att bli samma hit, Rapidact, final circumcision eller ej...
Och det är alldeles uppenbart att de tagit sitt biografprojekt på alldeles för stort allvar.

Trist, men jag kommer i alla fall att köpa en kopia.

MW

Lite orättvisa är ni nog. Kanske mycket begärt att kunna 'toppa' en tredje utgåva när två innan har varit sådana banbrytare. Banan är ju redan bruten, de kan inte göra det igen. Det är vårt uppdrag.

Visst var de försiktiga, men behöver det vara fel? De vill kanske få oss att tänka vidare. De har inte svaren utan ställer frågorna, det säger ju de själva "ask questions demand answers"

Har inte sett hela än men det lilla jag såg kändes åtminstone nytt. Lite lugnare och kanske mognare.

De är nog också vad vi gör av filmen som är betydelsefullt.

Guu vad klok jag är :D

Måns och Köksmästaren:
Det är fantastiskt bra att LC kommit från en liten laptopredigering till stora duken, absolut. Det kommer att betyda massor för rörelsen.

Jag tycker också att det är mycket bra att de fokuserar mer på kopplingen mellan 11 sept och kriget mot terrorn. Det är ju trots allt det allra viktigaste, att vi ser VARFÖR snarare än HUR.

Däremot vet jag inte om "mognaden" är någon förbättring. Nu är det en massa namn och samband, som för en nybörjare måste uppfattas som väldigt förvirrande. Det charmiga med LC var ju den ungdomliga uppkäftigheten och enkelheten. Tyvärr blir det nu varken eller, varken vuxet eller ungdomligt.

Men jag tycker inte att det finns några tecken på att de blivit köpta eller håller på med någon desinfo -- och det är det allra viktigaste. Det är ett ärligt försök som inte blivit så himla retoriskt effektivt, men förhoppningsvis mycket lärorikt för en sanningssökare i början på sin vandring.

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil