« Hem | Femte budet: "Hjälten" som dödade >100.000 japaner... » | USA spionerar för $40 miljarder i USA! » | Undermålig damm i Irak hotar dränka Mosul och dela... » | Bloggandets akilleshäl -- idealiteten » | 11 september: Flight 93 blev nedskjutet visar heml... » | NASA döms att offentliggöra uppgifter om UFO-krasc... » | Australiensisk professor sågar forskningen bakom d... » | Ny videoblogg mer form än innehåll... » | Naiv optimism: Två tecken på att USA inte kommer ... » | The Gnooze – G:et är stumt »

10 steg till fascism – var befinner vi oss?


Hur nära ett fascistiskt samhälle befinner vi oss egentligen? Är det bara konspiratoriska skräckvisioner eller finns det faktiska tecken och mallar, checklistor som vi kan använda oss av, för att hålla koll på det som faktiskt håller på att hända. Den kända feministen Naomi Wolf har ändrat fokus till att omfatta ett genusfritt perspektiv på samtiden. Och detta på ett både briljant och fasansfullt sätt.

Många har redan sett och upprörts av Aaron Russos viktiga video, America: Freedom to Fascism. I sin senaste bok, The End of America, Letter of Warning to a Young Patriot, har Naomi Wolf renodlat 10 tydliga steg, som varje samhälle som gått från demokrati till höger- eller vänsterdiktatur gått igenom. Hon har studerat de flesta av 1900-talets diktaturer och alla följer samma mönster – en samstämmighet som förtjänar sin egen reflektion; det som händer är inte en slump, diktatorer och deras hantlangare tar lärdom av varandra...

1. Invoke a terrifying internal and external enemy
Åberopa en skrämmande inre och yttre fiende
2. Create a gulag
Bygga fångläger, Gulag
3. Develop a thug caste
Utveckla en kast av hejdukar
4. Set up an internal surveillance system
Installera ett system av intern övervakning
5. Harass citizens' groups
Trakassera medborgargrupper
6. Engage in arbitrary detention and release
Ägna sig åt godtyckligt fängslande och frisläppande
7. Target key individuals
Ge sig på nyckelindivider
8. Control the press
Kontrollera massmedia
9. Dissent equals treason
Oliktänkande är förräderi
10. Suspend the rule of law
Upphäva rättstaten


En "fascis", ursprunget till ordet fascism, är en bunden kärve med en yxa. Sådana "fasces" dyker
upp överallt i den officiella heraldiken, även i den svenska polisens symbol. I mitten en fascis på
väggen i USA:s representanthus och på baksidan av en tio-centare, en dime.

Dessa tio punkter ser vi redan nu, utan undantag, gälla i vårt västerländska föredöme, USA. De smygs in i våra svenska och europeiska system, under ivrigt åberopande av terroristhotet. Och vi låter det ske utan protester eller motstånd, eftersom vi inte bara är livrädda för de där svartmusiga terroristerna, utan även om vår egen materiella trygghet.

Kanske är det en innovation, som den nya världsordningen nu har tillgång till, som gör det ännu säkrare att de kommer att lyckas: Se till att alla är skuldsatta... Så att ingen har råd att vara oliktänkande.


Andra bloggar om: ,

Det finns ett liknande inlägg om Bush spiral mot fascism på http://www.bushflash.com/14.html - Mike Malloy läser ett dokument som skrivits av Laurence Britt, som handlar om fjorton kännetecken i fascism.

Och när man tänker på det man sett i videon och söker vidare, så upptäcker man att Bush har kryssat i alla fjorton punkter av fascism.

Bush har ju trots allt sagt att "en diktatur skulle vara mycket lättare - bara jag får vara diktator."

Anthony i Malmö

Med risk för att låta lismande, så är du litet av en hjälte för mig, Anthony, som fick ett så långt samtal med Mike...
Det känns också lite mindre avvikande att lyssna på honom, när jag vet att vi är några stycken här i landet.

Jag skulle kunna ägna hela min vakna tid åt att skriva om dessa övergrepp mot demokratin som pågår i USA, oftast helt öppet och ogenerat. Bara det som nu händer i utskottsförhören med Mukasey är helt enkelt chockerande.

Men jag inser också att de som egentligen borde läsa detta avfärdar allt som USA-hat från en vänsterbloggare. Människans förmåga att bara se det man vill se är förbluffande.
USA är redan en fascistisk stat. Det som återstår är att göra det till en ren militärdiktatur.

För vår egen del är detta viktigt, eftersom våra svenska politiker är så nära knutna till NWO-, Bilderberg-kabalen. Det som händer där är slutet på en global utveckling, där vi är intimt delaktiga, även om vi inte ser det lika tydligt ännu.

Tack och lov är vi fler och fler som inser det.
Kämpa på, Anthony! Kanske vi kan ses i Malmö, och lyssna på Mike tillsammans någon gång.

MW

Hej Mikael..
Detta handlar om just förekomsten av fasces i polisens emblem.
I början av veckan så skickade jag ett mejl till polisen, där jag ville att dom förklarade varför denna fascist-symbol finns med på denna öht. Detta efter att jag sett ett inlägg om just detta på vaken.se
Hade ingen förhoppning att få svar, men det fick jag faktiskt..
I detta stod att läsa bl.a:
"1947 tillsattes en kommitté för att utarbeta ett nytt polisvapen med undangömda fasces. Bakgrunden var Mussolinis fascistiska Italien fram till hans död 1943. Arbetet utmynnade i ett förslag till nytt polisvapen bestående av lilla riksvapnet, krönt med kunglig krona och omgärdat med eklövskrans. I förslaget utlämnades fasces helt.
Riksheraldikern som hävdade att ”Fasces är den enda symbol som direkt för tanken till ordningsmakten ”."
Svaret kom från en museiintendent.
Har tyvärr inte fått svar på mitt svar ännu.
Påpekade där att om man läser om liktorerna i antika Rom, så var det de som först började använde fasces (spöknippen). Att de var allt från polis till bödel, som lydde sin härskares minsta order.
Men som sagt, jag har ännu inte fått respons på mina följdfrågor. Ska ge dom några dagar till, sen kommer jag att lägga upp det oavsett...
/HCA

Oops..
En liten rättelse till inlägget ovan.
Byt ut meningen "Riksheraldikern som hävdade att ”Fasces är den enda symbol som direkt för tanken till ordningsmakten "
mot
"Det godkändes emellertid inte av Riksheraldikern som hävdade att ”Fasces är den enda symbol som direkt för tanken till ordningsmakten ”."

Korrläste för dåligt,sorry...:)

Att fasces finns i Capitolium behöver egentligen inte uppröra någon, eftersom byggnaden och utsmyckningen kom till långt innan Mussolini.
Men att sådana återfinns på polisens vapen tycker jag fortfarande är oacceptbelt.
Och eftersom jag vet att vi har fascister -- jag har till och med träffat några av dem -- i våra högsta polisiära och juridiska kretsar, är Riksheraldikerns "fantasilöshet" inget jag nöjer mig med som sista ordet i frågan.

Men bra och informativ research, HCA.

MW

Jag hoppas ni som ser Naomi Wolf inser att hennes uppmaning att ta ansvar och göra något åt saken också gller oss i Europa. Vi skall inte tro att fascismen inte skulle exporteras hit..som Mikael framhåller så kan vi se flera tecken på samma sak som sker i USA trots att vi inte ännu har ett eget "european homeland security".

Rörande f.ö. att få höra att Ron Paul är den enda republikanen som undertecknat deras skrivelse.

En eloge åt RP för det !

Mikael. Vad anser du om Bonnier, deras kampanj mot "islamofobi" (via DN, TV4, Expresssen etc.), det faktum att Sverige tar emot nära 100.000 invandrare/år, varav bara 7 % är flyktingar (trots att skälet tydligen skall vara humanitärt), JK Göran Lambertz många debattartiklar om att den särskilda tryckfriheten bör fråntas vanligt folk med hänsyn till att många har lärt sig att dölja "hets mot folkgrupper" i omskrivningar?

Jag anser att det dekadent fascistiska Korporativets invandringspolitik och skambeläggandet av kritiken mot den syftar till att svälla ut antalet skattebetalare, konsumenter och bidragstagare i Sverige, som kan öka tillväxten för de rikaste fåtalet utan att deras kära penningvärde devalveras. Vanligt folk skall skrämmas till tystnad i rädsla att vara "islamofoba". Alltmedan sammanhållning, gemensam värdegrund och andlig identitet förskingras i Sverige. Alltmedan frustrationen och konsumtionssamhällets hets äter ur våra själars frid och frihet.

Tobias:
Jag har missat Bonniers kampanj. Är den mot islamafobi, eller är den islamofobisk? Detsamma gäller JK, som jag tycker har varit en modig och självständig försvarare av individens rättigheter, men det förvånar mig inte om det skulle visa sig att han har en annan agenda.

Det är intressant att jag just nu översköljs av intressanta funderingar om "tankebrott" av olika slag. Många, majoriteten, pekar på rädslan för att utpekas som antisemiter, men speciellt efter Lars Vilks rondellhund har även islamofobi kommit upp.
Och båda dessa grupper har nära anknytning till mitt inlägg: Israel som en fascistisk och rasistisk stat och islam som påstått "islamofascistisk"...

Men denna rädsla för att "tänka fel" har kommit att genomsyra hela vårt svenska förhållande till debatter. Och jag tror faktiskt att syftet med detta är det motsatta mot vad det ser ut som, på ytan.

Eftersom Sverige är en viktig komponent i NWO:s globala experiment, så är det mycket sannolikare att det man håller på med är att undersöka hur ett ganska etniskt homogent folk påverkas av massinvandring. Var går den sociala bristningsgränsen?

Målet är definitivt att hetsa oss och frustrera oss. Och jag tror att man på det "globala laboratoriet" är lite imponerade över hur mycket hets vi ändå lyckats svälja.

Människan är förvånansvärt god och stark.

MW

Mikael. JK vill inskränka den särskilda tryckfriheten för vanligt folk, för att han anser att sluga typer har lärt sig att kringgå ärekränkningslagar och lagen om hets mot folkgrurpp. Läs hans debattartiklar i DN och Expressen (Bonnierföretag). Kvävandet av hetsen är viktigare än tryckfriheten, menar han. Det tycker inte jag.

Men jag tror att det helt enkelt handlar om att tysta kritik mot den "generösa invandringspolitiken", som inte är generös mot någon annan än de rikaste, som vill vidga arbetarklassen och öka sin tillväxt, utan att köpkraften ökar för mycket per capita inom denna klass. Då skulle ju priserna stiga på bred front och inflation skapas. Penningvärdet är de girigas största kärlek.

Det är intressant att JK:s kampanj kommer samtidigt som TV4:s tema Nollrasism med filmer och inslag främst mot islamofobi, alltså anti islamofobi. Jag tycker också att det är hemskt at det finns nazister som vill invandrare och homosexuella illa. Men nazister är ju knappast representativa för Svensson, så som etablissemanget förmodligen för att vanligt folk skall skrämmas till tystnad: Vem vill förknippas med gaphalsen och massmördaren Hitler?

Det är intressant att se Sveriges invandringspolitik som ett socialt NWO-experiment (förutom kapitalintressena, så har ju NWO ett filosofiskt, socialt och ockult intresse - maktgirighet har många ansikten). Så har jag inte tänkt, men nu när du säger det så verkar det logiskt.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil