« Hem | USA spionerar för $40 miljarder i USA! » | Undermålig damm i Irak hotar dränka Mosul och dela... » | Bloggandets akilleshäl -- idealiteten » | 11 september: Flight 93 blev nedskjutet visar heml... » | NASA döms att offentliggöra uppgifter om UFO-krasc... » | Australiensisk professor sågar forskningen bakom d... » | Ny videoblogg mer form än innehåll... » | Naiv optimism: Två tecken på att USA inte kommer ... » | The Gnooze – G:et är stumt » | Bränderna i Kalifornien: Fejkad presskonferens »

Femte budet: "Hjälten" som dödade >100.000 japaner har avlidit

Hiroshima, efter den första atombomben använd i krig

Det är aldrig trevligt att skriva illa om någon som just avlidit, men brigadgeneral Paul W. Tibbets kommer att sätta alla förlåtande gudar på hårda prov. Tibbet var mannen som inte bara flög bombplanet Enola Gay och beordrade bombsläppningen över Hiroshima den 6 augusti 1945, utan han var med från allra första början och planerade anfallet, modifieringen av planet och spridningen av propagandalögnen efteråt. Och, enligt egen utsago, hade han inte några som helst sömnproblem under återstoden av sitt liv...

Tibbet är inte på något sätt den yttersta ondskan personifierad – alla de tusentals vetenskapsmän, militärer och politiker som var inblandade är alla medskyldiga på ett eller annat sätt till att ca. 100.000 försvarslösa civila förintades och tiotusentals andra dog av efterföljande skador från explosionen och radioaktiviteten. Men han är ändå fascinerande, rent psykologiskt, eftersom han tog med sig sin stolhet över sitt ofattbara brott mot mänskligheten ända till sin död.

Jämfört med dagens atom- eller vätebomber var "Little Boy" verkligen en liten nukleär bomb.
De sex missiler som råkade komma ut på vift i USA för några veckor sedan motsvarade ungefär 60 gånger större sprängkraft än den du ser på bilden ovan...
Valet av Hiroshima -- och Nagasaki -- är också intressant rent strategiskt, eftersom efterkrigshistorien hävdar att detta var vad som avslutade andra världskriget i Stilla Havs-regionen. Så här skriver Wikipedia:
Insatsen föregicks av en intensiv diskussion om valet av mål. Att målen skulle ha militär betydelse var en förutsättning. Den gamla kejsarstaden Kyoto, som först nämnts som ett tänkbart mål, avfördes från listan. Kvar blev Hiroshima, Yokohama, Kokura, Niigata och Nagasaki. Av Japans 66 största städer hade 59 blivit till större delen förstörda innan de två atombomberna fälldes. Hiroshima (en stad med 400 000 invånare) och Nagasaki (240.000 invånare) hörde till de få städer som fanns kvar att bomba. Båda städerna hade militära installationer. Mot Hiroshima fälldes dock bomben direkt över stadens centrala delar.
Att städerna hade militära installationer är sant, om du verkligen ska ägna dig åt hårklyveri, men att de på något sätt hade en central militär roll försöker inte ens kigshistoriker längre påstå. Det intressantaste med citatet ovan är att det ger en illustration av hur krossat Japan redan var vid det här läget. Det fanns bara sju städer kvar i hela kejsardömet, som var något så när oskadade...

När du funderar över vad en människa är kapabel till rent moraliskt, när du tycker att vi konspirationister har en människosyn som är alldeles för svart, när du försöker rationalisera bort att kristna, vita, demokratiska västerlänningar (med undantag för några nazister) är kapabla till premediterat massmord, så tänk på Paul Tibbet.

Paul Tibbet var stolt över sitt massmord. Han gick säkert till kyrkan varje söndag under hela sitt återstående liv. Han var säkert en god make och förälder, en uppskattad ordensbroder och en stöttepelare i samhället. Han var lojal mot den officiella lögnen tills hans eget hjärta slutade slå. Med sitt ofattbara dåd inbillade han sig att han förkortade kriget och skonade minst lika många av sina egna landsmän från att dö i den invasion av USA som de lömska japanerna planerade från sina ruiner...

Det finns en mycket realistisk parallell till situationen idag. Och ett oerhört obehagligt avsteg från resten av efterkrigstiden. Under hela Kalla kriget levde vi under hotet om ett kärnvapenkrig mellan USA och Sovjetunionen. Två supermakter som tillsammans hade en kapacitet att spränga hela jordklotet i bitar tiotals gånger om. Men just detta hot, denna potentiella apokalyps, påstås också ha varit försäkringen mot att ingen sida vågade göra verklighet av möjligheten...

Idag vågar man. Idag skriker USA:s ledare och opinionsbildare efter kärnvapen mot Iran. Den ledande republikanske presidentkandidatens, Rudy Giuliani, utrikespolitiske rådgivare, Norman Podhoretz, har deklarerat att de som motsätter sig ett omedelbart anfal mot Iran begår samma misstag som de som inte ville anfalla Hitler.

Finns det en enda anledning att inte tro det värsta om dessa människor?

Andra bloggar om: , , , , , ,

Hejsan,

David Icke har skrivit icke så lite om det här tjuv och rackarspelet i en bok, faktiskt... - som jag läste i helgen.

Boken är översatt ifrån engelska till svenska 2007 och finns på http://www.anarchos.se Jag fick boken ifråga under mina ögon 2007-10-23.

Josef´s recension är: "Som Princip (F3) mitt i prick - avseende hur wår värld = Wi av vanligt folk bokstavligt talat enväldigt = diktatoriskt styrs i dags dato - av wår globala och nationella MaktElitare + inte så lite om vad Wi som homo sapiens faktiskt egentligen är, verkligen i verklig VERKLIGHET...".

Ha det... :-)
vännen Josef

Historien upprepar sig alltid. Din artikel påminner åtminstone mig om en mycket likartad historia i Bibeln, den om Sodom och Gomorra. Även där har (Krigs)Herren redan tagit beslutet att städerna ska förintas och så sker också.

"Ty vi skall ödelägga denna ort, eftersom Herren har hört ett starkt klagorop från folket här, och han har sänt oss att ödelägga staden. Då gick Lot bort och talade med sina blivande svärsöner. 'Skynda er bort från denna ort', sade han. 'Herren skall ödelägga staden'."

1 Mos 19:13-14

Då lät Herren ett regn falla över Sodom och Gomorra, ett regn av svavel och eld från Herren, från himlen, och han förstörde dessa städer och hela slätten och förintade dem som bodde i städerna och det som växte på marken.

1 Mos 19:25

Det har kommit fram en hel del ny information visavi bombandet av de japanska städerna. (nytt för mej i varje fall)

Dr.Leuren Moret avslöjar ett och annat rätt så eldfängt i en intervju
publicerad i Tehran Times, den 25.10
2007 rubricerad: "Globalists attempting to depopulate the world"

Intervjun finns på flera ställen på internet. (googla!)

Några plock:

-Hiroshima och Nagasaki var de enda kristna städerna i Japan.

-den mentalt avtrubbade Truman lär har blivit övertalad att använda dem. Övertalaren var en viss överste Henry Stimson, krigsminister,Wall Street bankir och medlem i Skull & Bones.

-den högsta militärledningen och hela Manhattan-projektets ledning var kraftigt emot bomningarna.

Slutligen:

"The decision to drop two atomic bombs was made by one man -- Colonel Henry Stimson -- a Wall Street banker with ties to Churchill and the city of London bankers. It’s always the international bankers who are engineering these horrific wars and the development of ever more horrific technologies of war".

http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=156079

Känner mig ännu tvingad att framhålla det som är mindre känt och omtalat, dvs att amerikanerna ju även bombade Tokio den 10.3 1945 med brandbomber varvid uppskattningsvis 600.000 civila dog. Japan kapitulerade villkorslöst men enligt uppgift slog USA dövörat till.. (för man vill bomba mer ?)

De allierades brandbomningar av Bremen, Dresden och andra orter i norra Tyskland ledde till att uppskattningsvis 400.000 civila dog. (Foton med likstaplar från Dresden har ju förfalskats genom grovt fotomontage och presenterats som bevis mot påstådda tyska krigsbrott)

http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/2WWdresden.htm

För mig har det varit 100% klart att de allierade är de som gjort sig skyldiga till de mest fasansfulla grymma brotten mot mänskligheten. Fråga är dock vem/vilka "de allierade" sist och slutligen är...

Fråga: Handlar det egentligen bara om en handfull globalistbankirer i London & NYC som styr och utpressar en grupp marionetter i statsledningen i Sovjet, USA, England, Canada Australien ?

"Handlar det egentligen bara om en handfull globalistbankirer i London & NYC..."
"Bara" är lite väl kategoriskt. Däremot tror jag att det inte finns någon militär förklaring.

Bra att du tar upp terrorbombningen av Dresden och Bremen, förresten. Börjar vi skärskåda krigsförbrytelserna under andra världskriget blir resultatet inte smickrande för de allierades sida.

Men det finns en dimension på detta som blir tydligare och tydligare ju mer man forskar: De allierade styrdes i mycket stor utsträckning utav germaner, nazister och fascister, tillsammans med judiska bankirer och affärsmän.

Och det enda landet bland axelmakterna som inte blivit en ekonomisk stormakt efter andra världskriget är Italien, där å andra sidan katolska kyrkan, P2 och maffian fått bestämma spelreglerna.

I Italien konstaterades det nyligen att maffian var den största ekonomiska maktfaktorn. I Ryssland vet vi att det finns en mycket utbredd organiserad brottslighet. I USA "konkurrerar" italienska, svarta, judiska, östeuropeiska och sydamerikanska brottskonglomerat om biljontals dollar varje år.

Gissa vad de gör för dessa pengar? De köper eller "utbildar" poliser, domare, politiker och bankirer... De investerar i företag, råvaror och valutor.
Och gissa hur länge detta hållit på?

Jag vet att du vet detta, Lars, detta var en liten hemläxa för alla som inte tror på konspirationsteorier...

MW

Joakim:
Den västerländska historiens värsta massmördare, för sådana som tror på detta, är den bibliska guden. Det finns någonstans på nätet en jämförelse mellan hur många i Bibeln som dör på grund av guds vilja och hur många som dödas av Satan.
Jag vill minnas att summan landade på tiotals miljoner mot fem, eller något sådant.
Under Syndafloden dödades ju alla levande varelser, förutom dem som befann sig i Arken (och fiskarna i havet, får man förmoda...)

Sedan tycker jag att ett av GT:s mest tragikomiska avsnitt är när Abraham köpslår med Gud (1 Mos 18:23 och framåt) om hur många som ska dödas i Sodom och Gomorra. Det är en mästerlig uppvisning i judiskt köpslående...

Åhhh, det finns så mycket att skriva om när det gäller det här!!!

MW

Josef:
David Icke återkommer ofta till att vi sedan länge accepterat att människor historiskt uppfört sig oerhört inhumant. Men av någon anledning inbillar vi oss att det inte längre förekommer.

Redan innan andra världskriget ska vi inbilla oss att Chamberlain, efter att ha förhandlat med Hitler, trodde att vi nu kunde se fram emot "peace in our time"...

Och en ännu värre massmördare, Stalin, betraktades som en lämplig allierad. Roosevelt påstås till och med ha trott att Stalin i grund och botten var en person som egentligen ville gott... Vilket ska ha drivit den gamle frimuraren och druiden, Churchill, vansinnig.

Hur korkade kan vi vara, som tror att det är vad som verkligen hände?!

MW

Eftersom det hela ursprungligen handlade om Hiroshima försöker jag hålla mig till saken.

Läs här hur avsiktligt dåligt folk informerades om vad som skett i Japan i augusti 1945. (vet inte hur man aktiverar adressen med html)

http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=6979

"The official U.S. narrative of the atomic bombings downplayed civilian casualties and categorically dismissed as "Japanese propaganda" reports of the deadly lingering effects of radiation."

Nästa farliga steg i kärnvapenspelet är väl beväpningen av rymden. Militären var där först med satelliterna, nu är nästa "naturliga" steg för NASA och USA en kärnvapenarsenal i omloppsbana runt jorden. Hur skulle man kunna motivera något sådant? Ett plötsligt yttre hot i form av föremål i kollisionskurs med jorden eller en okänd intelligent livsform . Det kanske är lite väl in i framtiden men fortfarande ett allvarligt läge om det skulle inträffa. Jag hoppas vi får mycket rymdnyheter de närmaste åren. En bemannad resa till Mars skulle ge svar på många viktiga frågor.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil