« Hem | Ron Paul drar in rekordbelopp Kucinich kräver riks... » | 11 september: Ännu en CIA-veteran bryter leden » | Olycksfall i det journalistiska arbetet? » | 10 steg till fascism – var befinner vi oss? » | Femte budet: "Hjälten" som dödade >100.000 japaner... » | USA spionerar för $40 miljarder i USA! » | Undermålig damm i Irak hotar dränka Mosul och dela... » | Bloggandets akilleshäl -- idealiteten » | 11 september: Flight 93 blev nedskjutet visar heml... » | NASA döms att offentliggöra uppgifter om UFO-krasc... »

CIA:s samarbete med "ondskans axelmakt", Syrien

I samband med tortyrskandalen av den kanadensiske medborgaren Maher Arar i Syrien, drog jag den förvånansvärt kontroversiella slutsatsen att USA:s och Syriens officiella antagonism bara är ett spel för galleriet. Flera Mellanösternkännare underkände min slutsats, trots att det knappast skulle vara möjligt för CIA att dumpa misstänkta terrorister i syriska tortyrkammare, utan att bägge ländernas regeringar på ett eller annat sätt godkänt det.
Men Arar var ett enstaka fall, hävdade man i USA. Något som till exempel Arars advokat mycket kraftigt ifrågasatt.

När nu nästa liknande fall får publicitet, tysken Khaled el-Masri som satt isolerad i 18 veckor i Afghanistan, trots att man mycket tidigt insåg att man tagit fel på person, dyker plötsligt Syrien upp igen på ett mycket oroväckande, självklart sätt. Stephen Grey på Salon.com har skrivit en viktig artikel om CIA:s metoder att omhänderta misstänkta terrorister och lämna dem i länder där tortyr är en accepterad förhörsmetod. Han har intervjuat många inblandade, allt ifrån offer och CIA-piloter, till CIA-chefer. Och vid flera tillfällen dyker Syrien upp i artikeln!

Hyckleriet är egentligen alldeles uppenbart, om man också betänker att Dick Cheneys gamla arbetsgivare, Halliburton, fortfarande har dotterföretag i Iran och den före dette försvarsministern Donald Rumsfeld satt i ABB:s styrelse när man sålde kärnkraft till Nordkorea, George Bush är kompis med familjen Bin Laden och kärnvapennationen Pakistan, som skyddar och finansierar al Qaida, är en av USA:s närmaste allierade...

De bara leker med oss, har alltid gjort det, men vi lägger våra pannor i djupa veck och försöker förklara det efter gamla klassiska politiska värdeskalor. Men det blir svårare och svårare...

Andra bloggar om: , , , , , ,

Enda sättet att kunna se någonting annat än att det försigår ett hyckleri och ett "spel för galleriet" är väl att dessa samband blir för jobbiga att ta in för vissa människor, om de nu är Mellanösternkännare eller inte. För om och när man slutligen öppnar ögonen och inser att till och med krig mellan länder kan vara "skådespel" som fyller andra, för dessa länder viktiga syften; då faller inte bara tron på politikens reformerande kraft, utan hela ens världbild kommer i allvarlig gungning. Hur många törs ens glänta på DEN dörren?

Exakt min slutsats, Joakim.
Och sedan ska vi också placera in Israel i den här sängkammarfarsen... Och Storbritannien. Och Ryssland, EU, Kina...
Men det är egentligen inte olika dörrar, det är en och samma.

MW

Hej, det här är lite "of topic" men jag har precis upptäckt den här bloggen samt hunnit med att ladda ner ett par program (och lyssnat på ett) från iTunes. Det här verkar ju lysande! En får tacke å buge!
CH

Väl bekomme, CH! Jag ser fram emot dina bidrag "on topic".

MW

GooodKvällst Alla,

Inte så lite om Harmagedon-scenariot under vardande på webbadressen - KLICKLÄNK - fann jag 2007-11-07 under rubriken Lovelock: “Global Warming Will Kill 6 Billion” av October 30th, 2007 - på youtube-videon ”The ENDGAME - Blueprint for Global Enslavement - Elite Eugenics Plan to Exterminate 80% of Humanity”. Jag kan ju NU bara hoppas på att detta är illvillig science fiction - men faen vet...

GooodNatt... :-)
vännen Josef
HEMSIDA

God afton, Josef!
Jag rekommenderar verkligen alla att titta på Endgame, men tänk på två saker:
Eugenismen är något som varit ytterst framträdande i svensk politik sedan länge, inte minst tack vare makarna Myrdal. Och den är ytterst levande och vital även idag.

Skänk även en slant till Alex Jones. Han förtjänar det verkligen!

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil