« Hem | Storpolitisk "torpedverksamhet"? Kinesisk ubåt gen... » | 11 september: Filmtajm! Loose Change Final Cut » | Unik UFO-debatt på CNN » | Är jag bara ute och paddlar? Borde jag försköna ve... » | Whitney om Ron Paul » | "Kriget" mot semantiken » | Jon Stewart förklarar Mellanösternpolitiken » | CIA:s samarbete med "ondskans axelmakt", Syrien » | Ron Paul drar in rekordbelopp Kucinich kräver riks... » | 11 september: Ännu en CIA-veteran bryter leden »

'Condis' arbetsgivare mutade Saddam
efter 11 september

Innan den nuvarande utrikesministern, Condoleezza Rice, blev säkerhetsrådgivare till George Bush arbetade hon i tio år som chef på oljebolaget Chevron. Bolaget har nu ådömts att böta 30 miljoner dollar för olagliga "provisioner", "kick backs", till Saddam Hussein under FN:s olja-för-mat-program åren 2001 och 2002, alltså alldeles före det olagliga anfallet, men efter 11/9. (Hela artikeln från NY Times -- och källan, Democratic Underground.)

(Undrar vilka "kick backs" som Condoleezza stoppar i sin madrass?)

Andra bloggar om: , , , , ,

Jo, att Condi är skum skrev Gore Vidal redan 2002, här i svensk översättning hos ordfront.

Några smått omskrivna citat:

Clintons handlingsplan (att fånga in Usama för ambassad bombningarna i afrika) gavs till Condoleezza Rice av Sandy Berger, som ni minns men som hon säger att hon inte minns. Detta på frågan varför inget gjordes före 9/11 när man direkt efter utpekade Usama (som fortfarande "bara" är efterlyst som finansiär av de där ambassad bombningarna).

Bakom Bush den yngre står Bush den äldre, anställd av Carlyle Group som har ägarintressen i åtminstone 164 företag runtom i världen och väcker beundran hos de förmögna. När USA ökade försvarsutgifterna i sin strävan att stoppa bin Ladens påstådda terroraktiviteter, så hittar vi en oväntad vinnare: herr bin Ladins familj som har investeringar i en fond som etablerats av Carlyle Group.

Element inom Företagsamerika har gärna velat ha "en massiv extern attack" som skulle göra det möjligt att gå i krig närhelst presidenten anser att det passar, samtidigt som medborgerliga friheter upphävs. (De 342 sidorna i USA Patriot Act hade uppenbarligen förberetts före 11 september.)

Bush den yngre = Harken energy
(blev även finansierad av bin Laden i Arbusto energy)
Cheney = Halliburton (hans fru Lockheed)
Condolezza = Chevron-Texaco
Rumsfeld = Occidental
Gale Norton = BP Amoco

Kan man nu sin historia, Standard oils gamla monopol från början av förra seklet, hur det splittrades av staten och hur de idag mer eller mindre sammanflätats igen under en viss ägare, så ser man vem det kan vara som håller i trådarna - Börjar på R i efternamn, antagligen med en bankrolling-kompanjon med en stadsdel i NewYork i sitt företagsnamn som på senare tid slagits ihop med en annan med två initialer före ett efternamn som skulle kunna vara ett förnamn (1920 skadades 400 och 48 dog av en bomb utanför deras kontor på wall street - de hade fö. händerna både i syltburken Worldcom och kakburken Enron).

Hur någon med insikt inte kan ana "false flag", är närmast obegripligt.

//steelneck

En alldeles utmärkt liten hemläxa, steelneck. :-)

Ska vi inte lägga till en aktör, vars namn också börjar på R, men som definitivt inte vill "skylta" med sitt inflytade?

MW

Start the name dropping! :p

Men detta börjar nästan bli sorgligt uppenbart att hela makt eliten är genomsyrad av egoism och ren ondska.

Jag har försökt analysera och hitta olika förklaringar till de populära okulta ritualer som dessa elitens människor ägnar sig åt när de träffas, som t ex Cremation of Care, öppningscermonin i Bohemian Grove. Varför börja pyssla med babyloniska ritualer och avgudar?... Till vilken nytta?

Så jag har sökt bland olika källor, och funnit olika svar, men jag snubbla också över något intressant som gav mig lite rysningar här om dagen, slog upp Bibeln på nått som skrevs 2600 år sedan. Habackuk. En dialog, med Gud om en syn in i framtiden. Varför tillåter Gud så mycket ondska?

"Måste jag ha denna ondska och sorg runt omkring mig? Vart jag än ser och vänder mig, så möter jag förtryck och falskhet och människor som älskar våld och konflikter."

Det handlar om de uppväckta "kaldéerna" (framtidens/nutidens babylonier). "det vilda och snabba folket, som drar ut vida omkring på jorden för att ta i besittning boplatser som inte är deras. De är fruktansvärda och hemska, de avgör själva vad som är lag och rätt."

"Deras hästar är snabbare än leoparder och vildare än vargar om aftonen." (Pansvarvagnar)

"Deras ryttare spränger fram,
de kommer fjärran ifrån. De flyger i väg likt örnen, som störtar sig över sitt rov." (flygplan)

"Så drar de vidare som vinden, de fortsätter framåt och ådrar sig skuld. Deras egen styrka är deras gud."

"Alla kommer de för att utöva våld, stridslystna rycker de fram
och samlar fångar som sand. De gör kungar till åtlöje, furstar hånar de"

Det som återskrivs där stämmer ganska bra överens med vad vi bevittnar idag, vad dessa neokonservativa pysslar med nu. USA's senaste 50 år i ett nötskal. Samt lite NWO/Kissinger över det hela. "Han samlar alla hednafolk till sig, han drar till sig alla folkslag"

Men också att det slutar med något som kan tolkas som en ekonomisk krash, för att de dragit på sig skulder, att de själva ska bli plundrade.

"Ve dig som lägger på hög det som inte är ditt - hur länge till? - och tynger dig med pantsatt gods.
Kommer inte dina fordringsägare att plötsligt resa sig och de som ansätter dig att vakna upp så att du blir ett byte för dem? Eftersom du själv har plundrat många hednafolk, skall också andra folk plundra dig på grund av blodsdåd mot människor och våld mot land och stad och alla som bor där."

Samt att det slutar med info om avgudabilder.

Check it out! Läs båda översättningarna.

http://www.logosmappen.net/bibel/folkbibeln/kap/prof/hab/hab1.htm

http://www.logosmappen.net/bibel/folkbibeln/kap/prof/hab/hab2.htm


En annan både bra och dålig översättning:

http://www.biblegateway.com/passage/?book_id=42&chapter=1&version=44

http://www.biblegateway.com/passage/?book_id=42&chapter=2&version=44

Jag tycker det va intressant. Ni får givetvis tycka va ni vill, ni också.

Jo, men jag hittar inte riktigt några bra kopplingar till skyltar som är röda. Som du skrev, de har varit noga med att verka utan att skylta, lite som Enberg på (V)Vallen.

Kul å va lite kryptisk ibland..

//steelneck

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil