« Hem | 11 september: Ännu en CIA-veteran bryter leden » | Olycksfall i det journalistiska arbetet? » | 10 steg till fascism – var befinner vi oss? » | Femte budet: "Hjälten" som dödade >100.000 japaner... » | USA spionerar för $40 miljarder i USA! » | Undermålig damm i Irak hotar dränka Mosul och dela... » | Bloggandets akilleshäl -- idealiteten » | 11 september: Flight 93 blev nedskjutet visar heml... » | NASA döms att offentliggöra uppgifter om UFO-krasch » | Australiensisk professor sågar forskningen bakom d... »

Ron Paul drar in rekordbelopp
Kucinich kräver riksrätt mot Cheney

Detta är inte de presidentkandidater man läser om i svenska massmedier. Ron Paul finns nästan bara i bloggosfären och Kucinich fick väl sin hittills största publicitet när han erkände att han sett ett UFO när han var hemma hos Shirley MacLaine. Ändå är det dessa två som verkligen förtjänar att uppmärksammas mest just nu.

I måndags skrev republikanen Ron Paul (Lars Östermans favorit) kampanjhistoria, när han under ett enda dygn fick in 4,2 miljoner dollar i bidrag från privatpersoner, sammanlagt nästan 40.000 stycken. Av allt att döma är det den största summa en presidentkandidat någonsin dragit in under en och samma dag.
Ron Pauls gräsrotsstöd växer uppenbarligen hela tiden och än så länge har han nästan inte satt sprätt på en enda cent av sin kampanjkassa. Snart kan nog inte media tiga ihjäl honom längre.

Demokraten Dennis Kucinich (min favorit) skrev också historia igår, när han i kongressen uppmanade till omröstning om att ställa vicepresident Dick Cheney inför riksrätt. Anklagelsepunkterna är en riktigt skrämmande läsning. Naturligtvis kommer han inte att lyckas, det är tydligen bara om du ljuger om dina sexaffärer som riksrätt kan komma på fråga i USA idag. Krigs- och fredsförbrytelser, brott mot konstitutionen, landsförräderi genom att röja en hemlig agent, med mera, är bara bagateller i den demokratiska västvärlden, uppenbarligen...

Andra bloggar om: , , , ,

Jag håller på RP därför att han verkligen har en chans. Kucinich får gärna vinna han med - men tyvärr lär det inte gå eftersom Hillary Clinton & Barack Obama lagt vantarna på AIPAC-Rockefellers 100 miljoners valstöd.

Men Kucinich har föreslagit en bättre penningpolitik än Ron Paul.

Ron Paul borde också inse att full sysselsättning på marknadens villkor inte är möjligt i ett automatiserat postindustriellt samhälle. Men andra ord behöver vi sociala tjänster typ skolor, sjukvård och social distribuering av grundinkomst för att säkerställa en tillräcklig köpkraft. Och vi behöver förutom politisk demokrati också en ekonomisk demokrati. Den får vi inte på marknadens villkor. Ron Paul har sina brister - men just nu är han det bästa vi kan uppnå.

Ron Paul kommer att bli en riktig rysare de närmaste månaderna. I samma ögonblick som han börjar köpa TV-reklam kommer man att tvingas uppmärksamma honom -- det är själva förutsättningen i presidentvalsdramaturgin.

Kucinich är nog chanslös, det håller jag med om. Men det var ett stort ögonblick när hans krav på riksrätt lästes upp i kammaren.

Thom Hartmann hade en snabbenkät bland sina lyssnare i veckan, där ett 50-tal av cirka 60 lyssnare sa sig vilja rösta på John Edwards. Bara 3 namngav Clinton eller Obama. Jag har inga överdrivna förhoppningar, men internet har inneburit en osäkerhetsfaktor som är riktigt spännande.

Tydligt är i alla fall att krigsmotståndet bara växer.

MW

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil