« Hem | Unga pakistanier i amerikansk TV: "98 % tror Usama... » | Ron Paul i Aftonbladet -- och inte ett ord om poli... » | Räkna till tio... Om världen fortfarande är galen,... » | Iransk TV gör jätteserie om judisk-iransk kärleksa... » | Global War-ming... » | Yttrandefriheten i USA röstades bort med sifforna ... » | Dissidenter uttalar sig om växthuseffekten » | M/S Estonia: Chalmers ställer sig bakom haverikomm... » | Airbus gör jätteförlust på dollarraset » | Gratis föredrag om 11 september lördag 24/11 i Sto... »

Mer om Iran och USA:
Som vanligt hade Bush ingen aaaaaning

När de samlade amerikanska underrättelsetjänsterna i förrgår avslöjade att Iran inte hade något kärnvapenprogram var det många som frågade sig hur länge detta varit känt för Vita huset. Enligt tidningen Washington Post började ämnet diskuteras i Vita huset så tidigt som i juli månad. President Bush hävdar att han fick indikationer om att det fanns nya uppgifter i augusti, men att han inte fick reda på vilka dessa var förrän i förra veckan.

Till och med konservativa nyhetskommentatorer som Joe Scarborough på MSNBC ställde i morse frågan: "Ljuger Bush för det amerikanska folket eller är han bara dum i huvudet?" En fråga som platsar bland årtusendets mest uppenbart retoriska...

Det USA:s president vill få världen att tro, är att han blev underhandsvarnad om att det var nya uppgifter på gång avseende Iran för tre månader sedan, men att han av någon anledning inte ansågs behöva känna till vilka de var, eller att han själv inte insisterade på att få reda på dem, förrän de var helt sammanställda, vilket alltså skulle ha inträffat förra veckan.
Sammanställningen skedde istället i samråd med Bushs närmaste säkerhetsmedarbetare, som alltså inte heller läckte till sin chef under hela hösten, trots att Vita huset hela tiden höjde hotet om ett anfall.

Naturligtvis. Medan han skämde ut sig inför hela världen med att prata om iranska kärnvapen och tredje världskriget, så visste hans närmaste medarbetare att allt var osant...

Under gårdagens presskonferens sa Bush till exempel:
REPORTER: Are you saying at no point while the rhetoric was escalating, as World War III was making it into conversation — at no point, nobody from your intelligence team or your administration was saying, Maybe you want to back it down a little bit?
BUSH: No — I’ve never — nobody ever told me that.

REPORTER: Menar du att inte under någon tidpunkt medan retoriken eskalerade, som tredje världskriget började dyka upp i konversationen – inte under någon tidpunkt skulle någon från ditt underrättelseteam eller din administration ha sagt, kanske skulle det vara bäst om du höll igen lite grand?
BUSH: Nej – jag har aldrig – ingen berättade någonsin det för mig.
Jag har sagt det förut och upprepar det igen: Under de tre år jag har intensivbevakat den amerikanska politiken har jag slagits av att den neokonservativa klick som styr landet helt enkelt aldrig talar sanning! Det är inte en ovana de har, det är ett mönster, en metod, en strategi.
Inte ens när de inte behöver ljuga, som i fallet med de avskedade federala domarna, så kunde Bush och hans anhang låta bli.
Och gång efter gång visar det sig att jag och ett mycket litet fåtal andra i debatten har rätt. Jag beklagar...

Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

Här är rapporten från N.I.E.

Gonatt Mikael å tack för idag :)

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil