« Hem | Iransk TV gör jätteserie om judisk-iransk kärleksa... » | Global War-ming... » | Yttrandefriheten i USA röstades bort med sifforna ... » | Dissidenter uttalar sig om växthuseffekten » | M/S Estonia: Chalmers ställer sig bakom haverikomm... » | Airbus gör jätteförlust på dollarraset » | Gratis föredrag om 11 september lördag 24/11 i Sto... » | Global Dimming Renare luft kommer att stå oss dyrt... » | Facebook -- hittar man något under ytan? » | Kucinich vinner stor enkät bland demokratiska gräs... »

Räkna till tio... Om världen fortfarande är galen, är det förmodligen sant.

Vissa dagar borde man förmodligen låta bli att blogga. Den ackumulerade effekten av världens accellererande galenskap gör att man verkligen måste bita sig i tungan.

USA:s 16 underrättelse- och säkerhetstjänster(!) har kommit fram till att Iran inte aktivt sysslat med något kärnvapenprogram de senaste fyra åren. Iran har alltså talat sanning hela tiden! Och det betyder att någon annan ljugit om det hotande tredje världskriget... Var det därför Bush vid två tillfällen för sex veckor sedan använde uttrycket "att ha kunskapen om hur man tillverkar kärnvapen", istället för att man faktiskt tillverkade dem? ( Think Progress )

Den svenska försvarsberedningen anser att klimatet är den största säkerhetsrisken, Ryssland det största hotet mot stabiliteten och USA, visserligen lite nojigt men med goda skäl, oslagbart militärt. Med små pikanta formuleringar som:
Den amerikanska administrationen understryker att man befinner sig i krig. Det är mot den bakgrunden omfattande resurser har satsats för att öka säkerheten på amerikanskt territorium, vilket på federal nivå manifesteras av Department for Homeland Security (DHS).
Säkerhetsarbetet handlar i stor utsträckning om att förhindra att personer och gods som förknippas med hot når USA via en omfattande flygtrafik och cirka 25 miljoner containrar varje år.
USA understryker att man befinner sig i krig... Varför måste det understrykas? Antingen är man det eller inte! Det handlar ju om det Globala Kriget mot Terrorn! Det handlar om Irak och Afghanistan, där Sverige för övrigt deltar med trupp. Man hotar med att anfalla Iran, man provocerar Kina, man stöder Pakistan, Israel, Saudiarabien och baserar i stort sett hela sin ekonomi på krig och krigsmateriel. Petitesser! Cirkulera!
Och någon kontroll av containrar värd namnet, varken på flyg eller fartyg, har aldrig ägt rum sedan 11 september. Att detta nu ska ske beslutade den nya demokratiska kongressen om först i slutet av förra året, men det har inte genomförts. Det låter verkligen som om detta är något som "i stor utsträckning" präglar säkerhetsarbetet... Men hur skulle Sveriges försvarsexperter kunna veta det? Och varför betonas just detta?

Apropå kärnvapen skriver man också:
Oron för spridning av kärnvapen präglar det vidare Mellanöstern. Det finns en oro för att Iran kan komma att förfoga över kärnvapen. Det faktum att Israel besitter kärnvapen skapar ytterligare spänningar. Den politiska turbulensen i Pakistan är generellt sett allvarlig och inkluderar risken för att landets kärnvapen hamnar i orätta händer. Situationen understryker vikten av respekt för internationella avtal och IAEA:s arbete.
Jag ska inte ironisera över missen när det gäller Iran, utan istället lyfta på hatten för att man faktiskt identifierar Israel som en kärnvapennation! Men tänker man efter, vilken är nu spridningen vi ska oroa oss för?.. Är det inte tillräckligt oroväckande som det är?

Italiens före dette president, Francesco Cossiga, har öppet deklarerat att han anser att 11 september organiserades och genomfördes av CIA och Mossad. Och att detta är ett välkänt faktum i underrättelsekretsar.

Cossiga är inte vilken senil konspriationsteoretiker som helst, han var en av de ledande bakom Operation Gladio, en CIA- och MI6-kontrollerad infiltrationsverksamhet, som bland annat låg bakom flera (alla?) av de terrordåd som tillskrivits Röda brigaderna. (Källa: Prison Planet -- tack Lars Ö -- och här första delen av en stor BBC-dokumentär om Gladio.)

... och tio! Vad kom du fram till?

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Goda nyheter för en gångs skull.
Tack för den sammanställningen.

;-)

Tack! Ja, jag insåg för något år sedan att världen är galen med avsikt, allt är bak-fram, etc. Men det måste inte vara så, läs min Fantasikrisen (eller lyssna på en taskig inspelning).

Att man river ned och förstör beror på att man har förstört sig själv, sin mänsklighet och intuition, och då kan man inte tåla att andra mår bra och har det bra. Sjukt? Ja! Ja, världen är mycket sjuk. Men det finns hopp. Om det handlar min bloggning:

Det behövs ökat självständigt tänkande. Tänkande som får sin kraft ur känslomässig mognad och intuitiv kontakt med det universella informationsfältet, det så kallade kvantum vaccumet. Utan sneglande på känsloavskärmade auktoriteter som har tappat kontakten med verklig intelligens, den intelligens som kommer ur hjärtat och intuitionen. Ökat medvetande, ökad kreativitet - det är det allra mest hotande för den som önskar styra människans tänkande. Detta självständiga tänkande tillsammans med tillräckligt av realistisk insikt i vilka - genom långvarig bortträning av mänskliga känslor - psykopatiska krafter det är som inte vill att människor ska må bra eller ha det bra, hjälper för att inte omedvetet gå rakt på dem där de finns i alla system. Dessa krafter som hatar det ädla, det högre, det osjälviskt tjänande för allas bästa. Dessa krafter som inte en gång kan tåla att andra gör saker av kärlek och äkta generositet, då detta påminner dem om deras egen systematiskt borttränade mänsklighet. En sådan insikt och självständighet är början till lösningen på den enda riktigt reella krisen, Fantasikrisen.

Den där rapporten är värd att fundera kring. Mån tro vilka det är som står för påtryckningarna som får dem att släppa den? Den är ju inte purfärsk precis. Kan det vara sas. hederliga militärer som tycker att nu får det vara nog och mer eller mindre tvingar fram den? Bush skall tydligen ha presskonferens.. fast det är nog inget att lysna på, han väljer bara att svara åt dem som ställer "rätt" frågor.

Kan det allt starkare talet och spekulerandet, av allt tyngre personer världen runt, mumlandet om euro som ett allt starkare valutareserv-alternativ ha betydelse? Här t ex. en bloggning av Simon Tilford som är tankesmedjan Centre for European Reforms chefsekonom (hos CER hittar man namn som Carl Bildt och Percy Barnevik för att nämna två svenska namn). Oljepris som bara går upp, och en dollar som går åt motsatt håll, borde göra att det kliar i fingrarna hos många. Att få slut på oroligheterna borde få oljepriset att hejda sig, och därmed minska gapet mot dollarn, och därmed klådan i fingrarna hos vissa. Finns det några som tjänat multum på olje och gaspriset, så är det Ryssland och Iran. Både Ryssland och Iran har mumlat om euro, kineserna tycker själva att de köpt lite väl mycket dollar osv.. Visst, saudierna har nog också tjänat en del, men de är så hårt knutna till de amerikanska bolagen att de lika gärna kunde vara amerikanska.

Kolluderande intressen. Det är sällan som det är ett intresse som styr, men när flera olika intressen råkar sammanfalla, då händer det saker. Militären är trött. Den busktokige är på väg ut vilket som. Dollarn rasar, finansbubbla hotar spricka. Oljepriset skenar. Ryska björnen har börjat vakna. Kinesiska draken blir allt mäktigare, och spelar ut den amerikanska örnens klassiska inflytande genom IMF och världsbanken i afrika, med örnens egen valuta som vapen. Tigrarna i asien ångar på som aldrig förr. Indiska elefanten stretar sakta men obönhörligt framåt och fladdrar med öronen åt det pakistanska hållet. Polackerna tar till gatorna och protesterar mot radaranläggningar och misiltjafs. Sydamerikanerna drar åt vänster, dessutom med en allt bättre ekonomi. - Allt medan örnen slår sig blodig i Afganistan och Irak - Uj,uj. Det är mycke nu... så tror jag några tunga namn bakom ridåerna i washington säger idag. Mån tro om det är försent, att det amerikanska imperiets saga nu är all, även om de börjar göra rätt och får en administration som folk slutar att hata?

//steelneck

"Tigrarna i Asien" respektive "en svensk tiger"... Så olika det kan bli. Snygg retorik, steelneck!

Parallellerna med tiden innan Shock & Awe, den olagliga invasionen av Irak, och det som händer nu hade ju fasansfulla paralleller fram tills i förrgår. Och min uppfattning är ju att de gick ännu djupare än vi känt till.

Visserligen är det spekulationer, men mycket talar för att 11 september var en uppgörelse mellan Vita huset och Pentagon -- World Trade Center var "bara" en spektakulär skenmanöver. Militären ville inte anfalla Irak, men ett bombanfall mot Pentagon visade vilka det var som bestämde...

Och det är nog där som vi ser en scenförändring nu. Den här gången lyckades man samla tillräckligt starka krafter för att sätta ner foten och säga "Enough!"

Men det är, som du säger, också synnerligen tänkbart att detta är en samlad internationell reaktion på den skenande galenskapen i Washington. Och är det så, befinner sig uppenbarligen Sverige på fel sida, eftersom vi lierat oss så starkt med USA, mot speciellt Ryssland.

MW

Jag är inte helt säker på att Cossiga har sagt att CIA och Mossad låg bakom. Däremot säger han i den grova babelfish-översättningen att "demokratiska cirklar från mitten och till vänster vet att CIA och Mossad organiserade attackerna. Jag väntar fortfarande på en anständig engelsk översättning...

Jag kikade på den italienska originaltexten (http://www.corriere.it/politica/07_novembre_30/osama_berlusconi_cossiga_27f4ccee-9f55-11dc-8807-0003ba99c53b.shtml) och tycker nog att översättningen som finns på Prison Planet (http://www.prisonplanet.com/articles/december2007/120407_common_knowledge.htm) i stort sett är OK. Men vet jag inte varför de har översatt italienskans "ambienti" med "intelligence services". Jag har inte kunnat hitta något stöd för denna översättning utan skulle översätta det med "kretsar". Min översättning av den italienska originaltexten, med mina kommentarer inom hakparentes, ser ut så här:

”Källor nära Palazzo Chigi [regeringspalatset], som är nervcentret i ledningen av italienska underrättelsetjänsten, åberopar som bevis för att videon [den senaste bin Ladin-videon] är falsk det faktum att Usama bin Ladin i denna 'erkänner' att Al Qaida skulle ligga bakom attacken den 11 september på tvillingtornen i New York, medan alla demokratiska kretsar i USA och Europa, och i synnerhet den italienska mitten-vänstern, numera mycket väl vet att det fruktansvärda attentatet planerades och utfördes av amerikanska CIA och Mossad med hjälp av den sionistiska världen för att lägga skulden på de arabiska länderna och förmå västmakterna att ingripa i både Irak och Afghanistan."

A new Chinese red line over Iran, kan förklaringen ligga i den artikeln? But Beijing and Moscow have taken serious note of the NIE. Probably, their intelligence already knew of its contents.

och

But Beijing and Moscow have taken serious note of the NIE. Probably, their intelligence already knew of its contents.

Det ju liksom varit lite "commotion" mellan Kina och USA på sistone..

Klant! Andra citatet ovan skall vara:

Zbigniew Brzezinski wrote after a recent visit to China that it is "timely and historically expedient" for Washington to enter into a strategic dialogue with Beijing regarding applying their shared experience in dealing with the North Korean nuclear problem to the potential crisis with Iran.

Film - Inspirerad av Leif erlingssons blogg som han i ett kapitel kallar för fantasikrisen. Vi gjorde en film och den om folk vill blir nog inte obemärkt.

http://culture.zapto.org:82/om%20alternativa%20energik%C3%A4llor/FantasikrisenSLTV_standard.mpg

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil