« Hem | En större skandal än Watergate men media tiger » | Underhållning à la Google News » | Gröna gubbar från Mars... » | Jävsskandal i USA:s UD om Blackwater leder till CI... » | Folkomröstningar är för fegisar... » | 'Condis' arbetsgivare mutade Saddam efter 11 septe... » | Storpolitisk "torpedverksamhet"? Kinesisk ubåt gen... » | 11 september: Filmtajm! Loose Change Final Cut » | Unik UFO-debatt på CNN » | Är jag bara ute och paddlar? Borde jag försköna ve... »

Kucinich vinner stor enkät bland demokratiska gräsrötter

Webbsidan Democracy for America hade en enkät bland sina läsare, om vilken demokratisk presidentkandidat de skulle rösta på. Av ungefär 150.000 svarande, vilket är ungefär 100 gånger fler än antalet som tillfrågas vid en vanlig opinionsundersökning, fick Dennis Kucinich flest röster, och vann 40 av de 50 delstaterna. Tvåa blev förre vicepresidenten Al Gore, som inte ens deltar i valkampen.

Så här utföll enkäten:
Kucinich - 31.97 % - 49.364
Al Gore - 24.77 % - 38.242
John Edwards - 15.6 % - 24.078
Barack Obama - 13.86 % - 21.403
Hillary Clinton - 4.21 % - 6.504
Bill Richardson - 4.09 % - 6.309
Other - 2.05 % - 3.171
Christopher Dodd - 1.56 % - 2.415
Joe Biden - 1.12 % - 1.723
Mike Gravel - 0.77 % - 1.182
(Jag vet att det inte är "statistiskt signifikant", eftersom vi inte vet hur representativa de röstande är, men det är ändå ytterst uppseendeväckande.)

Detta hör egentligen ihop med mitt förra inlägg; om massmedia som vår fiende, inte som våra ögon och öron.
Jag har sett mängder av enkäter av olika betydelse och pålitlighet där "vanliga" människor haft möjlighet att säga vilken kandidat de skulle rösta på i det kommande presidentvalet. Aldrig -- jag upprepar: aldrig -- har Hillary Clinton eller Barack Obama, de två kandidater som vinner alla opinionsundersökningar som bekostas av massmedia, varit i närheten av Dennis Kucinich, eller John Edwards. Men dessa namn ser vi aldrig ens omnämnas i bevakningen av detta viktiga val, som kan bli det definitiva slutet på USA som en demokrati, efter de två senaste valfusken, 2000 och 2004. (Den mycket seriösa, progressiva publikationen The Nation kommenterar så här.)

I går hörde jag en gräsrotsdemokrat, som i vanmakt berättade att han så gott som aldrig hörde någon partikamrat tala om att de skulle rösta på Clinton eller Obama, utan att det var Kucinich och Edwards, men även Al Gore, som alla pratade om -- och att han nu dragit slutsatsen att opinionsmätningarna var beställda, för att massmedia ville ha de rikaste kandidaterna som annonsörer. Att allt är en enda stor propagandalögn.
Detsamma säger bland många andra den ledande, progressiva radioprataren, Randi Rhodes.

Och samma sak ser vi på den republikanska sidan, där galningen som får George Bush att se riktigt intelligent och hederlig ut, Rudolph Giuliani, leder opinionsmätningarna, när alla spontana enkäter visar att det är Ron Paul har det bredaste folkliga stödet.

Så bit en gång till i den ruttna buffelbiffen; om Hillary vinner valet 2008, så har USA styrts av samma två familjer, Bush och Clinton, som är nära kompisar, under minst 32 år... (Då räknar jag in att det var George H. W. Bush som de facto styrde USA, när den altzheimersjuke Ronald Reagan var president.)

Intressant?
Andra bloggar om: , , , ,

GooodKvällst,

Troligast är den världsekonomiska MAKTEN = den politiska MAKTEN i händerna på människor som kort och gott är autistiska - så det är väl konstigt egentligen att världen inte är mer förryckt barbariskt styrd än vad den är, faktiskt...

I Josef ordbok i inledningen på min HEMSIDA står:
"Autism [automatisk Ism/Dogm] = HumanDemens = försjunken i sin egen intellektuella tankevärld - under fullkomlig otillgänglighet för eller beaktande av omvärlden - på omvärldens verkligt föreliggande förutsättningar

Autistisk = se dereistiskt tänkande

Dereistiskt tänkande = mot all logik och all gjord erfarenhet stridande autistiskt tänkande" - slut citat.

Vad kan Wi göra åt det ?

Tja - reta oss på det - och därmed fullständigt blockera oss själva för att kunna göra någonting åt den autistiska ledningen i världen - det är ju ett sätt. Vart leder det förutom till ingenstans ?

Själv försöker jag att numera mer eller mindre betydelsemässigt nolla det pågående världseländet = istället för att bygga höghus av det - så jag kan inrikta mig på att finna öppningar i detta flertusenåriga autistiska helvete.

Öppningarna finns faktiskt, verkligen... I vart fall i mitt mer än 66-årade perspektiv sett, faktiskt...

Ha det... :-)
vännen Josef

Josef:
Jag ser inte någon naturlig kausalitet i att man blir blockerad om man retar sig på något, men visst finns det en stor risk, om man inte vet varför man retar sig. Okunnighet kan ju också vara en irritationsfaktor för den okunnige.

Men jag vill inte värdera ditt jämnmod. Det är säkert en avundsvärd inställning.

MW

Fina nyheter, Mikael. Jenkarna är tydligen smartare än man tror.

Antiwar-candidates Rules !

Jag ser gärna att Kucinich visar Hillary & Obama var skåpet skall stå.

Men - å andra sidan kan denhär nyheten föra oss ett steg närmare det att Bush får order att hitta på en ursäkt för att utlysa undantagstillstånd.
Hans (och Hillarys) ekonomiska uppbackare vill nog till varje pris ha fortsatt krig fram till 2013.

Framhållas bör att valsystemet i Amerikas Förenta Staterna är invalid. Det finns starka skäl att anta att valfusk har förekommit i de senaste valen, och troligen också, kan förekomma i det förestående. Det är som ni säkert vet spekulationer men inte helt obefogade sådana. Så länge ett sken av att Rudolph Giuliani leder mätningarna hålls uppe har inga konstigheter sålunda hänt om han vinner. Ganska genialt. Vad jag uppmärksammat angående Ron Paul, mediernas black-out till trots, är att fusket fått låga. En tämligen imponerande låga. Det är invecklat att bedöma hur långtgående budskapet (the ron paul revolution ) verkligen är. Att fastslå hur många procent av populationen som hänger med….att döma utifrån fem minuters skådande på YouTube har ”the Reclaiming of the country!” redan inletts - i stormfart. Emellertid inte”statistiskt signifikant”. Att döma utifrån medelröstaren befinner sig han, och hans anhängare, någonstans långt ute på fältet och snurrar runt, kanske, i någon gräsrots rörelse som ej är värd att notera. Det är i vart fall vad man kan tänkas säga om perspektivet på det hela, sett ifrån Sverige, där var tjugonde person kan relatera till revolutionen.
Elizabeth Kucinich nämnde häromdagen att en fusion av deras kampanj och Ron Pauls var en tänkbar (och förmodligen mycket önskvärd) valmöjlighet…om jag förstod kontexten rätt var det tal om tiden efter de stundande primers. En koordination av deras kampanjer just nu känns som ett genidrag. Att man, med tanke på den kraft som måste projekteras, inriktade sig på endast en kandidat.

Är så upptagen med saker nu att jag blott läste ingressen innan jag skrev - detsamma som redan skrivits nertill...
/Johann

Visavi valfusk. Som tur har inte alla delstater ännu Diebold -röstningsmaskiner utan endel håller sig till gammaldagsröstsedel....

Undersökningsfusk där gallup/enkätresultaten "tolkas" eller modifieras är sedan en helt annan sak...men fusk det med förstås.

Nu är det inte bara genom Diebold man fuskar. Ett mycket fult fusk är så kallad cageing -- man skickar ut rekommenderade brev till registrerade demokrater, som man misstänker inte är hemma, som studerande eller militärer. Om dessa inte löses ut utan returneras, så bevakar man dessa personer om de skulle komma och rösta och anmäler dem sedan till valnämnden för att inte ha uppgivit korrekt bostadsadress -- och vinner naturligtvis.
Ett annat sätt var att ta alla som hade samma namn som straffade och stryka dem från rullorna. På det här sättet kom man speciellt åt svarta, som ju oftast röstar demokratiskt.
Eller som i Florida, där man hade det så FRUKTANSVÄRT svårt att läsa stanshålen i röstsedlarna, att HD var tvingade att avbryta kontrollräkningen och utropa Bush till vinnare.
Det finns mer, men det är så bedrövligt att jag slutar här.
MW

Mycket intressant nyhet...
Tack för den. Jag hade för övrigt aldrig ens hört talas om Kuchinich innan jag såg en valdebatt på Youtube. Jag undrar om han någon gång ens nämnts i svensk media än mindre fått någon utförligare bevakning. Kanske ändras det nu fast fan trot.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil