« Hem | 'Condis' arbetsgivare mutade Saddam efter 11 septe... » | Storpolitisk "torpedverksamhet"? Kinesisk ubåt gen... » | 11 september: Filmtajm! Loose Change Final Cut » | Unik UFO-debatt på CNN » | Är jag bara ute och paddlar? Borde jag försköna ve... » | Whitney om Ron Paul » | "Kriget" mot semantiken » | Jon Stewart förklarar Mellanösternpolitiken » | CIA:s samarbete med "ondskans axelmakt", Syrien » | Ron Paul drar in rekordbelopp Kucinich kräver riks... »

Folkomröstningar är för fegisar...

Frankrikes president, Nicolas Sarkozy, tycker inte att det är nån bra idé att folkomrösta om den nya EU-konstitutionen, eftersom folk bara kommer att rösta nej, berättar Sultans blogg.

Andra bloggare om , ,

Ja jag har fortfarande inte fattat hur det är möjligt att fransmännen röstade Sarkozy till president.
Det har ju kommit fram att han troligen varit en isaraelisk agent.

Segolene Royal verkade mera sympatisk och så ju mycket "bättre ut" . ;-)

Men kanske det är så att fransmännen vant sig vid att det skall vara en med "stake" som håller i trådarna.
Kvinnorna är ju inte direkt överrepresenterade där i andra offentliga sammahang heller.

Jag börjar känna på mig att skulle man rösta om utträde från EU så skulle folket i Finland troligen rösta JA.
För vem kunde ana hur det skulle bli.

Det aktuella bråket kring snuset visar hur småsinta brysselbyrokraterna är. (inte för att jag snusar - men jag tycker det är en fråga för var och en individuellt - inget någon övermakt skall blanda sig i)

Vem behöver en sådan besserwisserregim ?

Det är nog alldeles riktigt, Lars. Det finns nog inte många länder där man skulle få en majoritet för EU idag. Och med tanke på EU:s enorma informationsövertag är det en uppfriskande tanke. De kan inte sälja in det, eftersom de ju också vet att det de säger i propagandan inte är sanningen.
Men det är ändå skrämmande, så länge vi nu måste dras med denna byråkratiska, korrumperade koloss, att vi inte deltar mer aktivt. Det ligger ju i EU:s intresse att vi inte röstar i parlamentsvalen heller.

MW

1) ) Finns det ett EU?

2) På vilket sätt har EU ett informationsövertag?

3) I vems intresse är att vi inte engagerar oss i EU-politiken och gör EU folkligare?

Förslag på svaren:

1) Nej, EU är i mångt en organisk skapelse som fortfarande växer. Växten har ingen riktning utan följer minsta motståndets lag. Med andra ord finns det stora möjligheter att påverka utvecklingen om vi vet vad vi vill med EU och gör EU folkligare med mera direkta val till parlamentet där parlamentet får mycket mera makt, avskaffar det halvemokratiska ministerrådet och varför inte hålla val för EU presidenten?

2) EU institutionerna har i praktiken mycket liten möjlighet att bedriva opinionsbildningen. EUs resurser är mycket små i förhållandet till resurser som finns till förfogandet hos eliten. Eliten bedriver EU-fientlig propaganda medvetet och välplanerat just för att skapa anti-EU stämningar hos folket för att förebygga kreativt engagemang för EU hos folket och på så sätt göra EU folkligare. Det förvånar mig att ingen lägger märke till och undrar över hur det kan komma sig att det skrivs så negativt om EU i vår massmedia. Med andra ord vill eliten hålla EU vid liv men bara för sina egna syften.

3) Läs svar 1 och 2

EU är ett fredsprojekt för VAKEN enskild medborgare som lokalt i medlemsstater kan värdera nytta, ansvar och risk, med EG-rätt och
EG-domstolens tolkning och rättspraxis.

Rättspraxis redovisar i tid och rum VARFÖR det allmänna lokalt på den inre gemensamma marknaden har skadeståndsansvar mot EN drabbad enskild VAKEN svensk medborgare.

Whistleblower

Whistleblower:

OK om du försöker dig på att skriva hexameter men fortsätter du skriva lika tydligt som författarna av den nya EU konstitutionen kommer inte en kotte fatta vad du säger.

Hexameter eller inte men tydligt är det för EN medveten enskild fysisk svensk medborgare som kan och har kvalitetssäkrat vem som är svensk lagstiftare och makthavare lokalt på den inre FRIA marknaden.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil