« Hem | Den nye Svarte påven Asiatiskt inflytande i Vatika... » | "The End of America: Letter of Warning to a Young ... » | Japanska ministrar utfrågade om 11 september » | Mitt Romneys seger i Michigan taktikröstning från ... » | Valfusk i New Hampshire? 80 % av rösterna har inte... » | Amerikanska kärnvapenhemligheter till salu genom t... » | USA bäddar för nya svepsskäl för att angripa Iran » | Snabbhälsning till alla från MAS » | Primärvalsräkning sker med knappvalstelefon till I... » | Benazir Bhutto - en teori »

Smugglingen av amerikanska kärnvapenhemligheter: Skandalen växer

För ett par veckor sedan skrev jag om den turkiska FBI-translatorn, Sibel Edmonds, och hennes avslöjande att flera toppar inom den republikanska administrationen i USA hjälpt till att sprida amerikanska kärnvapenhemligheter till Turkiet och Israel, för vidareförsäljning till högstbjudande. Via bloggen Daily Kos (BoB Lars Ö) kommer nu upplysningar som föga förvånande knyter ihop denna jätteskandal med röjandet av CIA-agenten Valerie Plame Wilson och det täckmantelföretag hon officiellt jobbade för, Brewster Jennings.

När president Bushs före detta pressekreterare, Scott McClellan, avslöjade att han blivit förd bakom ljuset av bland andra president Bush och vicepresident Cheney när det gällde Valerie Wilson, handlade det inte om något normalt politiskt taskspeleri. Att röja en av sina egna hemliga agenter är landsförräderi. Att göra det för att hämnas på en sanningssägare, Valeries make, ambassadör Joseph Wilson, är en politisk skandal av betydligt större mått än Watergateskandalen. Men precis så gick det till...
Valerie Wilson arbetade med frågor om kärnvapenspridning, via CIA:s täckmantelföretag Brewster Jennings, och röjandet av både henne och hennes täckmantel innebar allra minst att massor av kompetens gick förlorad. Förmodligen innebar det även döden för både flera av Valeries kolleger och källor.
Misstanken att det fanns fler skäl att röja den här grenen av CIA, till exempel för att förhindra Brewster Jennings att avslöja illegal amerikansk spridning av kärnvapen, har jag också skrivit om här på bloggen för länge sedan.

När Sibel Edmonds, via brittiska Times, äntligen fick internationell publicitet för sina avslöjanden att bland andra två talmän i det amerikanska representanthuset tagit emot mutor för att hjälpa till att skydda smugglingen av amerikanska kärnvapenhemligheter till kriminella grupper i Turkiet och Israel, hindrades hon av den munkavle hon beordrats till av FBI och domstol. Men andra, som inte har hennes inskränkningar, har plockat upp stafettpinnen och nu kommer avslöjandena i allt tätare takt.
Bland annat att FBI ljugit om att man undersökt Edmonds historia i flera år.

Det råder inte längre något tvivel om att "kriget mot terrorn", som även kostat oss svenskar stora inskränkningar i våra fri- och rättigheter, bara är ett politiskt spel för att gynna krigsindustrin och ge politikerna oinskränkt makt över traditionella demokratiska principer.
Det som gör mig mest bedrövad är att så få tycks bry sig av oss som drabbas. Istället är vi tacksamma för att man skyddar oss...

Men kom ihåg att okunnighet är ett självvalt tillstånd. Det finns ingen annan du kan skylla på än din egen lättja. Bli provocerad!

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Ja det är då en härlig soppa. Men så är girighet som känt en av de sju dödssynderna. En sjuklig snikenhet efter pengar och ännu mera pengar styr dessa märkliga maktens män.
Fast delvis handlade det väl också om
lojalitet israeler emellan. Dessa blodsband - sanna eller fantiserade tycks väga mer än alla svurna eder - vid sidan av girigheten.

Bloggen Smoking Mirrors träffar huvudet på spiken i dessa bägge två .

http://smokingmirrors.blogspot.com/2008/01/heartless-in-gaza-break-dancing-among.html

http://smokingmirrors.blogspot.com/2008/01/my-thoughts-are-too-dangerous-to-speak.html

Att politiker är psykopater av farliga mått visste vi ju, men att industriledare, FBI, CIA, Mossad också har fullt i sina gömmor av dessa psykopater det vet nog inte alla. Och gud nåde oss när de blir ensamma om makten. Då väntar lägren för de som fortfarande är i hypnos!

Ja, det är onekligen märkligt att vi nästan kan tro vad som helst om politikers moral, men är så mycket naivare när det gäller de stora sammanhangen. Politiker är inte Makten! De är bara utsedda för att de
a) antingen är så naiva att de inte fattar att de är den verkliga maktens hantlangare, eller
b) de har frivilligt eller genom tvång valt att gå den verkliga maktens ärenden.

Men eftersom medvetenheten om detta ökar för varje dag som går, så tycker jag att vi trots allt har anledning att vara optimistiska.

MW

En bra artikel rörande detta fall:
http://www.amconmag.com/2008/2008_01_28/article1.html

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil