« Hem | Allt fler och allt allvarligare varningssignaler » | Bill Maher är tillbaka debatten hettar till » | Ännu en "whistleblower"? American Airlines ändrar ... » | Det kostar på att säga sanningen » | Världsberömd Mellanösternkorrespondent: Jag ifråga... » | Bara USA-hat eller en bild av verkligheten? » | F.d. minister: Bush är inte blind. Snart kommer e... » | 11 september: NIST vet inte vad som hände med WTC ... » | Aaron Russo är död » | Vita Huset har gjort en handbok för motdemonstrati... »

Gonzales avgår

Något är på gång... Det råder ingen tvekan om det. Nyligen avgick Karl Rove, presidentens närmaste rådgivare, nu försvinner den svårt skadaliserade justitieministern Alberto Gonzales. Och det är bara de senaste i raden av framstående avångar i Vita Huset på senare tid.

Jag kommer att posta fler intressanta länkar i takt med att USA vaknar.

Svenska medier börjar också vakna – här SvD.

UPPDATERAT 1:
Ersättaren, enligt CNN och andra källor, verkar bli Michael Chertoff, för tillfället minister för Homeland Security... Mannen med det dubbla amerikanska och israeliska medborgarskapet och han som för någon månad sedan gick ut och meddelade att hans mage sa till honom att det var ett attentat på gång...
Det här låter verkligen inte bra.

UPPDATERAT 2: Jag lär inte få speciellt mycket tid att ge en massa bakgrunds- och sidoinformation, så jag rekommenderar att du som vill veta mer använder sökmotorer för att få mer information.

UPPDATERAT 3: The Carpetbagger Report, en utmärkt blogg, har kommit med en intressant förklaring till varför den här nyheten kommer på en måndag, när Bush-regimen alltid valt att komma med dåliga nyheter på fredagar, när väldigt få har tid med nyheter.
Förklaringen kan vara att Michael Chertoff är så hårt kritiserad i sin tur, inte minst för Homeland Securitys hantering av översvämningarna i New Orleans (som inte berodde på orkanen Katrina, vilket media envisas med att påstå, utan på undermåliga fördämningar). Förhoppningen är, spekulerar TCR, är att lyckas installera Chertoff innan kongressen samlas igen efter semestern, som en nödlösning. Annars måste kongressen godkänna alla ministrar som presidenten vill utse.

UPPDATERAT 4: För att visa vilken sjuk person detta handlar om, läs hans ord under presskonferensen i Vita Huset idag:
"Domestic surveillance begins at home," Mr. Gonzales said at a White House press conference. "That means nobody in my family is above suspicion, not even the little ones."
"Övervakning av privatpersoner börjar i hemmet," sa Mr. Gonzales under presskonferensen i Vita Huset. "Det betyder att ingen i min familj är höjd över misstanke, inte ens småttingarna..."
På förekommen anledning måste jag tydligen tala om att detta senaste var ett skämt – det trodde jag var uppenbart, men man måste vara tydlig, uppenbarligen. I kommentarsdelen hittar du fakta om Gonzales, som definitivt inte är det.

Andra bloggar om: , ,

Samme Chertoff som nyligen övertygade den tyske inrikesministern om att man bör avrätta misstänkta terrorister på fläcken - utan rättegång och liknande tidsöförspillande dumheter?

När man tror att det inte kan bli värre så visar det sig att man har fel :-( .

Nåt stort är i görningen. Kommer vi att kunna läsa din blogg om säg 1 år?

Samtidigt läser man att det svenska försvaret ska bantas ner ytterligare. Har den nya superdatorn som Försvarets Radioanstalt har köpt in kostat så mycket? Den förväntas bli operativ i höst och blir då den andra i världen i beräkningskapaciteten!!! och som ska användas för övervakning av den egna befolkningen.

War on terror?
eller terror with war.
välj själva.
Varning... starka bilder.
http://www.uruknet.de/?p=m35723&hd=&size=1&l=e

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Skämt åsido, HE...
Vi pratar om mannen som bland annat ligger bakom och offentligt försvarat bruket av tortyr under förhör, som undandragit misstänkta terrorister från att omfattas av Genèvekonventionen -- och som kallat densamma "quaint", "pinkant"...
Vi pratar om en person som under två kongressförhör, under ed, ljugit, obstruerat och vägrat att svara på en enda fråga av betydelse, med hänvisining till att han inte minns -- ja, till och med inte kan påminna sig om han har kommit ihåg.
(Det bör kanske påminnas om att detta är landets högste jurist, tillsatt för att tjäna konstitutionen, inte presidenten.)
Vi talar om en liten skithög som försökte få en nyopererad och nästan medvetslös företrädare, Ashcroft, att underteckna ett godkännande om illegala avlyssningar.
Vi talar om en chef för justitiedepartementet som inte kan tala om vem det var som gav order om att åtta -- eller nio -- federala åklagare skulle få sparken för att de inte ville gräva fram skit om demokratiska politiker.
Vi talar om en hjärtlös individ, som undvek att vidarebefordra nådeansökningar till dåvarande Texasguverören Bush, så att denne skulle slippa benåda någon som skulle avrättas...

Och så där kan man hålla på.

Men Michael Chertoff är ännu värre.

MW

jag tycker din blogg är rätt kul att läsa och ibland får man nya intryck och sådär, men din källkritik är icke-existerande vilket gör bloggen rätt löjeväckande. gång på gång går du på rena "hoaxes" och publicerar skämtsidor som fakta osv. snälla du, försök undersöka fakta åtminstone lite grann innan du bara publicerar.

@illuminus maximum: upplys mig!

hahhahahahahahahaha

illuminus maximum:
Det finns åtminstone två saker som skiljer UUAA Radio från ett massmedium:
a) Detta är en blogg, det handlar alltså om mina personliga, spontana och högst subjektiva reflektioner och reflexer.
b) Jag följer upp och rättar eventuella misstag. Vilka andra massmedier gör det?

Dumdryga och svepande anonyma anklagelser är däremot ingenting som väcker någon intellektuell respekt. Stå i alla fall för vem du är. Det gör jag.
MW

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil