« Hem | Bara USA-hat eller en bild av verkligheten? » | F.d. minister: Bush är inte blind. Snart kommer e... » | 11 september: NIST vet inte vad som hände med WTC ... » | Aaron Russo är död » | Vita Huset har gjort en handbok för motdemonstrati... » | 5 år sedan Cheney förklarade krig mot Irak » | Rökarpogromen » | Giuliani visar sitt rätta ansikte » | Den 18:e har passerat och UFO-videon var fejk... » | Sången till soldaten av Bulat Okudjawa »

Världsberömd Mellanösternkorrespondent:
Jag ifrågasätter också 'sanningen' om 911

Robert Fisk, ansedd som Storbritanniens mest kända nyhetskorrespondent, har i en artikel i tidningen han arbetar för, The Independent, för första gången uttryckt sina tveksamheter till den officiella berättelsen om vad som hände den 11 september. (BoB Roger.)
Journalistically, there were many odd things about 9/11.
Journalistiskt var det många märkliga omständigheter runt 11 september.
Han vill fortfarande inte lyssna till konspirationsteorier, påstår han, men med tanke på vilka globala konsekvenser denna händelse fört med sig, anser han att alldeles för många frågor ännu inte är besvarade.

Det är verkligen fascinerande, som jag och Leif E. pratade om för några dagar sedan, att detta ämne, som för bara några år sedan var närmast tabu, nu faktiskt börjar bli legitimt att debattera. Ja, inte i svenska media, naturligtvis! Där får du inte seriöst avvika från den mediokra mallen. Men i andra, intellektuella sammanhang. (Kommateringen ytterst medveten...)

Andra bloggar om: , ,

Fisk har jag stort förtroende för tack vare hans jurnalistiska meriter. Att han skulle ha varit omedveten om omständigheterna kring 9/11 finner jag osannolikt. Snarare så handlar det om att den allmänna stämmningen har blivit sådan att det nu är möjligt att komma ut med sådana insinuationer utan att bli fullständigt nermejad.

Om det nu är så att stämmningen är på väg att förändras så kan det betyda att USA-s ställning nu är på väg att fullständigt krackelera. Det enda de har kvar är en överdimensionerad krigsmakt vilken man inte kan finansiera i oändlighet. På alla andra fronter har man förlorat: den ekonomiska, politiska, kulturella...

Idag är det ingen som ser upp till USA. Annat var det för 15 år sedan. Saker och ting kan ändras fort.

Fisks utspel är väldigt intressant och säger en hel del om hur debattklimatet förändrats under de senaste åren.
USA:s krigsmakt finansieras idag av Kina och Japan och är en ekonomisk självmordspolitik. Det måste finnas en annan förklaring till detta psykotiska beteende än bara olja...

Någon har liknat det med en spelare som trots att han alltid förlorar ändå väljer att dubblera sitt bud. Jag har mycket svårt att tro att det kan vara så enkelt. Om så skulle vara fallet – och om USA egentligen har hela sin strategi inriktad på Ameron – varför fortsätter Kina och Japan att låna ut pengar? Det går inte att förklara detta med normala, nationalekonomiska modeller. Det måste ligga en bankkonspiration i botten.
MW

Intressant. Så sent som den 10 maj här i Stockholm svarade han nedlåtande till en kraftig man som satt bredvid mig i publiken, på fråga om just 11 september 2001. Fisk har ju bott i Sverige, och läser svenska. Jag köpte två ex. av hans bok, den ena åt just den kraftige mannen ifråga. Fisk signerade båda, även åt denne man. Och Fisk fick visitkort till min blogg. Fast han säger ju att han inte använder Internet, så det har antagligen inget samband. :)

Mycket intressant läsning Leif Erligsson. Tackar! Så mycket "godis" på din blog så jag kommer nog ha fullt upp i natt med läsning :-) . Hittade nånstans på din blogg länken till http://www.goldismoney.info/forums/radio.blog/ . För min del är det en ögonöppnare (tillsammans med Mikaels och din blog). Jag inser nu att jag hittils har famlat runt i dimman utan att se det som stod rätt famför min näsa!

Detta är kunskap som är lättillgänglig tack vare internet men ändå så främmande.

En artikel av Chomsky om mellanöstern, USA och kalla kriget 2. Minns inte att jag har läst Chomsky så frustrerad med världsläget och skarp i sin kritik tidigare.

Fortsätter det såhär så låter han snart som Harold Pinter :-)

Glömde visst länken till artikeln
http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=11&ItemID=13629

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil