« Hem | 11 september: Tillfälle (eller tillfälligheter) » | 11 september: Serietidningen » | 11 september: Motivet » | Förmodligen en god nyhet Terrorn har blivit ett se... » | 90 minuter terror på CNN – men även ett par minute... » | Nya bin Laden-videon: Han har färgat håret! » | 11 september: Vad gjorde detta plan över Vita Huse... » | Dags för en ny, bredare kommunikation Nya vaken.se... » | Är Craigs toalettbesök något annat än bara en skan... » | Kan inte låta bli USA:s nunnor kräver riksrätt »

Mer magknip
Putin upplöser regeringen

Den officiella förklaringen är att detta bara är en förberedelse för parlaments- och presidentvalen om tre månader, på uppfordran av premiärministern, men det finns mycket i det här som verkligen ger mig obehagliga aningar.

Tonläget mellan USA och Ryssland har blivit ganska syrligt på senare tid, trots att Bush och Putin var hemma hos mamma Barbara och lekte i somras. För någon månad sedan tog Putin ut sitt bombflyg ur malpåsen, och i förra veckan gav sig sex amerikanska kränvapenstridsspetsar ut på vift utan att någon ens saknade dem. På fredag har USA annonserat att man kommer att låta allt jakt- och bombflyg stanna på marken för att "gå igenom rutinerna", som CNN rapporterade den 5/9 – en upplysning till eventuella fiender som låter helt befängd.

Ryssland – och Kina – är idag en viktig allierad med Iran och hotet att USA kommer att anfalla har inte direkt minskat på senare tid. Vi kan bara hålla tummarna.

UPPDATERAT 070913:
Jag fick precis se Måns länk från Alex Jones Infowars om att varningssignalerna för i morgon med största sannolikhet inte är relevanta. Och till det kan jag väl bara tillägga; visst.
Men det här är inte fråga om att en massa hysteriska domedagsprofeter sitter och tyder varenda liten skiftning i kaffesumpen till ett tecken från Gud. Så sent som igår satt senator Joe Lieberman och formligen bönade general Petraeus att invadera Iran. (Generalen tackade dock nej.) Krigshotet är alltså uppenbart och om det skulle bli verklighet får vi skatta oss lyckliga om Ryssland och Kina låter bli att blanda sig i...

Men vad tjänar det till att hålla på och spekulera i det? Ja, det är naturligtvis en fråga som var och en får ställa sig själv. Vill du bli tagen på sängen eller vill du vara mentalt förberedd? Men att begära att jag ska vänta med att flagga tills jag är helt säker på min sak faller ju på sin egen orimlighet. Då har ju anfallet redan börjat.

Samtidigt bidrar jag till den mentala terrorn... Ja, jag kanske till och med utnyttjas till att sprida skrämselpropaganda? Nej, förresten, så är det inte! USA:s regering och en majoritet av kandidaterna till det kommande presidentvalet anser att det är fullt rimligt att bomba Iran med taktiska kärnvapen. Då är det min förbannade skyldighet att hålla koll på dem. Om du vill slippa läsa om det, så får jag väl rekommendera att du gör som alla andra verkar göra, engegerar dig i Madeleine McCann istället. Tänk om det var hennes föräldrar som gjorde det?!! Eller betjänten?..
Om vi jämför spekulationsnivån, så tycker jag att jag plötsligt verkar vara ganska sansad, även om konsekvenserna kanske är lite mer omfattande.

Andra bloggar om: , , , ,

From: Sue
Sent: Wednesday, September 12, 2007 5:49 AM
To:
Subject: "No Flights"

I don't know if this is true or not....

>>>>------> >>>>------> [[[]]] <------<<<< <------<<<<

ISRAELI AIRLINE HAS "NO FLIGHTS" DEPARTING NEW YORK ON FRIDAY SEPTEMBER 14:

[They aren't saying "no seats available" but instead, "no flight"]

Strange that the main airline in Israel suddenly has "no flight" from the biggest jewish population center outside of Israel on the very same day that the entire US Air Force will be "standing down."

A lot of people said that 4,000 jews didn't show up to work at the World Trade Center in New York on 9-11. Jews seemed to "know" some big attack was going to take place that day and they didn't go to work. By the way, on 9-11, the U.S. Air Force was ordered to "stand down" while those attacks were taking place!

Here we are six years later, the neo-cons are taking all sorts of flak over the Iraq war; the US economy is headed into financial collapse, the jews still want the US to attack Iran but they can't overcome public opinion so. . . . . . nother "terrorist attack" on the US would do the trick!

Strange then, that El Al has no flights from NYC on Friday Sept. 14. . . . . Is this a HINT? Do the jews know something about Sept 14 the way they seemed to know about 9-11??


>>>>------> >>>>------> [[[]]] <------<<<< <------<<<<

Det kan ju även vara så att El Al inte vågar flyga när beskyddet(?) från USAF uteblir...

/Paul S

Ja, det är i alla fall en nyhet som tagit fart på nätet.
Här samma text, med ytterligare en indikation från Rense.com

Någon har dock påpekat att det kan förklaras med den judiska helgen, Roshashana, som inträffar den 13 och 14 september, så att det är därför de reguljära flygningarna är inställda. Vi får hoppas att det är en så enkel förklaring.

MW

Sveriges Television visade igår (med repris idag) "Inför Rosh Hashanah" på SVT2, vilket jag förvånat upptäckte när jag bläddrade mellan kanalerna. Är det inte ganska ovanligt med judiska program på svensk TV, eller är det min antipati mot alla slags religiösa program som gör att jag inte har någon aning?

/Paul S

Och så presenterar Ryssland (enligt aftonbladet) världens största bomb. Läget är spänt... kalla kriget dagar tillbaka kanske?

jag sökte på british airways hemsida och de hade flera flyg från tel aviv till new york den 14e...

Angående "stand down" den 14:de så kan jag glida in med en liten teori, tänk om det är fler kryssningsmissiler på vift som de försöker spåra? Uppenbarligen har de brustit i rutinerna men det kanske har skett över en längre tid och lagersaldot stämmer inte? Och då blir genast denna "stand down" förståelig, att de vill hålla alla transporter på marken tills de lokaliserat dem. Jag tror skandalen är för stor att de försöker täppa hålen så gott de kan innan alla får sparken.

Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil