« Hem | Var informerad. Var fri... » | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | FNs fredsdag 21 september – och rädslan för att dö... » | Växthuseffekten fortfarande under stark kritik » | Det här börjar bli löjligt... » | Nu kanske ni äntligen begriper rökningens politisk... » | Fråga: Är det någon som är villig att offra sig fö... » | 11 september: Nu visar även CNN det mystiska vita ... » | 11 september: "Varför är Sveriges intellektuella s... » | Alex, papegojan som begrep noll, är död »

Mikael och Mikael funderar vidare :
Om 11 septemberMikael Cromsjö på vaken.se har lagt ut del 2 av vårt samtal den 3 september. Det är mycket grundläggande funderingar om 11 september-händelserna, huvudsakligen riktat till sådana som inte funderat speciellt mycket på frågan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Bra båda två.

Har bara en liten sak att invända: WTC7 kom inte till marken på "precis samma sätt" som Cromsjö säger, det tycker jag är viktigt.
WTC1 & 2 exploderade från topp till tå. Det gjorde inte WTC7.

Man bör få upp folks ögon för hur otroligt spektakulärt WTC1 & 2 förstördes på. Det finns massor med filmer och bilder på det. Men jag måste återkomma till vad jag skrev en gång tidigare:

De som aldrig själva besökte World Trade Center kanske inte begriper hur stora de var. Och när man såg dem på TV den där dagen så såg de ju ganska långa och smala ut, vilket kanske får människor att tro att de lätt kunde pulveriseras, som "finska pinnar", ni vet sånadär salta snacks. Kanske är det pga denna "illusion" som många accepterar den officiella förklaringen, tornen såg ju spröda ut eftersom de var så vansinnigt höga (417 meter). Men, de var 63,5 x 63,5 meter breda! Det motsvarar ett mindre kvarter i Stockholm.

Och om man tittar noga på de filmer och bilder som finns tillgängliga så ser man att det sprängdes - med fruktansvärd kraft.

Titta bara på den här bilden.

Och på filmerna ser man hur materian slungas ÄNNU längre åt sidorna än på den här bilden. Kraften verkar öka på slutet eller nått. Kolla den här filmen. Betong och stål slungas hundratals meter åt sidorna.

Kan OMÖJLIGT ha handlat om "kollapser" pga försvagat stål.

Och det hände båda tornen, inte bara det ena..............

Jo, du har alldeles rätt, Måns. Men syftet med detta var inte att gå in på detaljer, utan att försöka väcka nyfikenhet hos personer som inte funderat över detta tidigare, eller som vill veta vad det debatteras om i stora drag.
Vi satte oss bara spontant efter middagen framför kameran och pratade, det är verklige helt spontant och i "direktsändning". Då är der oundvikligt att man efteråt tänler att man hade kunnat uttrycka sig lite bättre.

MW

En viktig sak att nämna för "nybörjaren" tror jag kan vara det faktum att det ännu inte ens inletts en brottsundersökning med befogenheter som en sådan normalt har. De utredningar och rapporter som kommit från officiellt håll har bara gett sin teori om hur kollapsen initierades, alltså inte hur hur husen kunde kollapsa totalt. WTC-7 har dessutom inte utretts alls. Dessa utredningar har inte haft befogenhet att utreda brott, och det kan vi nog alla enas om att det var, oavsett vem den skyldige kan tänkas vara. Utredarna hade begått tjänstefel om de spekulerat i brottsmisstankar.

//steelneck

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil