« Hem | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | Polis tystar debattör med elpistol John Kerry tyck... » | Mikael och Mikael funderar vidare :Om 11 september... » | Var informerad. Var fri... » | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | FNs fredsdag 21 september – och rädslan för att dö... » | Växthuseffekten fortfarande under stark kritik » | Det här börjar bli löjligt... » | Nu kanske ni äntligen begriper rökningens politisk... » | Fråga: Är det någon som är villig att offra sig fö... »

S:t Petraeus och den amerikanska vapenhandeln

Det var kanske några uppmärksamma läsare som noterade en rapport i somras där det avsöljades att den amerikanska militären, under den hyllade generalen Petraeus ledning, "slarvat bort" 110.000 automatgevär och 80.000 pistoler, samt en stor mängd skottsäkra västar och hjälmar.

Nu får vi också höra från Petraeus att USA kommer att sälja vapen för tio miljarder till Irak. Både till sunni- och shiamiliser.

För några dagar sedan gick den förre chefen för Federal Reserve, Rothschildlakejen Alan Greenspan, ut i en självbiografi och hävdade att olja var en mycket viktig faktor bakom ockupationen av Irak.

Kriget mot terrorn har i alla fall några tacksamma vinnare.

Andra bloggar om: , , , , ,

Man börjar undra om det inte hade varit meningen att det ska bli kaos i efterkrigsirak. Varför skapa en stark, stabil stat som såfort får möjlighet blir olydiga?

Alla dessa vapen och sprängmedel har nog delats ut till diverse mördarpatruller av sydamerikansk tappning. Det ska råda kaos i landet. Det gäller bara att skydda det man bryr sig om: oljeministeriet, oljekällor och ledningar.

Läste nånstans för ett tag sedan att mätaren genom vilken all olja som exporteras från Irak (för att skeppas vidare via persiska viken) passerar inte fungerar och inte har gjort det i flera år. Varför den inte repareras är ett mysterium. Ingen vet alltså exakt hur mycket som har exporterats under den här tiden.

Den enorma mängden sprängmedel som används av diverse lastbilsbomber som körs av "självmordsbombare" och som är riktade mot civila väcker en del frågor. För det första måste man skaffa den enorma mängden sprängmedel. Inte lätt. Vem har 5 ton TNT hemma i källaren? Inte är det många, inte ens i Irak med tanke på hur offta man söker genom husen osv. Nån skog där sånt kan gömmas finns det inte mycket av heller.

Vidare så måste man passera ett antal vägspärrar där id- handlingar och lasten kontrolleras. Hur klarar man av det? Speciellt när det handlar om samordnade attacker med flera fordon.

I Irak är arbetslösheten enorm och folk är hungriga. För en organisation som utför statsterrorism är det tämligen enkelt att skaffa bilar, sprängmedel, lastbilsförare (som är omedvetna om vad de har i lasten och att de snart ska dö), passerkort så man obehindrat passerar genom vägsperrar...

Sen smäller det en gång hos den ena etniska gruppen, andra gången hos den andra och sen hos den första igen... Sen lägger man till några påhittade terrorledare som hyllar dessa attacker...

Vipps så råder rädsla hos det okuperade befolkningen. Vipps så har folk fullt med att kriga mot varandra istället mot okupationsmakten.

Ingenjören:
Vi försöker beskriva en verklighet som 90 procent av våra medmänniskor inte ens har reflekterat över. Det kräver en mycket speciell typ av altruism...

MW

Mikael:

Det är ingen överdrift att påstå att medvetliggörandet av strukturer som styr världen är det viktigaste man kan göra i dessa tider. Okunsapen är enorm och de du och dina kollegor kämpar emot har enorma mediala resurser och kan även agera strategiskt genom genom att skrämma upp folket på olika sätt, både ekonomiskt och säkerhetsmässigt.

Hungersnöden och fattigdomen är inga världsproblem har jag insett - dem är bara symptom på de riktiga problemen.

Ni är så kloka att jag inget av vikt kan tillägga. :)

Det finns mycket att fundera över här, jag kan tillföra lite, kanske svaret på era frågor?

Mediala resurser. Vi kan ha lite att lära av hur de satte upp mediastrategin i Irak?

http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB219/index.htm

Sedan har jag frågat diverse irakier om dessa bombdåd med mera.

För 5 dollar kan vem som helst köpa ett vapen i Irak idag. Men för de större dåden behövs pengar, som är en bristvara i Irak idag - de som har pengar har redan lämnat landet.

De första bombdåden är ett stort frågetecken för irakierna, de som inte bara var riktade mot civila, kvinnor och barn men också deras heligaste platser (moskéer), det är som en oskriven lag för dem - man attackerar inte varandras heliga platser som stått där orört i drygt 1000 år. Det väckte mycket ont blod mellan grupperna.

Får man bara stenen att rulla ner för branten, så rullar den tillslut av sig självt.

Så då måste ni verkligen ta en titt på denna artikel från "The Association of Muslim Scholars", som antagligen faller i linje med det vi alla misstänker.

http://heyetnet.org/en/content/view/490/27/

Glöm inte, håll i hatten när ni läser den...

Ni har väl inte missat denna avslöjande film?

http://www.youtube.com/watch?v=5z0NMKcVHHM

De privata kontraktörerna, legoknektarna (kallade "weekend warriors" av militären). De är högst kapabla att mörda civila oskylda helt kallblodigt. De har dessutom full immunitet beviljad av Paul Bremer personligen.

Kolla också länkarna på den youtube beskrivningen.

Muslimska Otomanska Riket, dvs. Turkiet har erövrat Balkan under 1300 talet och behållit den fram till slutet av 1800 talet. DE REV INTE SÖNDER KYRKORNA ! DET FINNS KVAR alla vackra medelltida kyrkor i Serbien, Bulgarien, Grekland, Albanien, Makedonien. Turkarna respekterade våra kristna heliga platser och rev inte sönder dem.
Hur kan nu arabiska muslimer plotsligt börja bomba sina egna moskeer i Irak ?????????
KLART ATT USA OCH CIA STÅR BAKOM DETTA ! De gjörde det här på Balkan också och var inblandade från första dag av Balkankriget !

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil