« Hem | Madame Terror – pretentiös saga av Guillou » | Världens första artificiella livsform skapad » | Nu ska Blackwaters bilar få videokameror » | 10-åring straffas för att ha läst Alex Jones » | Jag är Gud! » | Irak köper nu sina vapen i Kina... » | Reform av penningpolitiken. Vad kan vi göra. » | Israel bombar Syrien och världen tiger Vad hände e... » | Ezra Pound 1885-1972 » | Älska fostret – hata barnen »

Allt tyder på att de sex kärnvapenmissilerna var på väg till Mellanöstern

För en månad sedan fick vi via notiser höra att sex kryssningsmissiler som transporterats från North Dakota till Lousiana för att destrueras råkade bära kärnvapen.

Från början tappade alla hakan! Hur kunde man vara så ansvarslös att man inte kollade om utrangerade missiler var kärnvapenutrustade eller inte?! Men ju mer information som kom fram desto tydligare blev det att det fanns många "gravade hundar" i den här historien.

Till att börja med är det i praktiken helt omöjligt att kärnvapenstridsspetsar skulle ligga lagrade på ett sätt som gör det möjligt att de "råkar" flyttas någonstans överhuvudtaget. Reglerna för att hantera dem är oerhört noggranna och byråkratiska. Att de kunde flyttas av misstag och sedan befinna sig på vift i mer än 10 timmar är omöjligt – eller en av de största militära skandalerna någonsin...

För det andra är det helt emot alla regler att transportera utrangerade missiler i stridsläge , hängande under vingarna. Och att de som hanterade missilerna inte kunde se att de var utrustade med stridsspetsar är ungefär lika trovärdigt som att en bilreparatör inte noterar att om bil har motor eller ej...

För det tredje är Barksdale Air Force Base i Louisiana, där B52:an med missilerna (mellan)landade, den flygbas som används för vapentransporter till Mellanöstern...

Allt tyder på att någon inom flygvapnet golade för vår och Irans skull. Missilerna skulle inte alls destrueras, de skulle till Mellanöstern, till amerikanska eller israeliska mottagare. Typen var så kallad AGM, Air to Ground, alltså offensiva missiler, inte defensiva.

UPPDATERAT 07-10-10:
Det är, som debatterats i kommentarerna, en typ av missil som bara kan avfyras från B-52:or, eller mer exakt B-52H. Det är bara USA som har den typen av flygplan. Men lite mer intressant är det om man tittar under "huven" på en AGM-129.

Bilden föreställer den termonukleära stridsspetsen i bland annat en AGM-129. En så kallad W80, som är en liten vätebomb, med en maximal effekt av 150 TNT, eller motsvarande tio stycken Hiroshimabomber. (Källa Wikipedia.) Denna lilla "sötnos", som bara väger 132 kg, verkar vara liten nog för att kunna placeras i ganska diskreta vapenbärare.

Men vi kan bara spekulera. Det är min personliga misstanke att vi var mycket nära ett nytt, termonukleärt 11 september, den här gången, men att det av någon anledning avslöjades och avblåstes. Mats på forumet Brännpunkt Jorden påminner också om att det här inträffade bara dagar efter det mycket skarpt formulerade varningsbudskapet från Kennebunkport, där man talade om "massiva bevis" för en kommande, ny 9/11-liknande händelse, inom en mycket nära framtid.
Var det detta de varnade för?

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Helt korrekt att använda tjyv-språk (gola) i detta sammanhang. Man golar på andra kriminella. Det hjälper till att få rätt perspektiv på det hela.

Bra Mikael, detta är en intressant nyhet och har antagligen kopplingar ända upp i vita huset, därför har det inte blivit en större skandal av det. Huvuden skulle rulla annars.

Jag tänker på när Israel bombade Lebanon här om året, så var de utrustade av USA med DU-bomber(Depleted Uranium), USA är supplier som vanligt. Israel kanske inte besitter denna teknologi heller?

Om Israel var slutdestinationen för dessa AGM-missiler, så kan jag tänka mig att det är extra känsligt och hemligt. Nuvarande vita huset administrationen har verkligen varit Israel nära, tandemcykeln är nog en passande beskrivning. Finns det något de inte skulle göra för Israel? Allt handlar om att det bara är världsopinionen som hindrar dem från att göra det fullt ut.

Men detta inbjuder till en konspirationsteori. Har detta med september-incidenten med Syrien att göra? Tiden stämmer överens ganska bra. Kanske var den "fejkade incidenten" som skulle ge vita huset administrationen legal rätt att utrusta Israel på detta sättet? Dvs målet var inte bara att bomba några nordkorea-missiler i Syrien, utan istället med fejkade bevis låta Israel få tillgång till denna teknologi för framtida bruk om t ex nästa kommande vita huset administrationer inte skulle vilja vara lika sammarbetsvilliga i framtiden som de neo-konservativa har varit?

Feedback? Jag tycker det känns som en trolig teori.

Eller är det bara en försiktighetsåtgärd för en kommande värsta skräckscenario-konflikt med Syrien om allt går fel med t ex en Iranbombning? varför ta onödiga risker? Och eventuellt hålla andra borta andra i avskräckande syften som t ex Ryssland?

Bara ett litet förtydligande:
Det va mycket som inte "make sense" med dessa två incidenter, dels när Israel bombade Syrien samt denna story som Mikael skriver om ovan. Men om man kopplar incidenterna med varandra, så blir det en helt annan bild. Dvs det vanliga tjuv och rackarspelet inom världspolitiken med false-flag operationer för att lura omvärlden. Om någon skulle höja rösten, så kan de peka på nya bevis om massförstörelsevapen (Nordkorea-Syrien-Iran) och rättfärdiga sina beslut.

Om det som hände i Syrien 6/9 var av den dignitet man påstår, då skulle denna koppling vara synnerligen tänkbar...

Mycket intressant, Rapidact!

MW

Israel (inofficiellt) är nog mer mån om att krossa Syrien än Iran? Geografiskt så är de grannar och har legat i konflikt i alla tider sedan Israels grundande. Golanhöjderna är kronjuvelen ingen av dem vill släppa. Det Iran har gjort har mest varit munväder i jämförelse.

De kanske vill slå två flugor i en smäll? Hoten mot Syrien har funnits i Bush tal redan innan kriget med Irak. Planerna har legat på bordet länge, besluten är nog redan fattade, fast läget måste bli rätt först. Ny 11 september?

Och glöm inte att inom kristna kretsar så predikas det (tolkningar av uppenbarelseboken) om att det är Damaskus i Syrien som ska få smaka på kärnvapen i ändens dagar, hur inspirerad blir inte Bush av sådana predikningar?

Jag sprang faktiskt på en sådan predikant (via syrrornas församling) som var på besök i Sverige, vars böcker om Islam läses av senatorer samt att de säger till honom "you must meet the president". Avslöjande? Jag börjar förstå att "kristna högern" har betydelse. Bush tror väl han också är på uppdrag av Gud i det han gör (mindcontrol?).

Rapidact och MW:

Israel har inga flygplan som kan bära de omskrivna kärnvapenmissilerna. Om de skulle till mellanöstern så är det bara USA som skulle ha kunna använde dessa.

Rapidact:

Angående DU vapen så skulle Israel rent teknologiskt kunnat producera sådana själv. Om det är lönsamt för Istael att tillverka DU ammunition själv vet jag ej. Det är inte nån strategisk produkt heller så man kanske har bestämt sig för att köpa in den iställer för egen tillverkning.

ingenjören: jag syftade på AGM-missilerna.

Rapidact:

Alla missiler som avfyras från flygplan och är ämnade att träffa mål på marken är AGM-missiler. Det finns många olika slags AGM. Innom det Svenska flygvapnet används bl a AGM-65 Maverick.

Just de omtalade missilerna med borsprungna kärnvapen heter AGM-129 och kan avfyras endast från B52 bombplan. B52 används exklusivt av USAF.

PS

AGM-65 Maverick (i Sverige kallas den för RB 75 Maverick) är taktiska missiler med en räckvidd på ca 3 mil och används för att slå ut stridsvagnar, broar osv.

AGM-129 är staregiska kryssningsmissiler med räckvidd på nära 400 mil och är ämnade för att kunna sudda ut hela städer från kartan.

Ingenjören: Informationen gick fram i ditt första inlägg. Så min konspirationsteori sprack rätt fort. Konspirationsteorier är oftast inte absoluta sanningar, därför skrev jag att det va en konspirationsteori i mitt inlägg.

Jag sitter lite taskigt till ibland när jag skriver inlägg, så det händer (oftast) att man källforskar för lite. Så jag får ursäkta för den låga kvaliteten jag levererat på sistone. Extremt jobbit är att nätverksskrivarn sitter bakom min rygg, så jag postar inlägg innan de är helt klara pga allt spring bakom min rygg, bloggeri är inte populärt på arbetstid.

Ps. När du ändå är inne på detaljnivån, så är det uteslutande B-52H som kan bära AGM-129 av den modellen. Hehe :)

http://www.spacewar.com/reports/Israel_can_beat_any_enemy_defence_minister_999.html

Notera att jag har gjort en uppdatering av artikeln, som kanske kan tillföra någonting till konspirationsteorierna...

MW

Nu är jag med på tåget :-)

Onekligen är det nåt fuffens med det som hände.

Rapidact:

Artikeln om Israel can beat...

är ren propagandaprat ämnad att förbättra inhemsk moral - eller har jag missat nåt mellan raderna?

ingenjören: Jag vet inte om jag håller med, Israelerna ska alltid vara så spektakulära i deras operationer (och även ibland "sexiga" om man tänker på att Ehud Barak faktiskt klädde ut sig till kvinna i en räd). Du har historiken av dessa operationer, jag tror Mikael vet precis va jag syftar på. Det har tom gjorts filmer om dessa.

Denna är nog klassisk, läs detaljerna hur de arbetade: http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Entebbe

Ps. Det var ju också viktigt att en Israelisk firma hade tillgång till ritningarna.

Det är nog ingen hemlighet att jag tror Israelerna demolerade WTC.

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil