Har fantasin några gränser?
När du känner för att ta ut hjärnan på lite grönbete och utmana intellektuella begränsningar, så rekommenderar jag att du besöker Leif på Intelligentsians blockering, som nu gör skäl för namnet mer än någonsin tidigare.
Artikeln heter Fantasikrisen, och den har redan rönt internationell uppmärksamhet.
Artikeln heter Fantasikrisen, och den har redan rönt internationell uppmärksamhet.
Åh, ska vi ha hjärngympa??? Leif, jag har läst din artikel.
varseblivningsförmåga/fantasi = skarpsinne = skarpt intellekt.
Jag är lite tudelad angående detta, jag ser inte skarpt intellekt som någon räddning för världen. De ondskefullaste personerna genom tiderna har också varit berikade med skarpsinne.
Skarpt intellekt finns, frågan är bara hur det används? Det finns någon slags förtjusning och förundran för de människor som besitter detta skarpsinne, särskilt om de innehar en maktposition. Det innebär att de också har förmågan att förändra världen, att påverka andra människor, att ge dem lösningar på deras problem.
Ni alla har säkert sett Matrix-filmerna, att någon benämns som "arkitekten". NWO har sina arkitekter. En av dem (med all säkerhet) är Henry Kissinger. Han anses ha ett skarpsinne som få. Han har en ritning för världen, lösningar på problem. Han gillar att verka i det fördålda, tillsammans med andra ljusskygga varelser.
Det finns en enkel formel för att veta om något är gott eller ont. För görs det i det fördålda, då är det mycket troligt att det är av ondo.
Ett "okänt paradis" är ett par bra ord för att beskriva vart våra invigda politiker vill ta oss med deras nya världsordning. De lovar guld och gröna skogar. Med närmast religiös hängivelse och övertro, så tror de på fullaste allvar att de ska skapa en bättre rättvisare värld för alla att leva i, men de har uppenbara problem att kommunicera detta till ländernas folk. Något i denna vision är icke kommunicerbar, kanske för att resan dit innebär att länder/gränser försvinner, kulturer blandas bort och ersätts av nya subkulturer och makten tas ifrån folken och centraliseras. Gamla maktstrukturer slås i spillror för att de är ett hinder för den nya världsordningen.
Inga knappt märker det som håller på ske, utan de är fullt upptagna med... att göra ingenting!
Människornas egocykel:
1. Tänk på dig själv och skit i alla andra.
2. Maximal tillfredställelse nu! (byter kanal efter 5 sekunder om det inte är tillfredställande)
3. Gör de val som berikar sin plånbok mest.
4. Läser skvallerpressen.
5. Skänker en slant till Unicefs barnfond när samvetet hinner ikapp, sedan är man en god människa igen, bekymren är borta och egocykeln upprepas igen.
Hur bryter man egocykeln? Inte med hjälp av ufo-teknologi.
Inlagt av Anonym | 6 december 2007 kl. 15:13
Det här blir både on och off topic, mest off kanske, dock med viss koppling. Hittade en kort liten video i länk på bloggen Tankar om pengar. Videon heter: Does capitalism work?. Ja, redan rubriken är rolig beroende på hur man tolkar ordet "work"; som "fungerar" eller som "arbetar". Den inleds med en kille som sitter å filosoferar framför datorn, kanske inte så intressant, men sen kommer nåt..
Jag skall nu övertyga er om att kapitalism inte fungerar, på 5 sekunder!
Allmost the entire world is capitalist, and... allmost the entire world is poor. There you are.
De hårt vänstervridna gillar nog budskapet, så en viss varning kan var på sin plats till de som är hårt skruvade åt andra hållet. Men jag tyckte videosnutten var kul, därför kände jag för att dela med mig här.
//steelneck
Inlagt av Anonym | 7 december 2007 kl. 00:04
steelneck:
Det låter som ett direkt citat ifrån Michael Parenti. Länken går till ett lysande föredrag om kapitalism och imperialism.
Rapidact:
Jag är lite trött och måste smälta det du säger... Det ser mycket intressant ut.
MW
Inlagt av Mikael Wälivaara | 7 december 2007 kl. 00:17
Fantasikrisen... Jag läste just en annan bloggning på ämnet facebook, där jag gjorde mentala kopplingar av vad som skrivs här. Jag plockar ihop lite av orden från den bloggposten nedan:
I varje relation har den som vet mest om den andre ett övertag. På gott och ont. Precis som i den gamla devisen om att kunskap är makt. Det är ju delvis därför vi studerar. Kunskapen och makten finns överallt, och där makt finns existerar tyvärr ofta ett förtryck. Men istället för att fråga: Varför är vi förtryckta? Så kan man vända på saken och fråga sig om inte kritiken mot makten möjligtvis är en del av samma historiska nät som kritiken tar avstånd från?
Ojoj, djupt det där.. Vad jag läste?
//steelneck
Inlagt av Anonym | 7 december 2007 kl. 02:32
Darkness
I HAD a dream of a wild-lit place
Where three dark spirits met face to face.
One said: "I am darkest; I had birth
In the central blackness of mid-earth."
With a sneer one said, below his breath:
"I am still more dark, for I am Death."
But the third, with voice that bleaker pealed
Than freezing wind on a houseless field,
Cried, where he stood from the rest apart,
"I am that darkness which fills man's heart
"When it aches and yearns and burns for one
It has loved as the meadow loves the sun!"
Now I gazed on him from earth's mid-reach,
And now on the spirit of death; and each,
Though dark with a darkness to affright,
Beside that third was a shape of light.
Edgar Fawcett
Dikten ovan: Fokusera alla på människans "mörker", missa "ljuset", typ.
steelneck: min tanke också.
Om Leifs blogg: skulle gärna se t ex teknik användas som gör kärnavfallet ogiftigt, istället för att spara det intakt till framtiden att springa på. ;-)
/Runa - Kärlekens Cirkel
Inlagt av Vetteljus | 7 december 2007 kl. 09:18
Ny teknik (eller rättare sagt gammal teknik) kommer väl tids nog, det har redan hänt mycket tekniskt under vår egen livstid. Varför skulle den utvecklingen avstanna?
Konkurrans påskyndar endel, vi kan ju t ex va glada att inte Intel hade fullständigt monopol på datorchips. Då hade utvecklingen avstannat och de hade försökt suga ut oss så mycket som möjligt innan nästa steg introducerades.
Svensk forskning är på framkant inom många områden, bl a inom artificiell fotosyntes (inspirerat av naturen). Men det kan dröja 15-20 år innan något kan vara klart och ligga ute på marknaden. (om allt går bra). De tidsperspektiven handlar det om, men det är en teknik som kan bli kostnadseffektiv och bli tillgänglig för många.
Leif (med flera) är inne på spåret att fri energi-teknik redan finns fast det undanhålls oss. Även om de skulle vara något på spåret som hans artikel antyder, så är frågan om det ens är kommersiellt gångbart, om det ens kan göras tillgängligt för någon. Hur lång tid fram i tiden? 100 år? Det är ett område fullt av konspirationsteorier om något, där många anhängare snickrar på deras egna permobiles (felstavat?) hemma i deras garage.
Titta i vår kropp, titta i naturen, i det minsta lilla har vi framtidens teknik, det vi trodde var modernt har funnits sedan begynnelsen. ID-rörelsen bildades pga deras fascination av de molekylära maskinerna vi alla har i våra celler, som drevs av vattenkylda motorer som kunde gå i 100 000 rpm. Och detta är inte någon ny teknik.
Jag tänker på Mikael, som fascineras av universum, UFO's, att svaret finns där ute kanske långt långt borta, men jag tror inte man behöver titta så långt bort. Vi har ett universium inom oss i flera dimensioner, som är värt att utforska. Svaren kanske inte finns så långt borta som många tror. Men gräset är alltid grönare på andra sidan ån ;-)
Inlagt av Anonym | 7 december 2007 kl. 13:00
Jag tackar och bockar för uppmärksamheten, och för alla tankar ovan. "Vi har ett universium inom oss i flera dimensioner, som är värt att utforska", skrev rapidact. Jepp, kolla in vad de egentligen forskar om, de jag länkade till. :)
Bonusartikel: Higherdimensional Correspondence: Ruggero Santilli, Chris Illert et all, and ORMUS. Den här är alltså hyperdimensionell matematik och vetenskap, ganska avancerade saker. :)
Leif Erlingsson
Inlagt av Leif Erlingsson | 7 december 2007 kl. 15:22
Leif: oj, oj, oj... alkemi på 2000-talet? Det va lite varningsflagg både här och där. Men om han kan få en bil att gå 7,47 gånger längre med sitt bränsle, så är väl stora frågan, varför har han inte visat det?
Inlagt av Anonym | 7 december 2007 kl. 19:41
Det som räknas med alternativa bränslen till t ex bensin, är energin som går åt när man tillverkar den jämfört med den energin man får ut av den. Sedan kommer väl miljöaspekten in också.
Inlagt av Anonym | 7 december 2007 kl. 23:40