« Hem | Har fantasin några gränser? » | Mer om Iran och USA: Som vanligt hade Bush ingen a... » | Unga pakistanier i amerikansk TV: "98 % tror Usama... » | Ron Paul i Aftonbladet -- och inte ett ord om poli... » | Räkna till tio... Om världen fortfarande är galen,... » | Iransk TV gör jätteserie om judisk-iransk kärleksa... » | Global War-ming... » | Yttrandefriheten i USA röstades bort med sifforna ... » | Dissidenter uttalar sig om växthuseffekten » | M/S Estonia: Chalmers ställer sig bakom haverikomm... »

Ladies and Gentlemen:
Randi Rhodes!Jag har skrivit om henne. Jag har höjt henne till skyarna. Hon brukar tituleras "The Goddess of Radio". Alltid stridbar, alltid orädd, alltid ärlig. Men först och främst, alltid påläst!
Här håller Randi Rhodes från Air America Radio ett drygt 30 minuters tal inför PEACE ACTION of Michigan, 11 november 2007. Mycket välförtjänt fick hon stående ovationer.

Kort ordlista

Shock & Awe -- "Chock och skrämsel", namnet på anfallet mot Irak 2003
Enemy combatant -- en påhittad status på fångar så att man inte behöver följa krigskonventioner eller mänskliga rättigheter
POW -- Prisoner of War, krigsfånge
Intelligence -- här, underrättelser
FCC -- Federal Communications Commission, organet som övervakar etermedia i USA
Cronyism -- att gynna sina polare
Unitary executive -- teorin att presidenten alltid har rätt att fatta verkställande beslut utan godkännande av kongressen
Signing statement -- tillägg till en lag som säger att presidenten inte behöver lyda den
Warrantless searches and seizures -- rannsakan och beslagtagande utan fullmakt från domare
Impeachment -- riksrätt. (Nixon avgick inför hotet om riksrätt efter Watergate-inbrotten, Bill Cliton ställdes inför riksrätt för att han nekat till att ha haft en affär med Monica Lewinsky. Bush och Cheney har ännu inte ställts inför riksrätt, trots att kongressen har en demokratisk majoritet...)
Oversight -- översyn, här, att tillse att politiska beslut är lagliga
Anthrax -- mjältbrand, som spreds kort efter 11 september, 2001, till bland annat demokratiska politiker och journalister, och som aldrig lett till något åtal. (Just den här aktuella mjältbrandsbakterien kunde spåras till ett laboratorium på militärbasen Fort Detrick, och som ett märkligt sammanträffande började personalen i Vita huset äta Cipro den 11/9, vilket är en medicin mot mjältbrand.)
Judicial -- dömande, ett av de tre fundamenten i den amerikanska demokratin, som tillfaller Högsta domstolen, the Supreme Court.
Executive -- verkställande, det andra fundamentet, som tillfaller presidenten
Legislative -- lagstiftande, det tredje fundamentet, som tillfaller kongressen

Andra bloggar om: , , , ,

Tusentals fina argument japp.

Men men men dessa applåder och applåder... tycker publiken på förhand kunde ha kommit överens om att man applåderar efter att damen slutat sitt anförande.
[så gör man även här på lågstadiet då rektorn delar ut stipendier åt barnen (ca 40 st) annars blir det hela bara ett evigt applåderande]

Lite OT Mikael men lyssna på den här intervjun med Leif G W Persson: http://www.bahnhof.se/wb379880/podcast/leif-gw-persson.mp3

Handlar mestadels om övervakningssamhället men det som slog mig kommer runt 31 min och 40 sec.

"Det är bara en tidsfråga innan en trängd, sannolikt muslimsk terrororganisation, lyckas bränna av ett lagom stort kärnvapen i en västerländsk storstad och det kommer att ställa hela vår säkerhetspolitiska situation på ändan. Det kommer bli nån form av tredja världskrig på intärnplanet: massiv vädergällning mot presentivt misstänkta, där kommer det inte att gå att lägga fingrarna emellan, massdeportationerna av folk ungefär som när man internerade den japanska minoriteten, som var långt mer skötsam än genomsnittsamerikanen och som bott där sen 1880-talet, i USA under 2:a världskriget, alltså sätta de i läger."

Sen släpper Leif bomben:

"Jag kan t o m tänka mig... jag är så pass... heh... jag kan t o m tänka mig att en riktigt skum västerländsk organisation, alltså en av våra egna säkerhetstsorganisationer skulle kunna tänka sig att genomföra ett sådant scenario för att öka sina resurser och såna här saker."

intervjuaren: "tror du det?"

Leif: "ja, det skulle jag kunna tänka mig"

intervjuaren: "men inte här i Sverige?"

Leif: "nej, inte än, vi är lite för lantliga."

Synd att intervjuaren inte följde upp med några följdfrågor - typ om sannolikheten att 911 var ett sådant fall. Det känns som att Leif skulle kunna och vilja berätta långt mer än vad som kom fram här.

Några stavfel smög visst genom. Hoppas på överseende.

:-)

Även om Randi inte är någon klassisk demagog så förmodar jag att syftet med talet just var att elda upp publiken.

MW

Ingen fara, ingenjören...
Varför -- i helvete -- ska det vara så fult att använda ordet "konspiratorisk"?!! Och han påstår sig vara en orädd debattör?

Och jag är tämligen övertygad om att han inte ens själv inser att det resonemang han just inledde även kan appliceras på 9/11.
Men jag hoppas att jag har fel.

MW

För att vara etablerad lärare vid polishögskolan är han förvånansvärt orädd.

Jag tror att Leif är mycket medveten om att resonemanget kan appliceras på 911 och är övertygad om att han gärna skulle berätta mera. Synd att det inte blev följdfrågor som sagt.

Tänk om han gick med på att intervjuas av uuaaradio eller vaken.se ?

Hej alla
Jag blandar mig i ert mycket intressanta resonemang.Jag är oerhört förvånad över Leif G Perssons uttalande. Jag har inte gillat den mannen tidigare. Nu gör jag det, tänk att han vågade!
Jag vill bara påminna om P2OG i det här sammanhanget när det gäller terrordåd.
Den miltäre analytikern William Arkin har berättat i Los Angeles Times om en hemlig armé, uppsatt av Donald Rumsfeldt.Enligt ett tidigare hemligt dokument som Atkins avslöjat ska gruppen provocera fram terroristattacker som sedan kräver motangrepp av USA mot länder som hyser terrorister. Dvs sådana som är emot USA:s politik. Gruppen ska vara samordnare för CIA. Men var står CIA idag? De går ju helt emot B-usch angående Irans kärnvapen.Har CIA möjligen hittat ett litet gammalt paket förnuft kvarglömt på någon hylla? En annan en fd.officer Eric någonting. Jag har skrivit om honom men gitter inte söka nu, varnade ju för några år sedan om ett planerat kärnvapen dåd i Texas som skulle utföras av CIA.En tid senare meddelade CIA att de genomfört en lyckad smuggling av kärnvapen in till USA. Naturligtvis för att kontrollera säkerheten. Det gick väl inte att genomföra terrordådet eftersom det var avslöjat. Ja, vad ska man tro. Jag tror inte på mina ungar när de säger att de tjuvröker enbart för att kolla om jag kommer på dem.
MVH Astrid

Även jag tog mig tid att lyssna på polisen. Men min qicktime visade inte minuterna så det blev att lusleta efter citatet som nämndes ovan.
Men - jag hittade det. Imponerande att han verkligen valde att säga ut det i etern.

Diskussionen var ju i övrigt ganska ledig om inte rentav "lantlig". Jag hörde ordet "fan" minst hundra gånger. Det hela påminde mera om en privat diskussion över några öl. Man frågar om han begrep att det var en diskussion som skulle ut i etern ?

Men jag är glad att jag tog mig tid att lyssna för det visade att den svenska polisen trots allt har mänskliga drag. Här i Finland får man nog vänta länge innan evolutionen fört polisledningen till denhär nivån.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil