« Hem | Bush och Vita huset:935 lögner som kostat 100.000-... » | Smugglingen av amerikanska kärnvapenhemligheter: S... » | Den nye Svarte påven Asiatiskt inflytande i Vatika... » | "The End of America: Letter of Warning to a Young ... » | Japanska ministrar utfrågade om 11 september » | Mitt Romneys seger i Michigan taktikröstning från ... » | Valfusk i New Hampshire? 80 % av rösterna har inte... » | Amerikanska kärnvapenhemligheter till salu genom t... » | USA bäddar för nya svepsskäl för att angripa Iran » | Snabbhälsning till alla från MAS »

Se upp!
Flera spännande fenomen på senaste tiden

Svenska massmedier har de senaste dagarna skrivit om två fantasieggande händelser ovanför våra huvuden: den märkliga "humanoiden på Mars" och en underlig dementi om ett stort UFO-fenomen i Texas. Men asteroiden TU24 börjar nu till och med NASA mörka om.

Det har alltid fascinerat mig, som stjärnklara nätter ofta får nackspärr av att beundra den magnifika stjärnhimlen, hur ointresserade de flesta är av rymden. Det är ovanligt att ens träffa på någon som kan lokalisera polstjärnan, som vet skillnaden mellan en stjärna och en planet eller som kan peka ut var på natthimlen man en riktigt mörk natt kan se Andromedagalaxen, det största och mest avlägsna objekt synligt för blotta ögat (ca. 2 miljoner ljusår bort). Ibland tror jag att det handlar om att vi helt enkelt självmant valt dessa virtuella skygglappar, eftersom vår kollektiva "hemlängtan" annars skulle bli olidlig, som den ofta är för mig...

Gubbar på Mars och UFO:n
Men "gröna gubbar på Mars" och UFO-galningar brukar alltid locka fram halvtaskigt skrivna spydigheter i kvällstidningarna. Och två sådana nyheter har lockat svenska tidningar i veckan. (Se länkar i ingressen.) Dels har man hittat en märkligt mänsklig -- eller i alla fall humanoid -- "överkropp" på en bild ifrån Mars, dels har en stor UFO-observation ifrån Texas efter två veckor plötsligt fått en mycket märklig dementi från det amerikanska flygvapnet. Och för ovanlighetens skull skriver man faktiskt om detta med i alla fall en liten anings förbehåll för att det faktiskt är ganska märkligt...
[Uppdaterat: Den utmärkta bloggen Populär Astronomi hävdar att "figuren på Mars" bara befinner sig några meter från kameran, vilket skulle betyda att den är några centimeter hög. Så är det inte en UJ-pyssling är det nog troligast att det är en fantasieggande sten. Emily Lakdawalla på The planetary Society förklarar också att färgbilden är en sammanslagning av tre olika svartvita bilder med olika filter, tagna under flera minuters tid. Figuren måste alltså ha stått stilla hela tiden, och därmed borde väl spekulationerna om detta vara avslutade... ]

Närkontakt med asteroiden TU24
Men när det gäller asteroiden TU24 är det märkligt tyst. Det är en relativt stor asteroid, enligt NASA ungefär 300 meter, som runt den 28-29/1 kommer att passera oss på ett avstånd som är obetydligt större än Månens. Risken att vi ska träffas är alltså mikroskopisk, men det finns en betydligt större risk att TU24 är magnetiskt laddad och då skulle den faktiskt kunna ställa till en hel del bekymmer ändå, när den kommer in i Jordens magnetfält. (BoB Roger och David)

NASA mörkar och släcker satellit
Det NASA nu "mörkar" om, är asteroidens fysiska egenskaper. Enligt den här länken, som jag inte kan bedöma trovärdigheten på, ska asteroiden ha ett mycket starkt magnetfält -- någonting astronomer inte har några problem att identifiera på avlägsna stjärnor, men uppenbarligen inte förmår avgöra på en stor asteroid som bara är dagar avlägsen oss.
Men det räcker inte i denna fantasieggande, konspiratoriska historia. Enligt samma länk som ovan, ska den satellit som som skulle kunna följa TU24 under hela passagen, Goldstone DSS-14, stängas av för underhåll från 25/1 - 15/2... Passagen sammanfaller också med avslutningen av World Economic Forum i Davos, Schweiz -- en av de säkraste platserna att befinna sig på, om en naturkatastrof skulle inträffa.
Även denna länk som jag också fick från Roger, från 2003, är intressant att reflektera över. Experterna är oense om hur man ska förhålla sig till allmänheten, om man vet att en stor och katastrofal rymdkollision är nära förestående...

Jag hade, något visare av erfarenhet, inte tänkt att skriva om TU24, eftersom osäkerheterna och spekulationerna är så många. Men tillsammans med de andra två nyheterna blir det intressant rent nyhetsmäsigt.
Tidningar skriver om sådant som de tror lockar läsare. Och det är de onekligen oerhört duktiga på. Därför är det minst lika intressant att notera vad de inte skriver om, trots att det garanterat skulle kittla läsarnas både högre och lägre drifter...

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , ,

Tackar för en bra och balanserad artikel MW. Filmen du länkar till är motsägelsefull på några punkter och verkar mest vara ute efter att vecka uppseende.

Hälsningar
Ingenjören


PS Här får du länk till nått intressant (Rysk forskare tror på snar istid):

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/miljo/article62106.ece

Khabibullo Abdusamatovs slutsats grundas på de så kallade Milankovic-cukler där variationer i solens strålningsstyrka påverkar jordens klimat.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Milanković-cykler

Videon har ett PS ifrån upphovsmannen, som hänvisar till den kritik den mottagit. Bristerna var så uppenbara att till och med jag såg dem, utan att läsa kritiken...
Men forumet är intressant att följa. Av många olika skäl.

Det låter som en mycket spännande länk -- jag ska försöka hinna med den i kväll.

MW

Har ni sett Alternative Three? http://video.google.com/videoplay?docid=1242114182722609684

Den tar upp global uppvärmning, ny istid, chemtrails, ufos, baser på månen osv med en lite annorlunda vinkling.

Det är en kristen video men med få inslag av bibelcitat. Jag tyckte den var intressant eftersom den ställer en del konspirationsteorier på ända.

På tal om att se upp:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1711473.ab

Lite rymdskrot kommer fallande om ca en månad..

Här finns bland annat en länk till Linda Moulton Howe's rapport on the Texas UFO

Det är roligt hur US Air Force efter 2 veckor säger de hade 10 F16's flying in formation två veckor efter de påstått att de hade inga flyg flygande denna kväll händelsen ägde rum...No credibility!
And here come the debunkers

Här finns bland annat en länk till Linda Moulton Howe's rapport on the Texas UFO

Det är roligt hur US Air Force efter 2 veckor säger de hade 10 F16's flying in formation två veckor efter de påstått att de hade inga flyg flygande denna kväll händelsen ägde rum...No credibility!
And here come the debunkers

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil