« Hem | Gonzales avgår » | Allt fler och allt allvarligare varningssignaler » | Bill Maher är tillbaka debatten hettar till » | Ännu en "whistleblower"? American Airlines ändrar ... » | Det kostar på att säga sanningen » | Världsberömd Mellanösternkorrespondent: Jag ifråga... » | Bara USA-hat eller en bild av verkligheten? » | F.d. minister: Bush är inte blind. Snart kommer e... » | 11 september: NIST vet inte vad som hände med WTC ... » | Aaron Russo är död »

Maskerade poliser med stenar infiltrerade anti-NAU-demonstration

Arbetet med att skapa en union mellan Mexico, USA och Kanada pågår för fullt i hemlighet. I förra veckan möttes George Bush, Kanadas premiärminister Stephen Harper och Mexicos president Felipe Calderon i Montebello, Quebec. Många demonstranter hade samlats och polisen var tungt beväpnad. Bland annat med ansiktsmasker och stenar...

Historien har uppmärksammats på många platser och är verkligen både upprörande och pinsam. De fredliga demonstranterna upptäckte tre män som uppförde sig underligt och försökte provocera fram stenkastning mot polisen. Ledningen för demonstrationen försökte avvisa de tre männen när de stillsamt och diskret försvann in i de kravallutrustade polisleden. Händelsen fångades på video och finns nu på YouTube.

Först nekade polisen till att det var fråga om provokatörer, men fick till sist krypa till korset. Här kan du till exempel läsa hur historien beskrivs på bloggen Wonkette. Följer du länkarna hittar du även videobilderna...

Andra bloggar om: , , ,

Lustigt, tänkte just tipsa dig om klippet.

Visst är det sjukt!

Bra bloggat Mikael, jag tycker att det är slående att denna typ av information och alla andra viktiga händelser i USA mörkläggs så totalt i svensk media!

Vi i Sverige är nog tvugna att gå exakt samma väg som patrioterna/911-truthers/alternativ media i USA har gjort, VI får väcka svenskarna inte massmedia/TV och detta kommer att ta tid. Jag tror även att du Mikael precis som jag känner av upprorsstämmnigen på alla fronter från dom amerikanska medborgarna och nu sent om sider börjar tv-personligheter, skådespelare m.fl. på allvar att ifrågasätta ALLT! VI vet ju att fascismen står och knackar på varje amerikans dörr, men inte många i Sverige vet om detta brutala faktum..

Man undrar just hur det gick till här i Helsingfors, Finland då polisen totalkrossade en liten skara oskyldiga demonstranter i samband med ASEM konferensen. Rättegången har inletts och 86 personer står åtalade för all världens brott. Sanningen är dock den att ca 200 poliser i full kravallutrustning trängde in ett femtiotal ungdomar under sloganet "smash asem" samlats vid Kiasma museet i centrala Hfrs. I samma veva råkade dom ringa in en massa förbipasserande nyfikna som inte ens hade den minsta ankytning till demonstrationen. Undra på att folk är skitförbannade på polisen, dess ledning och dåvarande inrikesministerns Kari Rajamäki.
Jag skriver om dethär nu eftersom det var i dagens nyheter på radion.

Utan polisens provokationer hade INGET olagligt skett. Möjligheten finns att polisen hade satt in nån egen "agressiv demonstrant" för att få en orsak att ingripa.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil