« Hem | Global War-ming... » | Yttrandefriheten i USA röstades bort med sifforna ... » | Dissidenter uttalar sig om växthuseffekten » | M/S Estonia: Chalmers ställer sig bakom haverikomm... » | Airbus gör jätteförlust på dollarraset » | Gratis föredrag om 11 september lördag 24/11 i Sto... » | Global Dimming Renare luft kommer att stå oss dyrt... » | Facebook -- hittar man något under ytan? » | Kucinich vinner stor enkät bland demokratiska gräs... » | En större skandal än Watergate men media tiger »

Iransk TV gör jätteserie om
judisk-iransk kärleksaffär



Den iranska statstelevisionen har gjort en rekordsatsning på en TV-serie i 22 avsnitt från andra världskriget, med det engelska namnet "Zero degree turn". Den har blivit en enorm tittarsuccé. I bjärt kontrast mot den uppfattning vi har här i väst om persernas förhållande till judendomen, handlar den om förföljelsen av europeiska judar under andra värdskriget och mer specifikt om en kärlekshistoria mellan en iranskpalestinsk muslim och en fransk judinna. (Länk till Wall Street Journal, via C&L.)

Eftersom även svenska medier och svenska politiker ytterst medvetet sprider lögnen om vad Ahmadinejad faktiskt sagt om Irans förhållande till judar respektive Israel, är det uppenbart att TV-serien är ett sätt att kommunicera till det iranska folket att konflikten handlar om staten Israel, inte judendomen. Irans statstelevision används mycket medvetet i propagandasyfte, så det finns ingen anledning att tro att serien tillkommit av en slump.

Eftersom både hjälten och hjältinnan förefaller vara semiter finns det ännu större anledning att uppfatta detta som ett noga genomtänkt inlägg i debatten om Irans påstådda antisemitism.


Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , ,

Tja..jag finner det minst sagt märkligt att Iranska staten genom en iransk tv-serie skulle börja fjäska inför "elie wiesel".

Ahmadinejads linje har ju varit att exponera det att det i väst är förbjudet att forska i hålåkååst och allt dithörande - det enda kapitlet av världshistorien som är låst trots att nya fakta sväller fram.

Hitler förföljde och dödade Judarna. Han också förföljde Kristna ! Men hur många människor han verkligen dödade det är svårt at veta med tanke på propaganda !
Hur många logner vi lyssnar idag ! Och det var mkt lättare att manipulera förr ! - Men när det gäller Judiska lobby i USA, det är ytterst märkligt hur mycket de jobbar på att skapa självständiga KOSOVO ( Richard Hoolbruk, Magdalenka Korbel eller Madelleine Olbright efter namnbyte och andra)!
Jag undrar bara varför de inte angagerar sig bara lite grann att skapa PALESTINSK STAT som existerade tidigare !

Jag hoppas jag själv kommer att få uppleva en framtid då det inte mera är förbjudet att forska i 1900-talets historia.

Sanning kan stå på egna ben - den behöver inte suspekt lagstiftning till sitt försvar.
Visste ni t.ex. att det numera helt öppet diskuteras att man i östra Finland, under det sk. fortsättningskriget 1943-44 hade fångläger med totalt runt 60.000 ryska krigsfångar. Av dessa dog ca 30%, dvs 20.000 till följd av tyfus och andra naturliga orsaker som direkt eller indirekt berodde på kriget. Även till Finland beställde man lassvis med zyklon B granulat för att ta livet av löss och lössägg och därmed få kontroll över tyfusen som lössen spred.

Och ingen har kommit på den absurda tanken att ställa den dåtida finländska politiska ledningen eller höga militärer i Finland till svars för avsiktligt folkmord.
Inga ryssar har heller krävt miljardersättningar för stulet tandguld.

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil