« Hem | Se upp! Flera spännande fenomen på senaste tiden » | Bush och Vita huset:935 lögner som kostat 100.000-... » | Smugglingen av amerikanska kärnvapenhemligheter: S... » | Den nye Svarte påven Asiatiskt inflytande i Vatika... » | "The End of America: Letter of Warning to a Young ... » | Japanska ministrar utfrågade om 11 september » | Mitt Romneys seger i Michigan taktikröstning från ... » | Valfusk i New Hampshire? 80 % av rösterna har inte... » | Amerikanska kärnvapenhemligheter till salu genom t... » | USA bäddar för nya svepsskäl för att angripa Iran »

Kucinich hoppar av.
Och OS genomförs med munskydd?

Några notiser som fångade min uppmärksamhet under förmiddagen:
Min favoritkandidat till presidentposten i USA, Dennis Kucinich, har beslutat sig att hoppa av som kandidat. Det officiella uttalandet ska komma idag. Det var inte förvånande efter att han förvägrats att delta i flera av de demokratiska debatterna på sistone och bland annat därför fått väldigt låga primärvalsröster, men det var likafullt tråkigt.
Inte heller hans begäran om att ställa president Bush inför riksrätt, som han kommer att presentera för representanthuset på måndag, lär resultera i någonting. Den demokratiska talkvinnan, Nancy Pelosi, har från allra första början deklarerat att riksrätt inte "finns på bordet" och har till och med hotat Kucinich, att han inte får använda uttrycket att presidenten har ljugit.
Kucinichs kommentar till detta var:
"Om riksrätt inte finns på bordet, då finns inte heller sanningen på bordet."

Kom ihåg att president Clinton ställdes inför riksrätt för att han ljugit om en avsugning.

En tragikomisk notis som jag hörde på gårdagens Rachel Maddow Show. För att minska på luftföroreningarna i Beijing till de olympiska spelen i sommar har de kinesiska myndigheterna beslutat att genomföra massor av radikala beslut, bland annat att förbjuda privatbilism, tillfälligt stänga en massa fabriker med mera.
Men en medicinsk konsult till den amerikanska truppen rekommenderar ändå att truppen inte tilbringar en dag mer i Kina än absolut nödvändigt och att man alltid, även när man tävlar, bär ett speciellt munskydd, som släpper in syre men filtrerar bort flera av föroreningarna...

Jag håller helt och fullt med Rachel när hon undrar hur det kommer att se ut på massmediatäckningen. Vad kommer det att betyda för Kinas förväntade PR-triumf? Snacka om en nedslående bild av tillståndet i den blomstrande kinesiska ekonomin (> 11% i BNP-ökning i fjol!) om gästande idrottare uppträder i munskydd?! Jag förmodar att amerikanerna kommer att förbjudas att genera värdarna på det sättet från officiellt håll, precis som handelsexperter sagt att man inte bör förbjuda förgiftade leksaker från Kina, eftersom det skulle kunna innebära att kineserna blev sura...
"Och de är förmodligen våra bästa vänner, just nu," som experten sa. (Jag hittar inte länken i hastigheten, men det kommer ifrån en TV-intervju på något av de stora bolagen i höstas.) UPPDATERAT: Länken är här, och den som uttalade sig var ekonomijournalisten Erin Burnett på CNBC.

Andra bloggar om: , , , ,

Ja, synd att Kucinich gav upp redan nu. Jag hade gärna sett att han kunde ha haft möjlighet att föra fram sina goda reformförslag inför största möjliga publik vid diverse presidentvalsforum.

Noterade idag att Kucinich personligen rekommenderar att hans röstare ger sin röst åt "fiendelägrets" Ron Paul eftersom dessa herrar alltsom oftast ensamma tillsammans rösta lika - och emot hela det övriga etablissemanget.

Kucinich bör för övrigt ges el eloge för sin kamp mot att sälöja det kommunala elverket till bankerna i Clevaland, Ohio 1979. Det kostade honom borgmästarskapet, han mordhotades t.o.m - men han fick rätt till slut och visade ahns beslut varit detr riktiga och att man kan vissa över bankerna.

"In 1998 the council honored him for having the "courage and foresight" to stand up to the banks and saving the city an estimated $195 million between 1985 and 1995"

(källa Wikipedia)

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil