« Hem | Svenska vapen gör succé i Irak "USA väldigt nöjda,... » | Frihetsgudinnan har stängt för gott... Ingen Habea... » | S:t Petraeus och den amerikanska vapenhandeln » | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | Polis tystar debattör med elpistol John Kerry tyck... » | Mikael och Mikael funderar vidare :Om 11 september... » | Var informerad. Var fri... » | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | FNs fredsdag 21 september – och rädslan för att dö... » | Växthuseffekten fortfarande under stark kritik »

Mandela är död, hävdar George Bush
Mördad av Saddam Hussein

Enligt den politiske reportern Wayne Madsen ska George Bush i dag ha hävdat att Nelson Mandela är död och att han mördades av Saddam Hussein. (Jag vet inte om länken fungerar, eftersom jag betalar för att läsa där.)

Enligt Madsen ska presidenten ha givit ett mycket förvirrat intryck och sagt:
"I heard somebody say, 'Now where's Mandela?' Well, Mandela is dead. Because Saddam Hussein killed all the Mandelas."
"Jag hörde någon säga, 'Var är Mandela någonstans?' Ja, Mandela är död. Eftersom Saddam Hussein dödade alla Madelas."
Det låter onekligen som ett uselt skämt, men Madsen är en mycket trovärdig källa. Stämmer det, så har vi nu en president i USA som helt förlorat verklighetsuppfattningen.

UPPDATERAT: Här en diskussionstråd från Democratic Underground, där man kommenterar presskonferensen medan den pågår. Uppenbarligen var det ingen som fattade vad det var de hörde.

UPPDATERAT 2: En förklaring till detta märkliga uttalande, enligt den Bush-vänliga bloggen på Time Magazine, är att Bush ska ha menat att det inte kommer att dyka upp någon Nelson Mandela i Irak, som det så lyckligtvis gjorde i Sydafrika, eftersom Saddam har låtit döda alla som hade kunnat spela den rollen. Låter tack och lov inte helt orimligt. Hoppas det bara var så "enkelt"...

Nelson Mandela, 89, lever och verkar fortfarande politiskt, bland annat när det gäller frågan om AIDS i Afrika.

Andra bloggar om: , ,

I en av kommentarerna på Democratic Underground skriver signaturen Maribelle:

"I don't understand why the news corps pretend his words have meaning.
They should all go over the the psychiatric ward and ask the patients questions. The responses they receive would be more intelligent.
Wouldn't you love to see the day when Bush calls a press conference and all the seats are empty.
"

Alltså att hon inte begriper varför nyhetsmedia låtsas att det presidenten säger har mening och att de skulle få betydligt friskare svar om de gick runt på en psykiatriavdelning och talade med patienterna där.

Jag vill tillägga att uppenbarligen lider G.W.B. under en olidlig psykisk press, att vara han nu kan inte vara kul. Oavsett att han själv satt sig i situationen. Jmf. en viss herre i bunkern, mot slutet...

Med all respekt, det här kan inte vara en nyhet. Och vad spelar det för roll egentligen? Gubben har ju inte fattat många beslutat under sina år som president ändå. De riktiga beslutsfattarna ser ut ha varit de välbekanta hökarna runt honom.

Jag förstår vad du menar, Ingenjören och jag var nära att radera inlägget när jag började förstå att det kanske inte var av den digniteten som jag först inbillade mig.

Men vid lite närmare eftertanke så beslöt jag mig ändå för att låta det vara kvar, eftersom det inte råder någon som helst tvekan om att Bush är på väg in i en mycket djup personlighetsförändring, kanske till och med en psykos. Vi kan kanske känna medlidande med honom eller förringa hans betydelse, men om du ser dig omkring, så drar han med sig massor av våra medmänniskor i fallet.
Galenskapen, lögnerna, paranoian och megalomanin har nästan blivit normen i den storpolitiska debatten. Och rädslan för USA – eller girigheten att inte finnas med nu när klotets resurser ska fördelas mellan NWO:s vänner – präglar även vår regering.

Så, det spelar roll, tycker jag. Det spelar en stor roll. För bara genom att våga erkänna att makten är galen kan vi behålla lite sans själva.

MW

Det här passar sig nog inte riktigt att säga på en sådan här blogg men i alla fall: För mig är människors återfödelse en realitet, därför tyckte jag att Leif Erlingssons andra inlägg var så intressant. Jag ser nämligen G W Bush som inkarnationen av en ökänd Adolf. Om denne person nu befinner sig "i sin bunker" så skulle det i så fall innebära att kriget börjar gå mot sitt slut. Med spänning blickar man framåt mot en stundande "Dagen D", vad skall hända då?

Jämför Hitler, år 1934, den vitale fuhrer, och Hitler 1944, den vrak med darrande händer ...........
Att organisera död på flera miljon människor lämnar spår, självklart !

Mikael:

Du har naturligtvis rätt. För dom som fortfarande lever i lögnen kan det här vara en ögonöppnare. Orolig för hur det kommer gå med världen då Bushs mentala hälsa försämras behöver man nog inte vara.


Anonym:

Hitler 1944 var inte vrak för att han var delaktig i mord på flera miljoner människor utan för att hans egen slut var nära.

Kolla videon:

http://www.brusselsjournal.com/node/2442

Nån annan mycket närmare oss tycks lida av all världens psykoser också...

Man behöver inte ens konspirationsmaterial för att förstå det som händer (även om inblickar olika perspektiv är underlättande för förståelsen) , man skulle, med en liten bedömningsförmåga, kunna begripa händelserna genom en någon så när koll på nyheterna. Från Bush administrationens högsta punkt har man länge sagt, som terrorplaneraren Thomas Kean ger utryckt för, att nionde september var ett uppvaknande och framtida attacker är att vänta…ett 100 år långt krig mot terrorismen kommer att följa etc,. etc,. Och Hitler ja, jösses håll i er nu, den mannen blev i stort sett censurerad av sitt eget propagandaministerium.
Adolf Hitler sade: jag vill bli en profet en gång till (efter det att hans första förkunnelse hade förverkligats, nämligen den att när han utsetts som envåldsfurste, så skulle inte judarna längre skratta, vilket de onekligen gjort vid förkunnelsens utgjutelse). - Om de finansiella judarna, innanför och utanför Europa, lyckas med att föra världen in i ännu ett stort krig, blir konsekvensen av detta förintelsens av judarnas ras i Europa. Och så vidare… Han sade alltid sådana saker. Och då, år 1939, förstod väldigt få att den lilla fåniga mannen också var ett litet mordiskt monster, men bara ett litet fåtal av de som förstod noterade för första gången hans antisemitiska tendenser när han använde ordet Vernichtung (förintelse). Det kunde dock inte sätta ordet i relationen till den egentliga betydelsen. Faktumet var, utanför en liten cirkel av vänner, att ingen kunde föreställa sig det den lilla mannen hade i tankarna. (Ett annat faktum är att många underliggande meningar i Hitlers tal går att associera till Thule-kultens ockultism, som är helt irrelevant angående hans ”Vernichtung” planer, men relevant i det sammanhang där hans tal om att bli profet ligger i, och det är något som ännu färre förstått).
Andra utanför cirkeln av vänner, den väldigt lilla cirkeln av vänner, men inne i Fuhrerns sällskaps grupp, den tämligen stora gruppen av vänner, gissade heller aldrig vad han hade i åtanke. Men vissa var uppmärksamma. Hermann Rauschning, Guvernören av Danzig, till exempel, var en trogen nazist anhängare tills han fick några hintar var Hitlers projekt var på väg (och att han var i ett tillstånd av mental obalans): efter att ha flytt till Frankrike, skrev Rausschning en bok som talade uppriktigt om ledaren, med andra ord menat, talade varnande om honom. Den kallades The Voice of Destruction och var väldigt adekvat i ett avseende: den beskriver bland annat upprinnelsen till förintelsen. I ett annat avseende missar han dock det Karl Haushofer lärt ut till Hitler, vilket fortfarande är helt irrelevant i sammanhanget men något som inte ens förfararens förstod fastän det var hans ord.

I Sverige under den tiden

Att Hitler på obestämd tid tillträtt Reichskanzler posten, och kraftigt manipulerat grundlagen i Burgerliches Gesetzbuch (BGB) saknade överhuvudtaget betydelse…ett tydligt signalement på att rättsystemnet, som man i Sveriges tidigare beundrat, förvanskats till vad man senare kan kalla hiterianska proportioner. Det var knappast möjligt att till fullo förstå situationen på den tiden när förskaffandet av information var limiterat, fast man måste ändå bedöma svenska medier, i synnerhet gällandes deras blindhet för monstret på kontinenten, som fullständigt inkompetenta. Nazismen, en oerhörd negativ ideologi, framställdes i presentabelt skick, i det närmaste som riktigt smakfullt emellanåt…

Som bekant är är pressens vilja att tolka budskapet riktigt alldeles för dålig. Svensk press (och internationell likaså) är på utflykt i natursköna alpina trakter, ungefär på samma destination man var 1939. I årets ansikte från det året (en svensk publikation med en samlig bilder och tillhörande text över årets världshändelser), några gamla blad jag funnit i arvegods, skriver man på samma sida, att personer som begått brott (vad brottet är, är väldigt oklart och personerna är judar) förts till koncentrationsläger samtidigt som de tyska soldaterna hälsades med blomsterkransar av civilbefolkning. Nödvänligheten kräver dock att detta måste skrivas: tyskarna övervakade det som publicerades i de nordiska länderna, och antagligen var det så, att om gränsen för vad som var att anse som acceptabel kritik överskreds, ådrog man sig klagomål från informationsministeriet i Berlin. Tillsammans med hövlig, svensk försiktig journalistik bidrog det till stor försiktighet. Lite tvivel råder om att publisterna skulle dra sig för att publicera stoff om hur Riksdagshuset stattes i brand 1933, även om man med straka skäl misstänkt, som visade sig stämma, att det varit nazisterna som hållit i facklorna.

Lite långt, lite osammanhangande, men, det är förhoppningsvist intressant - trots det.

Mycket osammanhängade ja - och vad gäller dina citat och hänvsningar till Tyskland 1933-1945 kan man bara svara: lite källkritik tack. Propaganda är propaganda.

Har du alls några ambitioner att utreda sanningen ?

Jag kan rekomendera en dokumentär serie i fyra delar som gör det lättare att förstå "förintelsen".

The Occult History of the Third Reich

Här är första delen:

The Occult History of the Third Reich - Adolf Hitler

De skapade en religion, blodets religion som Hitler själv kallade det. De trodde på olika mytologiska historier, att de bl a härstammade från den rena Arian "gudarasen" på Atlantis. Att de skulle rena sitt blod för att återfå de gudomliga krafterna de förlorat när deras ras hade beblandats med människor. De skulle härska jorden. Osv.. Mycket intressant serie!

Problemet med alla dessa serier är att de oftast är producerade av Hollywood. Vem härskar i Hollywood ? Ja samma gäng som producerat Schindlers Lista! Samma gäng som dikterat historierna om förintelsen med stort F. Samma gäng som äger all massmedia ! Samma gäng som förnekar Protokollen ! Samma gäng som äger Bonniers.

Idag finns det absolut ingen möjlighet att få reda på vad som verkligen försiggick i 30-40 talens Tyskland. Censuren ligger kvar som en dimma som påminner om att de allierade internetionella bankernas ockupation fortsätter.

Mr Anonym, det var därför du fick en länk till en dokumentär som inte liknar nått annat du sett.

Nassarna skapade ett trossystem baserat på okultismen, paganism och mysticism - det kan du knappast argumentera emot om du blir lite mera insatt. Hitler blev deras messiasfigur som du själv skrev om. Detta är ett helt förbisett ämne när det gäller Nazismen.

Hemliga sällskap frodades vid denna tid, och med sällskapen öppnades dörren för mytologier och teologier. Även de drabbade judarna var involverade i mycket som t ex Kabbalah som var populärt hos dem vid den tiden.

Visste du t ex att nazzarna i största hemlighet döda sina egna handikappade barn, och sedan socialt utslagna innan "förintelsen" av judar, zigenare, homosexuella, kommunister osv påbörjades?

Visste du att nazze okultismen frodas bland dömnda kriminella i våra fängelser? Det är en religion.

Vad angår mina ambitioner att söka efter sanningen så lades det företaget ned för personlig del när jag började förstå vad sanningen är…en inte alltför , lättidentifierad sak. Om Sanningen, om sanningen ska definieras, så skulle jag i nuläget föreslå att det är en fråga om perspektiv då vi förmodligen inte äger tillräckligt med insikt för att göra en bedömning.
Om jag säger några ord om meningen med texten så var det mer en liknelse för att beskriva tendensen, det att saker sägs rätt ut men undgås att uppfattas i riktigt bemärkelse, än att försöka skildra sakläget och missförstånd har fortfarande en förbaskad tendens att falla in, som här och nu, sedan du fällt en anmärkning…språkspel, Wittgenstein och så där, det att man språkligt sätt befinner sig på två olika planeter med olika referenser och så…
Att Hitler sade en massa sjuka saker är inte sådant som jag anser vara nytt: en massa sjuka saker sade han och jag vet inte om vi ens har tillräckligt med fantasi för att kunna föreställa oss vad han sade till vännerna…det är allt annat om något inte osant. Det påstås också att Hitler var fanatiskt troende i det förlorade, imperiet Atlantis existens och många hävdar, om så inte i alla fall föreslår, att det faktiskt låg någon i det, han beodarde, enlig dessa källor, ut trupper över globen för att söka efter tecken och det sägas att man lyckades lokalisera spår.… http://www.fastgeheim.de/html/rundflugzeuge1.html Har inte för vana att anta definitiva saker, men några av bilderna har bedömts att vara riktigt vassa…
Vad jag kanske menade med texten var just det, detta att sanningen om A.V är allt annat än inte enkel att inse och det kastar av naturliga kastar en skugga på läget i dag.

Önskar all lycka på din stundande förvirringsfärd herr anonyom:)

Länken saknade ett tecken...

http://www.fast-geheim.de/html/rundflugzeuge3.html

Johan, ägna 10 minuter till att se detta klipp.

Johan, har ännu bara hunnit läsa din första text ovan - lång men mycket givande -, och känner att jag med anledning av den måste länka till min egen första bloggpost: Det moderna samhället en förutsättning för förintelse, samt till en text jag där länkar till: Ett par citat ur Tidsrevyn årg. 44-45. Det är en pro-tysk, pro-nazistisk månadstidning som kom ut med 24 nummer per år under krigstiden.

Jag noterar också att någon anonym förvirrad person kommenterat ovan. Sådana kan man lugnt ignorera.

Respektfullt,
Leif Erlingsson

Johan, Adolf Hitler var inte en ensam galning. Han var heller inte arkitekten bakom "förintelsen". Nazismen var så mycket större än bara personkulten kring Hitler. Det var därför jag slängde in mina kommentarer.

Johan, ang. "Vad angår mina ambitioner att söka efter sanningen", etc, så är min inställning den att vi lever i "en föreställning", men att de moraliska val vi gör, är verkliga. Att det alltså alltid är rätt att försöka vara mer äkta, att mindre dras med i hyckleri och låtsad verklighet.

UTAN DIREKT KOPPLING, angående äkthet kontra det som synes tryggt, har jag i denna långa diskussionstråd gjort en och annan antydning. En sak jag skrev, var:

CITAT

Det jag tänkte på är att empirisk sanning och vad man bör tänka för att inte råka illa ut när elefanterna är på marsch är två helt olika saker. Empirisk sanning om de raserade byggnaderna i Manhattan den 11 september 2001, som enligt alla bilder och vittnesmål pulvriserades - verkligen pulvriserades -, är att energin detta krävde är c:a 100 ggr större än den som fanns i de brännbara föremål och inredning som fanns i byggnaden + flygbränsle. Härav vet man med den Galileiska varianten av SUNT förnuft att den officiella storyn är en saga. Man vet detta på många andra sätt också. Samtidigt finns det en annan typ av SUNT förnuft, densamma enligt vilken en muslim t.ex. inte bör ifrågasätta Islam, eller en marknadsfundamentalist inte bör ifrågasätta den fantastiska propagandaverklighet som nu skapas. Det är allt farligare att kämpa mot, och man får inte vara en mes för att våga. Inte många vågar. Den officiella verkligheten använder numera t.o.m. svart propaganda, som man gjorde i Norge häromdagen när man i norsk TV - NRK - presenterade en uppdiktad ledare för Norsk 911 sanningsrörelse, som i TV fick säga att det stora beviset för inside job är den sedan många år mycket marginaliserade pod-teorin. Etablissemanget måste vara desperat, när de använder uppenbara lögner. Samtidigt fanns det inte en journalist på den verkliga presskonferensen. Jag skrev om detta på min blogg i dag, ni kan själv se allt där.

Men jag förstår om ni inte vågar ta i detta - det är fullständigt explosivt. Annat som är helt mörkat är utarmat uran, se även för detta min blogg, t.ex. i ett citat i den här artikeln. Jag går på seminarier, det är bl.a. så jag lär mig saker som är mörkade.


SLUT CITAT

Tråden ifråga är inte direkt inne på vår linje, om man säger. :)

Ouups: Länken till diskussionstråden ifråga blev fel. Här är den riktiga länken.

Surfade in på din blog Leif Erlingsson. Är imponerad av dit arbete med "Det moderna samhället en förutsättning för förföljelse". Parallel med dagens etablerade media är slående. Det är förståeligt att MW vill slippa läsa skräpet (som han skrev om i en tidigare artikel). Det är han inte ensam om.

Vi får helt enkelt söka tröst på annat håll. Såg ikväll "Ett drömspel" på Dramaten. Minns inte att jag blev tagen av en föreställning så som nu. Måste ses om man har möjlighet att göra det! Ett plus är att se alla östermalmstanter blekna i ansiktet när det från högtalarna dundrar "Viva La Revolucion!" efter att man beskrev hur eliten konspirerar för att behålla en samhällsordning som gynnar de.

Marscherande soldater som går i döden, två skyskrapor som försvinner när molnens skugga sveper över de, dörren som ingen vågar öppna för man tvivlar om man vågar se sanningen i vitögat. När dörren väl öppnas... (nej, vill inte avslöja för mycket)

Måste ses helt enkelt!!!

We've done four already but now we're steady...

Jag är er uppriktigen tacksam för svaren…
Rapidact
Det skulle vara en dröm om inläggen gick att redigera i efterhand – mycket blir fel när man snabbt skriver i dessa fönster. Apropå följande själv citerade mening, menade jag att förintelse planerna låg i nära relation till denna fundamentalistiska, ockultistiska tro fastän jag begick några ogenomtänkta syftningsfel som borde ha redigerats bort (vilka jag först nu upptäckte) …ber om ursäkt. ”Ett annat faktum är att många underliggande meningar i Hitlers tal går att associera till Thule-kultens ockultism, som är helt irrelevant angående hans ”Vernichtung” planer, men relevant i det sammanhang där hans tal om att bli profet ligger i, och det är något som ännu färre förstått.” Hitlers tal om Vernichtung är således i det perspektivet relevant. Egentligen…min ursprungstanke syftade på det som Rauschnings bland annat skriver i The Voice of Destruction, exempelvis att Hitler ska ha nämnt skumma sakar som att “The planet will undergo an upheval which you unintated people can`t understand” och att den national socialistiska rörelsen är “More than a new religion”. Det påminner mycket om teosofi, det som Helena P. Blavatsky predikade om. Men vad vet jag…

En fråga som är lämplig att ställa i sammanhanget är hur långt galenskapen sträcker sig och hur mycket av alltsammans som är galenskap…historien om tredjeriket är täck med nattdis (för att finna en gemensam nämnare för galenskap skulle jag säga att inslag av våld är ett viktigt kriterium för annars, om man skulle utgå ifrån åsikterna i sig, skulle många religiösa riskera att hamna på dårhus.)
Och absolut, Hitler var inte en ensam galning, men han gav så ingående som möjligt utryck för sina galna känslor. Han är enkel att använda som objekt när man ska markera nazismen. Historien om A.V känns osäker…men så tyckes ändå en insikt vilja komma, närmare bestämt den som man i skolan läst om, att styret i Tredje riket var demoraliserade i sin hållning mot humaniteten. För övrigt känns hela den nazistiska uppsättningen extremt underlig, man kan inte låta bli att undra om det finns någonting som man inte uppfattat mellan raderna och varför sysslade man överhuvudtaget med ockultism…att bortförklara det med galenskap är för mig inte en tillfredställande beskrivning. Så även om ”The Occult History of the Third Reich Adolf Hitler” ger en bra bild över att nassarna var ute och strövade någonstans långt ute i fältet så bör man vara predisponibel att mer finns i bilden.
Leif…
Hehe…samma tankar kommer tydligen och går hos oss alla emellanåt, tänkte framförallt på det om Tidsrevyn" årg. 44-45, den pro-tysk, pro-nazistisk tidningen som höll ridån uppe in i det sista, ”ungefär som Expressens och DN:s ledarsidor idag… ” Det historiska värdet i detta borde med måtta räcka till slutsatsen att våra medier är kontrollerande, om inte direkt så påverkas de psykologiskt. Vad är det som sägs från chefsredaktörers fåtöljer - förmedlare av den oinskränkta, balanserade sanningen. När man läser sådana yttranden kan man inte låta bli att le, trots att man vet att de själva måste ha skevat i tankarna vid nedskrivandet, eftersom de uppfattar betydelsen, eller med stor sannolikhet måste uppfatta den, med en underton av komisk hederskänsla. Det är väl bara på ordfront och dylika magasin här i Sverige man inte följer Aeneis pliktmässighet. ”Kopplingen mellan Auschwitz och det moderna samhället” och medias täckridå är stark…vet inte om jag kan avisera några bättre svar på saken än vad du redan givit…
”Johan, ang. "Vad angår mina ambitioner att söka efter sanningen", etc, så är min inställning den att vi lever i "en föreställning", men att de moraliska val vi gör, är verkliga. Att det alltså alltid är rätt att försöka vara mer äkta, att mindre dras med i hyckleri och låtsad verklighet.”
Som Nietzschean måste jag i ett synsätt av hedersprincip tycka emot dig. Men moral är något som vi alltid har, varje sig vi är indoktrinerade i den ena eller i den andra föreställningen, och moralen är därför ovärderlig. Med den är man sin egen herre och hur man nu använder sig av den – det är upp till var och en. ”

ciao!

Oj, fler som är uppe tidigt. Hej Johan, långa svar skriver du dessutom. Mycket handlar om rätt timing, Hitler var för snabb i början och med fel timing fick han skaka galler.

Jag tänker på den minst sagt extrema inflationen tyskland hade under 20-talet, som senare mynnade ut i stora depressionen 1929. Det måste spelat en stor roll på tyskarnas psyke som kopplade starkt på uppgörelsen efter 1:a världskriget. Det som hände i tyskland var väl demokratins totala kollaps? Det fanns otroligt mycket som nazisterna kunde utnyttja för att återbygga ett nedbrutet land och folk till det dom ville ha dom till. De var verkligen körda i botten ett tag där.

Heinrich Himmler (tidigare hönsfarmare vilket har betydelse) var väl den riktiga mystikern i den innersta kretsen, fixerad vid mytologierna skickade han ut expeditioner ända bort till Tibet för att söka germanernas ariska ursprung (arkivfilmer finns). Han skapade SS som deras rasbiologiska test, men vilken påverkan på folket det hade propagandamässigt. Han är väl den som kan krönas som "arkitekten" av "förintelsen".

Jag slog fram detta lite snabbt på wikipedia:
In 1938, the SS began to use the camps as a source of forced labor for profit-making ventures. Many German companies used forced laborers from them, especially during the war.

Additionally, historians speculate that the Nazi regime utilized abandoned castles and similar existing structures to lock up the undesirable elements of society. The elderly, mentally ill, and handicapped were often confined in these makeshift camps where they were starved or gassed to death with diesel engine exhaust. The Final Solution was therefore initially tested upon German citizens.


Leif Erlingsson: Zygmunt Bauman teorier är väl intressanta med bl a flytande ansvar osv, men tar han upp att de som utförde jobben också var militärer? Utrotningen på distans (Himmlers Einsatzgruppen) i omkringliggande länder (dvs massgravar) utfördes också med stor hjälp av lokalbefolkningen, där behövdes ingen effektiv byråkratiprocess för att få folk att ställa upp, det fanns redan en "katalysator" som gjorde det möjligt - ett djupt rotat judehat. Jag måste bara tydliggöra för dig, så du inte stirrar dig blind på Zygmunt Bauman teorier, att det behövs lite mer än det han beskriver för att hamna där. Det behövs nog också en Heinrich Himmler högst upp i hierarkin.

Det var en debatt må jag säga -- och det är väl kanske det främsta skälet varför man inte får lämna boggen vind för våg i ett dygn -- det tar tid att haka på.

För min personliga del är den religiösa sidan av nazismen mycket viktig. Och, som någon skrev, att det är en "blodsreligion".
Denna fixering vid "blodet" har vi runt omkring oss även idag; det är bara att börja med kungahuset och adeln. Många försöker marginalisera detta med att de mist nästan alla sina privilegier, men det betyder inte att de förlorat sitt inflytande. Både ekonomiskt och politiskt spelar den svenska aristokratin fortfarande en mycket viktig roll.

Och vi tror ju alla, mer eller mindre, på detta med blodsband. För vissa sträcker det sig inte längre än till kärnfamiljen, för andra till den genealogiska släkten, för ytterligare andra till "folket" eller "rasen". Eller lite av alla tre. Men till och med ateister hyllar vidarebefordran av det egna genomet via sina barn, som det högsta och "heligaste" vi kan göra som levande varelser.

Det spelar alltså ingen roll om detta är en äkta, uråldrig esoterisk religion eller om det bara är genetisk vidskepelse – det är den starkaste drivkraften bakom det vi lite slarvig kan kalla "meningen med livet". Och om det livet är hotat, av andra blodslinjer till exempel, så är "meningen med livet" att döda, att undanröja hoten.

Det finns ingen anledning att tro att denna uppfattning skulle se annorlunda ut om du kommer högre upp i maktens sfärer. Snarare tvärtom. Frälse och ofrälse – smaka på de orden...

MW

Var definitivt inte uppe tidigt, hade precis kommit hem…
Antar att redogörande för nazismens maktövertagande och alltsammans är problematiskt…många differenser spelar in. Det att ekonomin rentav exploderade, i en destruktiv explosion, gjorde så att den demokrati som fanns, fick lämna över till vilket fanskap som helst som fanns tillgängligt, och så fanns Hitler där, lämpligt nog.

Vad beträffar det rasbiologiska inslaget i nazismen räcker inte ordet otrevligt till. Vad jag hänvisade till var dock beyondweird, och jag vet inte om du uppfattade det, om du överhuvudtaget vill uppfatta någonting sådant. Det är förståligt i så fall…
Men om du undersökte innehållet som länken (http://www.fast-geheim.de/html/rundflugzeuge3.html) dolde, så förstår du kanske det jag menade, det att förståelse för nazismen både är vertikalt och horistonellt, och om det inte skulle räcka, så är det också tre dimisionellt.

Skicka en kommentar
Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil