« Hem | Vann Kennedy över Nixon 1960 med hjälp av valfusk?... » | Rekommenderat: Jan-Olov Wikhall » | Kucinich hoppar av. Och OS genomförs med munskydd?... » | Se upp! Flera spännande fenomen på senaste tiden » | Bush och Vita huset:935 lögner som kostat 100.000-... » | Smugglingen av amerikanska kärnvapenhemligheter: S... » | Den nye Svarte påven Asiatiskt inflytande i Vatika... » | "The End of America: Letter of Warning to a Young ... » | Japanska ministrar utfrågade om 11 september » | Mitt Romneys seger i Michigan taktikröstning från ... »

Bye, Bye Rudy
9iu11ani

Det är nog mer än ett halvår sedan jag deklarerade att om Rudolph Giuliani (eller 9iu11ani, som han numera kallas, eftersom allt han hade att komma med i sina tal var hur otroligt duktig han var den 11 september, 2001) blev USA:s näste president skulle jag lämna planeten.
Det kan tyckas som en lågoddsare, men kom ihåg att han för bara några månader sedan var storfavorit, endast hotad av skådespelaren Fred Thompson, som hoppade av för någon vecka sedan. 


Men anledningen till mitt hot var betydligt allvarligare: Rudolph Giuliani är inte bara en skamlös profitör på de 3.000 oskyldiga som dödades den 11 september, han är förmodligen den mest skräckinjagande politiker som räknats som en seriös presidentkandidat någonsin. En tvättäkta fascist, en månglare i terror, med en stab omkring som får blodet att isa sig... Ja, som får filmen Gudfadern att likna en romantisk komedi...
Nu har tack och lov hans oförtjänta gloria plockats av honom.

Trist med Edwards, däremot, eftersom han faktiskt samlade delegater till konventet och kunde ha haft en förhandlingsposition...

Inget riksrättsinitiativ från Kucinich...
Men det tråkigaste -- och vad det beror på vet jag inte säkert: Dennis Kucinich, som lovade att han skulle lägga fram sitt krav på riksrätt mot president Bush i måndags, ballade ur i sista stund. Det blev ingenting. Hans officiella förklaring är att han fått positiva signaler från justitieutskottet och att han därför väntar på att se vad de kommer att göra.

Suck...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Att Rudy kliver av är en mycket glädjande nyhet, framförallt för brandmännens anhöriga från 9/11. Nu får man hoppas att han inte kommer med in i regeringen i kölvattnet av en ev republikansk president...
Synd, och lite märkligt, gällande Kucinich. Hade varit intressant att se den "debatten", och hur den hade bevakats i media här.

Han fick säkert några mustigt "positiva" signaler ner i brevlådan riktade mot honom för det.

Med glädjen över att Giuliani inte blir president är helt otrolig. Mår nästan lite illa på hur nära det faktiskt var :s Ren och skär ondska i dom ögonen...

Jag tror inte att Giuliani kommer att få någon plats i McCains regering, eftersom jag inte kan tänka mig att det blir en republikansk president.
Han kommer med all sannolikhet att vinna på supertisdagen nästa vecka och därmed nästan garanterat bli partiets presidentkandidat, men i valet har han ingen chans, varken mot Obama eller Clinton.
Sannolikheten är dessutom stor att han kommer att avslöja sin ålder under de tio månader som är kvar till valet. Att döma av hans mor, finns det svårartad demens i generna...

McCain är en fanatisk krigshetsare, som säkert inget hellre vill än att få bli överbefälhavare och visa världen vilken stor strateg han är. Men USA:s president är bara överbefälhavare över militären, inte över civilbefolkningen.
Om man inte utlyser allmänt krigsstillstånd förstås och inför militärdiktatur... Den möjligheten är ju inte speciellt avlägsen, tyvärr.

MW

Vem av de sex som är kvar ska man inte vara rädd för som president?
För mig är det solklart Ron Paul, men hans framgångar kommer eliten inte att godkänna. De mörka krafterna som styr, kommer inte tillåta honom som en kandidat mot demokraterna. Att stoppa honom innebär väl allt från valfusk till eliminering kan jag tänka mig...

Men ingen av de andra fem är en person som kan få USA på rätt väg igen, och därmed så är väl landets era som egen supermakt slut.

Det var länge sedan jag uttalade mig politiskt om Ron Paul, eftersom han befinner sig så långt ifrån mina värderingar, men samtidigt skulle kunna betyda en avsevärt mycket fredligare värld.
Och om jag är övertygad om att ingen republikan blir president, så vågar jag slå vad om att Ron Paul inte heller blir det, oavsett vad han kallar sig och oavsett pågående valfusk. De enda "opinionsmätningar" har lyckats bra i är är tidningsenkäter och liknande, där Pauls fenomenala fotfolk är överlägsna när det gäller att aktivera varandra och generera massor av klick. (Det var även något Kucinichs supportrar var duktiga på...)
Men att hans dåliga resultat från både opinionsinstitut, vallokalsundersökningar och primärval skulle bero på en heltäckande konspiration, förefaller till och med för mig som väldigt osannolikt. Ett så stort hot är han faktiskt inte. Han vill behålla den kapitalistiska grundstrukturen, med ännu färre inskränkningar för företag och miljardärer.

Men om vi rent teoretiskt tar med Ron Paul i diskussionen, så skulle han innebära slutet för USA som stormakt han också. Det är ju hans politik.
USA ska sluta med nästan alla federala program -- inte bara militära, utan även sociala,, infrastrukturella och övervakande... Allt ska helst ske på individuell och privat väg.
Och en person som har som grundinställning att det är fel att regera, annat än för att förhindra utgifter, kan inte bli en bra ledare.

Pauls mest omhuldade åsikter, som att avsluta ockupationen av Irak och reformera den amerikanska ekonomin, är utmärkta! Ingen tvekan om saken! Och ett USA som är mindre aggressivt tilltalar mig oerhört!

Men att inbilla sig att en historisk opinionssvängning skulle placera Ron Paul i Vita huset, eller att en republikansk libertarian som president skulle kunna kontrollera en demokratisk kongress, är totalt orealistiskt. Den makten ska inte presidenten ha -- och det anser tack och lov inte Ron Paul heller.


MW

Det är just detta med fredligare värld som attraherar mig mest. Där har han den enda historiken att backa upp sina uttalanden med, de andra säger bara att man ska sluta med kriget, men ger ingen tidslinje.
Även att minska statens inflytande är ett steg i rätt rikting.
Sen ska det ändock finnas ett skyddsnät för de som av olika anledningar hamnar utanför det som anses som det normala samhället.

Men av de som är kvar, är han alternativet som är bäst.
Den stora konspirationen kanske inte är så svår att uppnå.
Man har kontrollen över media, vilket är den kanal där man lätt kan påverka vem som säger vad, hur mycket och när. Genom detta så styr man enkelt massornas åsikter, och att de ska koncentreras till vissa kandidater.
Såg på debatten på CNN, och det var väldigt genomskinligt att man gjorde allt för att låta Ron få så lite tid som möjligt. Samma sak med rapporteringarna efteråt.
Det vara enbart Romney och McCAin, och lite Huckabee. Inget om Ron.
Det är märkligt, eftersom dom nu är bara fyra kvar på den sidan.
Han är inte ett hot, eftersom han blivit "tystad" från början helt enkelt...
Men detta hot blir större för varje dag som han hänger kvar...

Att överlåta mycket av det sociala på den privata sfären håller jag med om är inte att föredra.

Men det finns aldrig en person som man håller med till 100% i allt, utan man får ge sina sympatier till den som kommer närmast sina egna värderingar.

Eran som supermakt kommer sluta vilket som. Men med en krigshetsare vid rodret så blir det ett våldsamt och fattigt slut. Med Ron finns möjligheten för ett fredligt och rikare slut....

Jag läste ditt referat av debatten på CNN och håller helt och fullt med dig om att Ron Paul censureras. Och att det påverkat hans resultat.

Men detsamma gällde faktiskt även John Edwards, som hoppade av i går. Han lyckades trots det få ihop runt 15 procent i alla primärval. Och efter hans avhopp finns det ingen kandidat kvar som jag känner någon som helst entusiasm för, RP inkluderad.

Mitt föga orginella stalltips: McCain mot Clinton.

MW

.
- Giuliani Admits Ron Paul Won All The Debates

Tuesday, January 30, 2008

Rudy Giuliani, who is widely tipped to drop out of the Republican race today and endorse John McCain, admitted yesterday that "Ron Paul won all the debates" because of his resonating message of individual liberty and personal responsibility.

"Ron Paul won all the debates," stated Rudy Giuliani in his speech conceding defeat in the Florida Primary to John McCain. "Government works best when it empowers people to take responsibilities for their own lives.”

Such an admission is rare considering the size of Giuliani's ego and his numerous spats with Paul on the campaign trail.

http://www.youtube.com/watch?v=y1RuubKuvxQ

The two famously clashed during the second debate on Fox News in May of last year, when Giuliani challenged Paul's assertion that U.S. foreign policy increases the risk of terrorism.

The Texas Congressman also slammed Giuliani's support of a national ID card on an MSNBC appearance a month later.

Despite the fact that one vote per IP and phone number text polls consistently showed Ron Paul to be the winner in almost every debate, establishment hacks, Neo-Libs and Neo-Cons routinely denied the fact that the Congressman had come out on top.

Ron Paul's prediction that Rudy Giuliani would fail in Florida and be forced to quit appears to have been borne out by the former New York Mayor's poor showing in the Sunshine State.

Giuliani is set to back his fellow establishment Neo-Con McCain with the understanding that he would be rewarded by a role in a potential future McCain administration.

However, with Hillary Clinton being the elite's anointed one with the added luxury of favorable rigged voting machines, it seems McCain's role will be to act as a stooge and ensure the Clinton-Bush dynasty continues for at least another four years.

www.prisonplanet.com/articles/january2008/013008_giuliani_admits.htm

Enligt Aftonbladet.se så är Ron Paul "redan ute ur matchen".

http://www.aftonbladet.se/nyheter/usavalet/article1762163.ab

Hoppsan! Det var kanske lite förhastat... :-))

Men när RP inte ens lyckades i Maine, där till och med amerikanska MSM gav honom en reell chans, så är det nog väldigt optimistiskt att tro att han hänger kvar efter i morgon.
Jag måste ändå säga, att utan honom blir valet riktigt vedervärdigt, erbarmligt och beklämmande trist... Inte först och främst beroende på honom, utan på den entusiasm och aktivism han har inspirerat till.

MW

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil