« Hem | Bara som en påminnelse... » | Egypten stänger till Gaza Hamas protesterar inte » | Smått och stort » | Ann "The Man" Coulter röstar hellre på Clinton än ... » | Shell gör "obscen" rekordvinst 500 miljoner om dag... » | Bye, Bye Rudy 9iu11ani » | Vann Kennedy över Nixon 1960 med hjälp av valfusk?... » | Rekommenderat: Jan-Olov Wikhall » | Kucinich hoppar av. Och OS genomförs med munskydd?... » | Se upp! Flera spännande fenomen på senaste tiden »

Djävulens makt ökar, säger Vatikanen
Efterlyser fler exorcisterRedan 2005, kort efter att han utsetts, lät påven Benedictus XVI kalla in kyrkans djävulsutdrivare, exorcister, till ett konvent. Platsen och innehållet var hemligt, men kyrkans främste uttolkare av kanonisk lag prioriterade uppenbarligen denna fråga högt. Nu meddelar kyrkan att det råder brist på exorcister. Djävulen får större och större inflytande. Den drygt 80-årige fader Amorth(!) berättar för CNN att han har sin kalender fulltecknad, sju dagar i veckan, året runt. (Morte = död.)

På sätt och vis måste man beundra alla hundratals miljoner katoliker för att de håller så hårt på gamla, ja, oftast rent förbibliska och hedniska traditioner. (Länken går till filmen Zeitgeist, som du bör se om du inte redan gjort det.) Men inte ens inom kyrkans eget prästerskap verkar man ta frågan om djävulen på tillräckligt stort allvar – det utbildas alldeles för få exorcister och antalet besatta ökar tydligen i strid ström.

Skulpturen "Miss Kitty XVI". Tack för länken, ingenjören.

Det katolska prästerskapets syndighet är ju väl dokumenterad sedan länge, bland annat när det gäller sexuella övergrepp på barn, så man får förmoda att många av fader Amorths "kunder" tillhör de egna leden. Men det fascinerar mig också att så många av oss inom den judiskt-kristna etiksfären har en sådan benägenhet att ha överseende med denna globala, kriminella sekt, när vi är så snabba att fördöma, missionera för och starta krig mot andra. 
Det kan väl knappast bero på att vi alla är besatta av djävulen, eller?.. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Vilka sjuka gubbar...


...det här är nog mera passande för Benne XVI aka Miss Kitty XVI:

http://allotetraploid.se/wp-content/2007/07/miss-kitty.JPG"

Hehe, nu börja jag fatta sammanhangen varför lillsyrrans pojkvänn (kristen/katolik italienare, men mer åt det kristna hållet) efterfråga filmer som behandla ämnet.

Den informationen jag fick var att de hade mycket problem (sjukdomar med mera) där nere i Italien med familjer vars fäder varit involverade i främst frimureri och liknande okultism, som var mycket populärt och vanligt förr i tiden.

Han fick några dvd's med Bill Schnoebelen, som varit populära där nere i Italien.

Alla Star Wars fans, ta till er visdomensorden i filmen: Never Underestimate The Power Of The Dark Side.

Första delen av Zeitgeist med denna "Sun of God", nä jag kan inte rekomendera den. Jag kanske är för påläst i ämnet? Mikael, har du prövat den på din bror?

Nej, Rapidact, min bror har jag inte konsulterat i denna fråga. Men jag ber gärna dig om lite utvikning, om du orkar.

MW

Mikael, din bror är väl kristen? Svagt minne av att det nämnts någonstans?

Sen angående Zeitgeist, en stor miss de gör, är att de inte insett att det är historiska personer de haft att göra med. Jag tycker den astrologiska konspirationen faller platt där. Det kändes inte vidare seriöst att kolla på det ens.

Vadå för "historiska personer", Rapidact ?
Menar du att du tror att Jesus var en historisk person. Krishna likaså ? Hur är det med -
Sol Invictus ? Horus ? Tammuz ? Attis ? Dionysos ? Hermes ? Hercules ?
Det jag räknade upp var en liten bråkdel av alla korsfästa frälsare som till 90-95% givits samma biografi och levnadsöde som den påstådda Jesus.

Zeitgeist är ingalunda den enda filmen som tar upp dessa hysh-hysh-frågor.
Jag har flera böcker av en viss Acharya S som alla behandlar samma saker - men mera vetenskapligt. Zeitgeist var ett kort sammandrag och gjord för de stora massorna som aldrig skulle läsa en tjock bok i ämnet.

Lars, är du lika insnöad på Zecharia Sitchin som du tydligen är på Acharya S? För mig är de likbördiga.

De akademiker som skulle ifrågasätta om Jesus funnits är fåräknade, om det ens finns några. En övervägande majoritet har accepterat det. Jag tror de har redan nog så svårt att förklara kristendomens uppkomst och vill gärna inte komplicera det ytterligare.

Jag har absolut inget somhelst problem med att det skulle finnas "förhistoriska" förlagor till t ex Jesus, dels i gamla testamentet men också i övriga religioner/kulturer. En delad medvetenhet om saker som skall komma.

Vad komplicerar konspirationerna kring kristendomen?

Ja, t ex österländska kyrkan, med deras Peshitta Aramaic, i området där de första kristna församlingarna bildades, som klarat sig undan västerländskt inflytande. De deltog inte i mötet i Nicea och all annan politik som förekom i denna del av världen efter att det vart "statsreligion". Inte ens via korstågen fick någon småpåve i Rom kontroll över dem i öst.

Det som omöjligt kan förstås i grekiskan är rena poesin i Peshitta Aramaic (kolla in Peshitta Aramaic for dummies). Arameiskan var också tungomålet i Israel för två tusen år sen, då även de texter i gamla testamentet var översatta till arameiska. Fler och fler börjar få upp ögonen för att stora delar av nya testamentet skrevs ursprungligen i arameiska och översattes till grekiskan (vilket är fullt logiskt), ca 150 års teologi är nedkörda i stuprännan är jag rädd för.

Sedan har vi utomstående texter, som t ex Suetonius, Tacitus samt Josephus (som angreps hårt i Zeitgast) osv, så har vi också Talmud Sanhedrin 43A vilken är ganska intressant, ett protokoll över Jesus rättegång, där även vissa lärljungar omnämns vid namn, samt att de erkänner att han var av kunglig blodslinje (när templet fanns kvar, hade de folkbokföring som de kunde verifiera detta med). Detta är nedtecknat av "motståndare" till Jesus, några som dessutom dömde han till döden.

Rapidact lyssna på ett intressant samtal här:

http://www.sr.se/laddahem/podradio/SR_p1_filosofiskarummet_070408060037.mp3

Del 1 av Zeitgeist "Sun of God" är enkel men väldigt fängslande tycker jag. Speciellt bra är övergången till Del 2! Den som behandlar myter... David Ray Griffins röst från hans berömda tal... Från gamla myter till nya... Jag ryser varje gång jag ser det!

"A myth is an idea - though widly believed - is false"

Nu förstår jag bättre vart du ville komma, Rapidact.

"The Dark Side", enligt min världsbild, är kristendomen, islam och judendomen, inte Djävulen. Men det betyder INTE att jag anser att religionernas utövare, de alldeles vanliga troende, skulle drivas av mörka ambitioner och falsk godhet -- men deras religioner gör det, deras kyrkor gör det, deras heliga skrifter gör det...

Jag frågade faktiskt min bror -- teologie doktor -- på julafton, om han och den teologiska vetenskapen betraktade Jesus som en historisk person. Han svarade med en ganska undrande blick: Jaa... Vilket jag tolkade som att han till och med fann frågan märklig.

För mig är det dock fortfarande kontroversiellt, även om jag bara tittat på frågan mycket ytligt. Alldeles speciellt anser jag det ytterst märkligt att den samtida romerska byråkratin inte har uppmärksammat denna uppviglare och terrorist.


Sanhedrin 43A, som jag inte kände till innan du nämnde det, förefaller ju vara skrivet flera hundra år senare. Något "protokoll" är det definitivt inte i alla fall.
Lärjungarna som "nämns vid namn" är bara fem: Mattai, Nakkai, Netzer, Buni, och Todah, och det är bara Mattai som man skulle kunna härleda till Bibelns tolv lärjungar, Matteus. Det står också att han stod makten nära, vilket väl torde betyda romarna. Ändå finns han inte odiskutabelt dokumenterad? Men mina källor på den punkten kanske inte är trovärdiga.

Att kalla Peshitta ett historiskt faktum är väl också en rätt stor överdrift.

Men det leder mig till en lite rolig anekdot:
En kvinnlig vän, som tyckte att jag inte riktigt respekterade henne intellektuellt, ville visa att hon faktiskt var betydligt mer allmänbildad än jag trodde.
"Visste du att Jesus egentligen talade armeniska?" frågade hon mig... När jag okänsligt nog rättade henne blev stämningen ganska tryckt.

Rapidact:

Eftersom teologi baserar sig på konfessionell tro kan man inte alls tala om vetenskap. Ingen som är kritiskt inställt till "kristendomens sanningar" söker en studieplats vid ett universitet teologiska fakultet.
Nej dit söker folk som redan svalt bete, krok och flöte - och som vill jobba i kyrka o församling. Därför - Rapidact finns det ingen logik i att påstå att det inte finns akademiker som gett sin in på kritik av de kristna "sanningarna".

Acharya S är ingalunda en ensam röst. Var och en kan hitta tiotals andra ännu mera seriösa och torra forfattare/forskare som visar samma slutledningar som Acharya S.

Vad Zecharia Sitchin gäller så har allmänheten redan 1851 haft tillgång till forskningsmaterial som bevisar att mycket av vårt gamla testamente kopierats från babyloniska heliga böcker.
Sitchins tolkningar av Enuma Elish och andra sumeriska texter är inte nödvändigtvis fel bara därför att de avviker från det som teologer berättar.

Som jag ser det är Den Tolfte Planeten, Skapelsen i Nytt Ljus m.fl Sitchin-böcker mycket nyttiga att läsa ifall man söker alternativa tolkningar som INTE är färdigtuggade av folk med teologiskt konfessionella "inre styrande röster"...

Vatikanen har mycket att förlora på att sanningen kommer fram.

Som jag ser det är Zeitgeist ett fint ett tillskott till debatten för oss som vill försöka låta vår intuition styra oss mot det som resonerar bäst i vår bröstkorg.

Ingen med kristen världsbild eller formell teologisk utbildning kan kritisera filmen och räkna med att bli tagen på allvar av andra än de egna ledens förgubbade stofiler.

Visst finns det seriösa forskare som ifrågasätter om Jesus funnits. Lena Einhorns bok som kom ut förra året "Vad hände på vägen till Damaskus? På spaning efter den verklige Jesus från Nasaret" handlar just om detta. Där driver hon flera mycket intressanta och omvälvande teser. Måste läsas!


http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9172638362

..men om "den verklige Jesus " bara är en gammal myt om solens kretslopp och jordens årstider. Solen görs till en "gudsman" och personifieras genom olika frälsargestalter som haft kända namn genom tiderna. Romarna tvingade slutligen alla "solkulter" att byta sin tidigare frälsares namn till Jesus. Jesus placerades strategiskt nog i Judéen eftersom man tänkte att man härmed skulle fa med även de envisa judarna i den gemensamma solkulten under paraplynamnet "Jesus".

Storyn var den samma - namnet bara byttes. Och här är troligen förklaringen till att Rom lyckades tvinga tiotals andra solkulter att gå med i Jesus-kulten.

GooodKvällst,

Såvitt mig känt så är Jesus en hybrid av Jeshuas och hans tvillingbror Tomas leverne för ca 2000 år sedan. På kyrkomötet - för ca 1700 år sedan - så bestämdes medelst handuppräckning att det skulle skrivas som det gjordes. Förslaget Jesus-varianten vann med två rösters övervikt.

Detsamma som skedde med IPCC´s CO2-dokument = röstning medelst handuppräckning och vinnande förslag vann med två röster = det blev den officiella "sanningen". Undrar ju om i dessa sammanhang - om dom som räknade räknade riktigt riktigt rätt, faktiskt...

Som många har sagt - historien återupprepar sig ständigt och jämt - så det är ju inte så svårt att vara spåman, faktiskt...

GooodNatt.../önskar vännen Josef

Mikael, nä, okey, det var inget protokoll. Jag får inte riktigt ordning på när exakt Sanhedrin 43A skulle vara nedtecknad, uppgifter förekommer att det skulle vara under en tidsperiod som löpte mellan år 70 och 200. Jag får fråga Rabinen som bor i samma hus som mig, sen när jag stöter på han i typ tvättstugan. Men något som inte kan förnekas är att det är nedplitat av ledande rabiner, under en tid då det frodades av kristna omkring dem. Det har en propagandistisk betoning, även om mycket stämmer in på det kristnas evangelium, så gör inte allt det.

Anklagelserna som omnämns i texten var standardanklagelser, men går även dem att finna på följande ställen i Markus 3:22, Matteus 9:34 och 12:24.

Så kommer vi till det roliga, "Det står också att han stod makten nära", njae, här spelar internet dig ett spratt. De kritikiska sidorna du surfa in på talade inte om hela sanningen (och vi alla älskar sanningen, eller hur?), det är som filmen Transformers slogan "More than meets the eye".

Det går att översättas/läsas på 2 olika sätt. Låt oss ta det i Hebreiska; mekurav le'malchut (litterär översättning till engelska ordet: Sovereignty) eller mekurav le'malhut (kingdom or king / Royalty = the household of David). Två var för sig väldigt starka ord, även religiöst.

Om de var av onda intentioner och inte ville gå de kristna evangeliumet till mötes, Varför då välja ett par ord som skulle kunna få en sådan katastrofal misstolkning? Det finns säkert mängder av alternativa sätt att beskriva hur någon skulle tillhöra Romarna (gjorde inte alla judar det vid den tiden?) eller ha en betydelsefull position inom styret hos Herod Anthipas och Pontus Pilatus (mindre troligt att en sådan person låter sig dömas av några som inte var det).

Varför ens närma sig de kristnas evangelium på en mängd punkter? För det är ett öppet erkännande av Jesus existens, ett bekräftande på ett flertal punkter. Men jag tror inte detta var konstigt alls under den tid det skrevs - Jesus var rätt färsk i deras minne. Jag kan berätta att under medeltiden, då den katolska kyrkan hade kontrol över Europa, då när judarna tryckte upp Talmuden här i Europa, så var bl a detta ställe censurerat (hasronot hashas), helt borttaget - så känsligt var det för dem.

Jag hinner inte fördjupa mig mer nu, men det är intressant tycker jag.

Till dem det berör:
Jag förstår inte vinsten i att försöka förneka Jesus existens, för det slutar inte med det. Då måste varje enskild verksam "lärljuge" bortförklaras, samt deras församlingar och de arkielogiska fornlämningar som vittnar om deras framfart, samt de texter de nedtecknat, och spritts vida omkring. Sedan utanpå detta, försöka skapa en gigantisk konspirationsteori om kristendomens uppkomst och spridning som täcker upp allt detta. De som klara av att genomföra detta, är nog större än den Jesus som skriften talar om.

Jag sks försöka återkomma i tråden, när jag finner tid.

Ja, nidbilder är alltid enkelt att stoppa in i bloggposter, Tolv bloggar på dussinet lever ju på detta.
Romersk-katolska kyrkan är ju verkligen hela världens lilla slagpåse.

(annars läser jag din blogg med stort intresse)

Alldeles speciellt med tanke på dig, Z, så tvekade jag att lägga ut "nidbilden".

Men jag måste tyvärr vidhålla kritiken av katolska kyrkan, hur stor respekt jag än har för individuella medlemmar.

Precis som jag kan respektera både enskilda mormoner, scientologer och Jehovas Vittnen, så anser jag att deras kyrkor ägnar sig åt avancerad tankekontroll. Katolska kyrkan är inget undantag, trots sin storlek. Och precis som så många andra kyrkor döljer den en massa o- och dubbelmoral. I många fall ren kriminalitet.

Jag läser Don Camillo med största behållning! Men Vatikanen ger mig frossbrytningar.
Jag gråter varje gång jag ser Spelman på taket. Men ortodox judendom betraktar jag som rena ockulta frimureriet.
Jag respekterar att vi alla behöver en tro. Men jag ser ingen skillnad på att kritisera en New Age-guru eller påven -- och jag utsätter så ofta jag orkar min egen tro för samma kritik.

Tack för din vänliga ton, trots min oförskämdhet.

MW

Tack för att du hade mig (och andra katoliker) i åtanke.

Vår tro är inte hemlig, kostar inte pengar att tillskansa sig. Katekesen resp Bibeln går lätt att låna på bibliotek resp. av vänner.
Det är ingen gnosis, som endast ett fåtal är invigda i, utan redovisas till punkt och pricka i katekesen, hela tiden offentligt för att ta emot klagomål och synpunkter, paragraferna är ständigt under diskussion.

Jag tror att du har fler än katolska läsare än jag. De är nog bara mer blygsamma med kommenterandet.

Hoppas förresten att du är frisk o kry :) Gästskribenterna var inte fy skam, men originalet eftersökt

...med ovanstående ville jag alltså markera skillnaden mellan Katolska kyrkan och diverse hemliga nätverk, som
Jehovas vittnen, Frimurarna resp. Scientologerna.

Z,
där står vi nog så långt ifrån varandra man nästan kan komma. Jag betraktar Vatikanen som de hemliga nätverkens mästare och en anakronistisk skam, om jag ska vara helt ärlig. Men jag tar tillbaka uttrycket "sekt", det är inte korrekt.
Kardinal Ratzinger -- nuvarande påven Benedictus XVI, för icke insatta läsare -- författade kyrkans senaste kanoniska ställningstagande mot faktiska frimurare (inte som ett mer abstrakt begrepp för hemliga sällskap), att de "är i ett tillstånd av allvarlig synd och kan inte motta den heliga nattvarden". Men samtidigt tillåter man Malteserorden att ha sitt säte i Vatikanen, det katolska "brödraskapet" Columbus riddare, Knights of Columbus (naturligtvis med en fasces i sitt vapen), att ha sitt hemliga inflytande i USA och jesuiterna att driva sitt andliga, politiska, militära och vetenskapliga kvadrupelspel över hela världen.

Men, för att gå tillbaka till ämnet i bloggen: Vad tycker du om exorcism? Är Djävulen på frammarsch, som tydligen även påven anser?

MW

GooodDag,

Apropå religionernas alla djävulska gudDomar - såväl som himmelska djävlar.

Måhända ligger det en hel del i uttrycket: ”Demokrati är det sämsta styrelseskick som människosläktet överhuvudtaget har prövat” - därför att det bygger ju på tankeidén att det är Brist-på-Allt - som ju i sig är kommet ifrån wåra maktElitares religioner. Styrelseskicket demokratins GRUND utgår ju därför FELAKTIGT ifrån att ALLA skall ha det lika dåligt ! INGEN för mig personligen känd demokrati - och inte någon enda känd religion heller för den delen - har utgångspunkten för sitt styrelseskick att det finns i ÖverFlöd-av-Allt till alla !

Måhända är det ändå så att Neal Donald Walsch KLICKLÄNK har inte så lite av rätt för sig - när han säger att Brist-på-Allt ENBART är ett hjärnspöke hos människosläktet. Det är grundat i wårt MainStreamade tänkande, babblande och agerande - som i sig härrör ifrån wåra globala och nationella MaktElitare. MainStreamat tänkande = frånvaron av personligt tänkande = frånvaron av sant tänkande. Sant tänkande är grundat i wåra helt egna gjorda erfarenheter under wåra egna innevarande liv i kött - INGENTING ANNAT som Princip. Men visst - inspiration till tänkande i termer av ÖverFlöd-av-Allt kan Wi ju få av varandra - men det är mycket mycket sällsynt i dags dato, tyvärr tyvärr...

Dock - personligen VET jag att Neale Donald Walsch med gud INTE menar människosläktets MaktElitares påhittade många många djävliga gudDomar KLICKLÄNK - utan snarare Den SuperIntelligenta ElektroMagnetiska Plasmat KLICKLÄNK - som allt materiellt till mer än 99,99 % består av - och som HELA det materiella Universumet bokstavligt talat simmar omkring uti.

Så i mitt mer än 66-årade livsperspektiv sett - så finns potentialen för att människosläktet när som helst skiftar sina MainStreamade personliga tankesystem ifrån Brist-på-Allt till ÖverFlöd-av-Allt. Kommer Wi av vanligt folk att göra det - och i så fall när ? Idag, i morgon, nästa vecka, om ett år, om några hundra år - eller om några tusen år eller än senare ?

Ha det... /ParaDigmSkiftesVännen Josef

Jag är starkt kritisk mot katolska kyrkan också, precis som Mikael Wälivaara.

Hur mycket överseende har vi haft med dem historiskt sett? Svenskarna har ju kickat skiten ur dem. Gustaf II Adolf berömda fälttåg i Tyskland under 30-åriga kriget, satte han rejäl skräck i katolikerna nere i Europa att de än idag skrämmer upp barnen i t ex Polen med skräckhistorier om honom.

Gustaf II Adolf var onekligen en av de störste härförare som någonsin funnits, jag förstår varför de vart rädda. Tänk om kriget hade pågått lite längre, att också Polen hade blivit befriat från den katolska kyrkans förtryck? Det hade varit något.

Undra hur Europa hade sett ut om inte Gustaf II Adolf hade dött i slaget om Lutzen (som svenskarna ändå vann)?

Men om vi backar bandet ytterligare? Vad var det som satte igång alla dessa revolutioner mot katolska kyrkans kontroll/makt över folken främst i norra Europa i slutet av medeltiden? Ja, det var ordet, bibeln, evangeliet. De var rädda för att om vanligt folk skulle få läsa det, skulle de börja tänka själva. Vi kan alla tacka Luther och William Tyndale för att de översatte texterna. När det blev tillgängligt för alla att läsa, då kunde de genomskåda Katolska kyrkans bluff, de vart rasande för att de såg hur obibliska de var och började plundra och bränna upp kyrkorna!

En riktigt bra dokumentär om detta är The Bible Revolution från channel four.

Förstår inte svamlet om Gustaf II Adolf. Rapidact har tappat referenser helt och hållet. Tror du på fullaste allvar att Gustafs syfte har varit nåt annat än att plundra och utvidga skattebasen (dvs skaffa sig fler undersåtar)? Och vilka fick betala för krigen - både finansiellt och med sitt eget kött och blod bokstavligt talat? Hur kan du hylla slakten som det 30-åriga kriget drag gick ut på?

Sen vart det ju inte så enkelt att Luteraner var rena änglar heller. Svenska kyrkan antog en mänskligare framtoning först på 1900-talet. Personligen sympatiserar jag ganska mycket med K G Hammar (även fast jag inte är religiös själv).

Värt att tänka på är att den så kallade kristna högern i USA består av protestanter och inte katoliker - så allting är relativt...

Ingenjören: Citat blogginlägg av Mikael: "Men det fascinerar mig också att så många av oss inom den judiskt-kristna etiksfären har en sådan benägenhet att ha överseende med denna globala, kriminella sekt..."

Det var det mitt inlägg syftade på. Vi får inte glömma vår historia, de hade en helt annan benägenhet förr. Då slogs de för försvar och frihet, kriget hade pågått i 10 år och nått våra gränser, det var då med riksdagsbeslut i ryggen som Gustav II Adolf ingrep till värn för fosterland och trosförvanter (inget eget beslut).

Många svenska historiker fattar inte hur svenskarna kunde ställa upp på dessa olika krig vi haft, att de ens ville värvas, när priset var så högt. Men tydligen var de så villiga att det till och med förekom att svenska kvinnor klädde ut sig till män för att få värvas.

Läs wikipedia om "Gustav II Adolfs mål med det tyska kriget" eller kolla upp det någon annanstans, jag tror ditt försök till historieförfalskning vilar på lös grund.

Rapidact:

"Då slogs de för försvar och frihet, kriget hade pågått i 10 år och nått våra gränser"

Försvara får frihet - hahahah. Man slogs för man var antingen tvungen fysiskt under vapenhot eller så fick man betalt. Sen fanns de naturligtvis några som begav sig frivilligt för nöjes/äventyrsskull.

Nära våra gränser - vilka våra gränser? Du syftar till våra nuvarande gränser antar jag. När Gustaf II slogs i Tyskland så låg vara gränser i Tyskland.

Att man (kungens undersåtar) ställde upp i alla dessa krig beror knappast på mod eller patriotism då man innan den franska revolutionen inte visste mycket om nationalism i samma bemärkelse som idag. Man hörde till en viss släkt, en viss klan, sen var man Skåning, Dalmas, Hallänning osv, och slutligen så hade man en viss kung. Nationalsamhörigheten fanns inte på världskartan med andra ord. MAn talade knappast samma språk ens - dialekten vår så utpräglade.

Ta och börja läs lite seriös historia för guds skull och lägg dessa pojk-romantiska sagor åt sidan.

Ingenjören: Nationalsamhörigheten? Du missar en viktig sak, det har funnits olika "väckelser" genom tiderna. Dina sjörövarteorier (om att allt bara handla om guld och silver) räknar inte in tron's faktor, fast det var ett religiöst krig om något. Där har du samhörigheten, den gick över gränserna - precis som katolikernas samhörighet gjorde i deras läger, så kände protestanterna lika manade att ställa upp för sina (som var attackerade), "Corpus Catholicum" och "Corpus Evangelicum".

Påven i Rom som sådan, sågs nog som anti-krist själv i det protestantiska lägret.

Ja, de ansåg väl att Östersjön var landets gränser, med tanke på den handeln som förekom, det var säkert känsligt om de skulle lyckas få ett grepp om de viktiga hamnarna i Tyskland. Om sedan de katolska spanjorerna segla upp i östersjön med sina flotta, vilket inte vore helt omöjligt, det skulle förödande konsekvenser för Sverige på många plan.

Pax Vobiscum Exorcister,

Det finns bara 2 typer av människor på vår jord.

De som "känner" den Helige Ande, och de som "inte" gör det. De som känner Honom är andligt vakna och känner även Gud, Skaparen av universum och Hans ende son Jesus Kristus.

...DETTA är "grundproblemet", som ställer till all oreda på Jorden!

Vi som har tagit emot Jeus i våra liv, och den Helige Ande, känner verkligen Gud "personligen", och INGEN annan gör det. De övriga har bara sina "teorier och fantasier". Detta vet jag på heder och samvete, eftersom jag har levt på "bägge" sidor.

Som ung var jag "icke-troende", och hade därmed inget andligt liv. När jag döpte mig och tog emot Jesus, kände jag i ärlighetens namn, ingenting påtagligt, men jag ville göra "allt" som Bibeln manar oss att göra för att finna Gud. Jag följde Jesu exempel. När jag någon månad senare till min "stora förvåning", mötte den Helige Ande, ville jag ej mera leva mitt gamla oandliga, torftiga liv. Gud visade mig en andlig dimension, som jag inte hade en aning om, att man kunde få uppleva här och nu!

I den andliga dimensionen, som är en parallell verklighet, ser jag även den "verkliga" ondskan i världen.

Nu vet jag varför det finns massmördare, våldtäktsmän, homofiler, transsexuella, folk som känner sig tvungna att leva ut ondska och tvångstankar. Jag vet även varför folk "hör röster" och ibland ser övernaturliga saker. Jag förstår även varför de flesta anser att dessa plågade själar är psykiskt sjuka, fast de egentligen INTE är det!

Psykisk sjukdom existerar inte i verkligheten!!!

Det är bara en meningslös stämpel som en blind, ateistisk läkarkår, i sitt andliga oförstånd sätter på obekväma människor. Eftersom läkarkåren inte har en aning om vad de har att göra med, hittar de på förklaringar, som INTE har något som helst med verkligheten att göra.

Om man inte personligen har upplevt den andliga dimensionen, är man, som även jag var tidigare, blindare än fladdermöss. Jag var andligt blind ända fram till 1975 då jag mycket "förvånad" mötte Treenigheten, för första gången. De öppnade mina blinda ögon och döva öron, till sanningen!

Nu lever jag i den andliga dimensionen hela tiden, även om jag för tillfället är tvungen att vada i den vardagliga skiten med det ena benet. Så länge vi är bundna till Jorden, är det ju så att vi tyvärr måste vandra här med de blinda och de döva, tills dagen då Jesus kommer för att hämta sin församling.

Jak 2:19 Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det, och bävar.

Precis som Jesus gjorde, kastar jag ut andar ur folk, varje vecka.

Plågade själar blir fria i kraften av Jesu namn. Många tror säker att jag är helt knäpp, det trodde även en del även om Jesus. Jag förstår er fullständigt, eftersom även jag har varit i "er" situation. Det spelar ingen roll för mig vad folk tycker, jag är mer än nöjd, så länge som jag kan hjälpa människor, som har lidit alla Helvetets kval här på Jorden. En del sjuka som jag ber för, blir även de helade, tack vare den Helige Andes kraft som verkar i mig (och alla andra pånyttfödda Kristna). Det räcker förstås inte att kalla sig "pånyttfödd", man måste "verkligen" vara det. Ännu har jag inte väckt upp någon död, men den dagen kommer väl.

Läkarna har varit helt "oförmögna" att hjälpa de som jag ber för.

Det är ovanligt att befrielse kan äga rum så länge som en människa står under medicinsk "kontroll". Det händer någon gång, men det är ovanligt. En av de vanliga andarna heter Farmaka, och han tar ofta kontrollen över sina offer. Så länge som man tar anti-dep mediciner och dylikt, är det därför svårt att bli befriad. De som har slutat med sina mediciner har vanligtvis blivit befriade på stubben, eftersom de då har större kontroll över sin egen vilja. Det finns en del starka mediciner som man måste "trappa ner". Därför är det viktigt att man talar med en läkare, så att man får veta hur man skall göra för att sluta med giftet, utan att dö på kuppen.

Varje person som har en sjuklig inneboende destruktiv kraft, har problem med andar!

Hur känner man igen andar, om man inte själv är andligt vaken? Det är rätt enkelt. Om man känner sig "tvungen" att utföra vissa saker, trots att man kanske inte själv vill, då står det helt säkert, en eller flere andar bakom. Man kan ha en "överdriven aptit" på mat, sex, sport och andra hobbies, att vara elak, att drömma om att döda, äta, våldta, råna, luras, skända och så vidare. Man kan ha många "olika" sorters inre tvång. Ibland kan även handla om helt ofarliga, men ofrivilliga saker som till exempel, att kolla om dörren är låst, ett flertal gånger innan man åker bort. Tvångstankar är orsakade av andar.

Nu säger jag inte att det är fel med hobbies, förutom om de "tar över" ens liv på ett överdrivet, onaturligt sätt.

Man är inte en sämre människa bara för att man är besatt eller har andar omkring sig.

Vem som helst kan råka ut för andar på olika sätt. Alla bär inte andarna i sin kropp, en del har andar omkring sig. Det är dock lika besvärligt att ha ett gäng andar med sig, som i sig. Vanligvis för andarna en massa liv, och därför blir det tröttsamt att behöva lyssna på dessa vidriga personligheter dygnet runt.

Andarna har INGEN rätt att plåga Kristna.

Trots detta, är det många Kristna som inte har "insett" att de verkligen har "makt över andarna", genom Jesus. Många är lurade på olika sätt. Man kan ha blivit utsatt för psykiskt eller fysiskt våld som liten, i sådana till fällen tar ofta andar lätt över ens liv. Andarna kommer vanligvis in i folk genom traumatiska upplevelser.

Om man känner sig värdelös, eller förkastad, kan man även få problem med andar. Detta är djupa sår, som "kan" ta en bra tid att läkas, men det är "olika för alla"! En del som får förbön kan bli helade på en sekund, och för andra kan det ta tid.

Om du lider av något av de problem som jag har nämnt, skall du söka hjälp i en kyrka, där Jesus förkunnas, och man följer Bibeln. En frikyrka kan vara ett bra alternativ, även om alla frikyrkor inte är bra. Det finns ingen "perfekt" kyrka på vår Jord. Om du har otur och kommer till en kärlekslös kyrka, eller en kyrka där de inte fattar vad du talar om, leta dig då vidare.

Matt 12:28 Men om det är med Guds Ande jag driver ut de onda andarna, då har Guds rike kommit till er.

Vilken pånyttfödd Kristen som helst kan kasta ut andar eller demoner, som de även kallas!

Det handlar aldrig om hur "bra" vi är. Makten som vi har över andar, sjukdom och död, kommer från Jesus. Det är "endast" i Hans namn som vi kan befria människor. Många förstår verkligen inte vilken kraft vi har som Kristna. Folk tror ofta att de måste vara super-människor för att kasta ut andar, det vill även andarna att vi skall tro, men det är "inte" sanningen. Sanningen är den att ett litet barn kan kasta ut demoner i Jesu namn.

Nu är det så, att det finns folk som inte är Kristna, som låtsas kasta ut andar. Om andarna är i maskopi med dessa exorcister, kan det verka som om offren får hjälp, men så är inte fallet. Man kan bara kasta ut andar i Jesu namn. Dessutom är det ingen vits att kasta ut andar ur en människa som inte vill följa Jesus. Om man gör det, kommer den människan att få det ännu värre när andarna kommer tillbaks, med ännu flere likasinnade.

Matt 8;16 När det blev kväll, förde man till honom många besatta. Och han drev ut de onda andarna med ett ord och botade alla sjuka,

Om man tror på Jesus och har den Helige Ande fungerande i sig, då kan man göra "alla" mirakel som Jesus gjorde och ännu större! Det har Gud lovat oss i sitt ord.

John 14:12 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.

Luk 10:20 Men gläd er inte så mycket över att andarna lyder er, som över att era namn är skrivna i himlen."

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil