« Hem | Ann "The Man" Coulter röstar hellre på Clinton än ... » | Shell gör "obscen" rekordvinst 500 miljoner om dag... » | Bye, Bye Rudy 9iu11ani » | Vann Kennedy över Nixon 1960 med hjälp av valfusk?... » | Rekommenderat: Jan-Olov Wikhall » | Kucinich hoppar av. Och OS genomförs med munskydd?... » | Se upp! Flera spännande fenomen på senaste tiden » | Bush och Vita huset:935 lögner som kostat 100.000-... » | Smugglingen av amerikanska kärnvapenhemligheter: S... » | Den nye Svarte påven Asiatiskt inflytande i Vatika... »

Smått och stort

"Filmsanerare" fast för sex med mindreåriga
Clean Flix -- ett företag i mormonstaten Utah, som ägnade sig åt att "sanera" DVD-filmer, så att alla sexscener och svordomar försvann, för att religösa amerikanska familjer inte skulle behöva oroa sig för att titta på smutsten --fick hårt motstånd ifrån filmindustrin gick i konkurs för inte så länge sedan.
Grundaren av detta moraliskt högtstående bolag har nu arresterats för sex med mindreåriga. Två 14-åriga flickor hade vid ett par tillfällen sålt oralsex till mannen. Även en annan av bolagets högsta chefer var inblandade. Cheferna skulle, enligt flickorna, ha påstått att bolaget egentligen var en täckmantel för porrfilmsinspelningar. (Källa: Mike Malloy)
RÄTTELSE: Ett uppmärksam läsare, Daniel, har noterat att företaget, som dessutom heter Clean Flicks, inget annat, bestämt tagit avstånd ifrån att den gripne skulle vara bolagets grundare -- istället har man stämt honom för att ha "dragit företagets namn i smutsen". 
Den åtalade ska ha varit återförsäljare åt företaget och sedan fortsatt med "saneringsverksamheten" i Clean Flicks namn, efter att man tvingades lägga ner.
Nu håller man på att dra igång företaget igen, men enbart sälja lämpliga filmer på nätet, inte gå in och klippa i dem, och då kommer ju den här nyheten ytterst olämpligt. 
Dålig tajming, medveten smutskastning eller en "gravad hund"? Jag lär nog inte skriva mer om detta i alla fall. 

Låt soldaterna blogga
Generallöjtnant William B. Caldwell IV har i en blogg uppmanat amerikanska myndigheter att tillåta soldater att blogga och lägga upp videofilmer på YouTube, något som varit förbjudet sen ett par år.
Det skulle hjälpa till att ge en mer balanserad bild av kriget, skriver han. (Källa: David)

En miljon döda i Irak
Detta för oss till det totala antalet dödade i Irak. Det brittiska institutet ORB har genom en intervjuundersökning kommit fram till att mellan 800.000 och 1,2 miljoner irakier dött till följd av krigssituationen i landet. Och då har man inte fått tillåtelse att genomföra intervjuer i två av de mest våldsdrabbade provinserna.
Till skillnad mot den mest citerade källan IBC, Iraqi Body Count, vars siffror bara är en tiondel av ORB:s, så är det tydligt att man får helt andra siffror när man går ut och pratar med civilbefolkningen. För cirka ett år sedan beräknade den mycket respekterade brittiska läkartidningen The Lancet, att fler än 600.000 irakier dött under ockupationen, även det efter omfattande intervjuer. (Källa: SVT Text)

Fox, Fox, Fox i amerikanska tittartoppen
Med tanke på Ann Coulters utspel på FOX i förrgår var det med stor spänning jag inväntade de senaste tittarsiffrorna från Nielsen för nyhetsprogram på de amerikanska kabelnäten. (OBS -- det handlar alltså inte om de klassiska TV-bolagen NBC, ABC, CBS och PBS, utan bara om satellit och kabel.)
Hannity & Colmes kom tvåa, slagna av den allt sinnessjukare Bill O'Reilly.
Rupert Murdochs extremt högervridna TV-bolag hade 8 av de 10 mest populära nyhetsprogrammen på amerikansk kabel-TV i januari! Ja, 14 av de 16, om man ska vara riktigt plågsamt uppriktig. (Här en länk till den utmärkta dokumentären OutFOXed, om Rupert Murdochs kontroll över nyhetsförmedlingen.) (Källa: Huffington Post)

Fox sparkar kritisk TV-veteran
På tal om FOX så fick programledaren Motel Williams sparken efter 17 år, för att han hellre ville diskutera dödade amerikanska soldater i Irak än skådespelaren Heath Ledger. (Källa: Brad Blog)

Gates vill köpa Yahoo
Striden mellan Google och Microsoft om kontrollen över våra internetvanor hårdnar. Microsoft har nu lagt ett bud på Yahoo, värt nästan 45 miljarder dollar, drygt 280 miljarder kronor. Maktkoncentrationen över vårt "fria" internet ökar! (Källa: Huffington Post, m.fl)

Nästa president en jurist
Och striden om den demokratiska nomineringen till president står ju mellan två jurister, Hillary Clinton och Barack Obama. Utan att ha gjort någon fördjupad forskning i frågan hoppar även två av de mest hajpade, men numera avpolleterade republikanska kandidaterna upp i huvudet:
Rudy Giuliani var federal åklagare i New York och Fred Thompson är, tro det eller ej, juris doktor. Ovanligt hög representation av en och samma yrkeskategori, tvingas man väl konstatera. Men så är ju jurister specialutbildade i att representera andra, sina klienter...
(George Bush, som likt Hillary Clinton också gick på Yale-universitetet, tog dock sin examen i historia. Historisk ironi, kan man tycka.)


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Det skulle hjälpa till att ge en mer balanserad bild av kriget

Ja defenitivt, bloggande soldater kan nog ge en mer balanserad bild av krigets fasor, men tyvärr kanske även en mer indoktrinerad bild. Kan nog många gånger också finnas ett behov av att behöva rättfärdiga de handlingar man har dåligt samvete över, på goda grunder sas.. Men det är ändå bättre än en regisserad och ibland tom. förjugen bild.

Maktkoncentrationen över vårt "fria" internet ökar!

Vilket operativsystem använder du? Jag använder ett fritt, och då menar fritt som i frihet, inte gratis öl. Vad menar jag då med det? Jo, det gamla enkla om att sopa framför egen dörr, inte kasta ssten i glashus osv.. Kändes detta uttalande provocerande.. geee wonder why?

/steelneck

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil