« Hem | Mandela är död, hävdar George Bush Mördad av Sadda... » | Svenska vapen gör succé i Irak "USA väldigt nöjda,... » | Frihetsgudinnan har stängt för gott... Ingen Habea... » | S:t Petraeus och den amerikanska vapenhandeln » | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | Polis tystar debattör med elpistol John Kerry tyck... » | Mikael och Mikael funderar vidare :Om 11 september... » | Var informerad. Var fri... » | Lars Vilks, Expressen och den virtuelle terroriste... » | FNs fredsdag 21 september – och rädslan för att dö... »

New World Order och Stockholmssyndromet

Att den styrande makten, och då menar jag först och främst den ekonomiska, skulle bära på en dröm att en gång kontrollera hela världen, är nog inte svårt att tro. Under de senaste seklerna har detta sammanfattats i ett gemensamt valspråk: en ny världsordning, a New World Order, NWO.

Att detta skulle vara mer än en verklighetsfrämmande illusion börjar idag bli uppenbart, allt eftersom globaliseringen sprider sig. Och att de flesta regeringar är positiva till eller i alla fall slavar under detta märks i de politiska besluten, som underlättar för företagen och gör livet svårare för det egna landets befolkningar. Och trots att detta högtidligt beskrivs som ett fredsprojekt lever vi idag i en rädsla för krig som är större än den ens var under stora delar av Kalla kriget. Och krigsindustrin gör större vinster än någonsin tidigare i historien.

Trots att de flesta jag känner bredvilligt håller med om att politik huvudsakligen är korrumperad och rutten är det få som orkar tro att det skulle sträcka sig längre än till den privata makten och plånboken. Alldeles speciellt här i Sverige. Om man antyder att politiker kunde vara köpta i större skala, till exempel för att stödja krigs- eller oljeindustrin, då är man en tragikomisk konspirationsteoretiker.
Trots att de flesta håller med om att den globala kapitalismen visar på en påfallande hänsynslöshet och girighet, vill man inte tro att det skulle finnas några formella nätverk mellan bolagens ägare. Visst känner vi till karteller och lite insiderhandel, men att det skulle finnas någon övergripande plan för att ta över hela världen det är bara paranoia.
Trots att det inte finns en enda vettig anledning att sätta någon tilltro till att det var en arabisk, muslimsk konspiration som ledde till terroristattackerna den 11 september, anses det vara en antidemokratisk konspirationsteori att tro på en alternativ förklaring.
Och så vidare.

Men igår slog det mig, att vi kanske kan söka oss till en väldigt populär psykologisk förklaringsmodell för att förstå det här – vi är alla offer för en global variant av Stockholmssyndromet!

Begreppet, för den som inte riktigt känner igen det, myntades under Norrmalmstorgsdramat 1973. Min gamla vän Kristin sa i telefon till Olof Palme att hon var mer rädd för vad polisen skulle göra än för Clark och Janne. Då gjorde psykiatern Nils Bejerot diagnosen att de blivit psykologiskt solidariska med sina kidnappare, eftersom det var deras omedelbara hopp att hålla sig vid liv.

Kanske är det samma sak här? Eftersom globalisterna håller oss alla som gisslan väljer vi omedvetet att försöka se det som händer som något i grunden rationellt och gott, eftersom tanken att vi bara lever beroende på NWO:s godtycke helt enkelt är omöjlig att stå ut med. Medan de som försöker tala om för dig att du faktiskt är på god väg in i ett totalt slaveri blir fienden, de farliga, de irrationella.

Jag förstår om du slår ifrån dig detta. Jag vet att Kristin också gör det. Hennes rädsla för polisen var högst rationell och Kristin inbillade sig aldrig att Clark och Janne var ofarliga, bara att deras syfte aldrig var att döda gisslan, medan polisens syfte var att använda dödligt våld mot gisslantagarna.
Men även om Nils Bejerots världsberömda diagnos inte var relevant i det sammanhang där den myntades, tycker jag faktiskt att den är intressant som diskussionsunderlag för det som försiggår i människors huvuden idag.

Andra bloggar om: , , , ,

Intressant observation Mikael. Kan inte annat än hålla med. Tror dock inte att fenomentet utnytjas bara av NWO-gänget utan man har altid haft förklarinsmodeller för rådande samhällsförhållanden sålänge civilisationer har funnits. Kan fungera till en viss del, men alltid finns det en gräns. Är bara tiden mogen så hjälper inga Stockholmssyndrom...

Har en känsla för att tiden mognar mer och mer... Aldrig har så många fått öppnat sina ögon som nu efter 911.

Psykiatikern Nils Bejerot hittade på ett nytt namn för ett gammalt fenomen: Var lojal till den som har makt över dig, och ställ inte 'pappa eller mamma' till svars... inte så tryggheten hotas. Samma grundfenomen återkommer i lojalitet till religionens auktoriteter, till vetenskapens, medicinens, media, och, ja, politiska ledare. Men allt fler börjar tänka i nya banor. Den ökande terrorn kan också ses som desperata åtgärder att hålla kvar andligt uppvaknande människor i de gamla fållorna.

Sedan, se även Den nya världsordningen av Mats Sederholm, också i dag.

Och Leo Zagami går ut och varnar för ett nytt 911. Huvudkomponentnen i en kärnstridspets har stulits från en bas 10 mil från Denver och 7 Militärer har mördadts vid attacken.

Källan skall var en Insider i Militära underrättelsetjänsten och vän till Leo Z.

När jag ser denna infon så kommer jag att tänka på serien " 24 " med Kiefer Sutherland som säkert många har följt.

mvh s i " Götet "

http://vaken.se/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=7606&forum=1&post_id=59122#forumpost59122

Off topic, men vill delge er denna sång från Pink:
http://www.youtube.com/watch?v=6DEh0eSpNvY
Skönt att se/höra kritiska röster från stjärnorna...
Att det är ett utmärkt sätt att få fler att vakna upp, bry sig och ifrågasätta gör inte saken sämre...
Ursäkta för att det är off topic...

s:
Jag minns inte nu i vilket sammanhang jag skrev det, men det är alldeles självklart att de planerar något. Det republikanska partiet faller i spillror men ingen verkar bry sig, eftersom alla litar på att något kommer att inträffa som ger dem chansen att behålla makten.

Hade de verkligen oroat sig för att presidenten höll på att förstöra GOP (Grand Ol' Party - republikanerna) för decennier framöver hade vi sett ett myteri inifrån. Trots allt går partiet före presidenten.

Conny:
Jag fick rysningar – mycket bra! Tack.

MW

Denna ger rysningar också, speciellt slutet.

Jag undrar va som gick runt i Alan Greenspans huvud dom sekunderna innan bildörren stängdes, när orden ekade.

Jag har lyssnat på Bernie Sanders minst 50 gånger de senaste åren och aldrig sett honom så stark som här. Wow!
Alla borde se det klippet och lära sig vad det innebär att säga sanningen.

MW

Tack för den Rapidact. Jag är helt övertygad om att det är fler och fler som börjar se klart. Helt otroligt hur indoktrinerade vi har varit, och då syftar jag i första hand på mig själv.

Märkligt att både Greenspan och Bernanake hör till samma etniska grupp. Varför inte en afroamerikan t ex - sannolikheten skulle tala för det. Nej, i vissa rum släpps bara de renblodiga.

Ingenjören: Vindarna vänder. Dvs det blir politiskt korrekt att ifrågasätta officiella sanningar. Mediamonopolet bryts upp med hjälp av internet och öppnar dörren för alternativmedia. Det har 911 truth rörelsen redan visat.

Och vi kommer kunna tacka youtube och liknande tjänster för mycket.

"Information wants to be free" har ni väl hört förut? Det gäller mer än någonsin.

Det händer mycket just nu, ser ut som västvärldens kapitalmarknader balanserar på ruinens brant. Centralbankerna har pumpat in hundratals miljarder och åter hundratals för att förhindra kollapsen, som någon slags konstgjord andning men hur länge håller det? Bostadspriserna kan dra i backen när somhelst, vad blir utlösande faktorn?

Scenario: Ekonomisk härdsmälta, då även bankerna går omkull som dominobrickor.

Kommer folk bli öppna för NWO när de presenterar "the final solution"? En världsbank som tar över allt och brottslighet blir ett minne blott med e-pengar och rfid-chips.

Sedan har vi hotet om världsomfattande pandemier, lagar och internationella organ håller på bildas, massvaccinationskampanjer förbereds och testas i 3dje världen. Alltså, det ser inte kul ut. Är det pandoras box de kommer öppna?

The Times They Are A-Changin' , that’s for sure…

Vad jag noterat på under mina år som “upplyst” (som förvirrad galenpanna är en mer korrekt beskrivning) är att väldigt många unga människor saknar insikterna. Vad jag noterat är att de alltför upptagarna med studierna eller arbetet så de har inte, helt enkelt, haft tid att titta mot stjärnorna… nyheterna är för väldigt många Reality, tveklöst! Går själv på en ansträngande utbildning och jag skulle förmodligen aldrig, om jag inte insett det tidigare, velat blicka åt det här hållet under rådande tryck… ibland är det ohälsosamt mycket…(vill såklart inte dra ett streck men det ligger förmodligen någonting i det, d v s att vågorna inte alltid rör sig inte framåt).
Way off topic men någon nämnde Leo Lyon Zagami

Det verkar om debatterna om den potentiella kärnvapen attacken inte vi lugna ner sig, som om det är någonting på gång och som om informationen känns allt mer angelägen att lyssna till…en reservation för sakförhållandet att en nukleär explosion innebär att NWO kan förverkliga sin gestalt utan ifrågasättande är kanhända nödvänlig, och just apropå ifrågasättandet , blir det i sådana fall än svårare då. Det är en genial plan, något så monstruöst förfärligt som ett svampmoln kommer att förverkliga agendan i ett nafs.
Jag begriper ibland inte varifrån ryktena är sprungna ifrån, var och hur de uppstår, men rykten från personer som Leo Lyon Zagami ger, om de skulle vara sanna, ett djävulskt jämnmod, en känsla som är dyster och kall. Vilket somliga redan vet skriver han: “Some of the more skeptics will say all this is pure fiction, but I'm afraid it's not as the source of this information, whom finds himself within the military intelligence community, has never been known to lie or create sensationalist news , so we can only hope that the evil bunch we define as the illuminati doesn't succeed in what could become the worst nightmare of America since 9/11...a nuclear nightmare!!!”

Är det möjlighen någon här som har gjort djupgående research på honom, har själv mest ögat igenom hans sida då och då…och intrycket tills detta ögonblick är att han är genuin.

"They have apparently stolen the main components of a nuclear missile"

Vilken tur att de glömde kärnladdningen :)

Känns lite 24 över det hela, där folk ska tro att de går att bygga ihop kärnvapen på några timmar.

Sådana här stories kommer ut med jämna mellanrum. Det var väl förra året vid den här tiden som en annan spred att nukes skulle smugglas in via mexikanska gränsen.

Jag tror det är desinformation för att testa hur lätt/svårt det är att få alla att nappa på desinformationen. Spamma forumen och splittra rörelserna. Det är så otroligt lätt att plantera denna typ av information. Sedan blir det ett chatter och folk blir rädda, så det är fritt fram att anfalla Iran.

Johan:
Zagami dök upp som en frisk fläkt i debatten för ungefär ett år sedan och blev väldigt omskriven ett tag. Och jag håller med, jag tror definitivt att han varit med däruppe i de hemliga sällskapens toppskikt och att han sett en hel del som man inte vill debattera offentligt.

Men jag har två problem med honom: Dels att han verkar vara väldigt obalanserad – ibland skriver han poster som är fulla av VERSALA utbrott och på usel engelska, ibland är det välskrivet och auktoritativt [= förtroendeingivande].
Dels att han blivit muslim. (Bland annat kommer jag ihåg ett inlägg på hans blogg där det behövdes fem A4-sidor med teologiska analyser och citat från Koranen för att förklara varför det var okej att lyssna på musik...)
Jag vill inte falla in i någon islamofobisk debatt, Zagami får naturligtvis tro på vad han vill, det här handlar mer om intellektuell trovärdighet. Fanatiska konvertiter är jag spontant mycket skeptisk till.

MW

Jo... känslan av det upplevs som overkligt, och jag hoppas verkligen att det är overkligt – alltihop. Information av sådant slag erbjuder en massa utgångspunkter för en konversation, och det är krångligt att bete sig aktsamt med informationen om man bestämt sig att ta upp den i ett samtal. Ordet kärnvapen är nog för att skapa alla möjliga vibbar, oseriösa som seriösa, förnimmelser av att planerna sätts i verket, att martial law är nära förestående och det motsatta, mycket oro med väldigt lite anledning.
Att Zagami övergått till att vara muslim visste jag inte om. Det är förbryllande. Om jag fick spåna i väg är min första reaktion att han använder sig en täckmantel, ty en äkta illuminati borde veta bättre. Det borde han sannerligen veta…
Men hursomhelst, sådan värdelös spekulation saknar betydelse. Det spelar ingen roll men det spelar roll är det konstiga beteendemönstret som du tar upp Mikael: där försvinner trovärdigheten…
Tack för det…ska gå igenom hans skrivelser mer noggrant för att bilda mig en egen åsikt. Även om han är en disinformatör, även trots allt men och om, är vindarna runt honom spännande…

Johan

Skicka en kommentar

Länka till detta inlägg

Skapa en länk

Mikael Wälivaara

Om mig

  • Mikael Wälivaara
  • KIVIK, Skåne, Sweden
  • "Food for thought", eller tankeföda som man skulle kunna översätta det med, till andra hungrande själar, som jag.
Min profil